«مراد هوفمن» اندیشمند مسلمان آلمانی درگذشت
کد خبر: 3871464
تاریخ انتشار : ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۱۲:۳۵

«مراد هوفمن» اندیشمند مسلمان آلمانی درگذشت

گروه بین‌الملل ــ «مراد ویلفرد هوفمن»، نویسنده، دیپلمات و اندیشمند مسلمان آلمانی، پس از تحمل یک دوره بیماری در 89 سالگی درگذشت.  

به گزارش ایکنا؛ به نقل از «الجزیره نت»، مراد ویلفرد هوفمن (Murad Wilfried Hofmann)، نویسنده، دیپلمات و اندیشمند مسلمان آلمانی و مؤلف کتاب‌هایی همچون «اسلام به عنوان جایگزین» پس از تحمل یک دوره بیماری، دیروز، 23 دی‌ماه، در 89 سالگی دار فانی را وداع گفت.
 
به همین مناسبت شورای مرکزی مسلمانان آلمان، که هوفمن به عنوان مشاور برای این شورا فعالیت می‌کرد، درگذشت وی را تسلیت گفت و در بیانیه‌ای تأکید کرد که این اندیشمند مسلمان آلمانی از میان دوستدارانش رفت.
 
هوفمن که مدتی سفیر آلمان در الجزایر و مراکش بود، در سال 1931 در یک خانواده کاتولیک در شهر «آشافنبورگ» واقع در شمال غربی ایالت بایرن آلمان متولد و در سپتامبر 1980 مسلمان شد. این امر به دلیل جایگاه بالای دیپلماتیک وی، جنجال بسیاری را برانگیخت.
 
وی از سال 1961 تا 1994 به‌ عنوان کارشناس مسائل دفاع هسته‌ای در وزارت خارجه آلمان مشغول به کار بود و از سال 1983 تا 1987 به‌ عنوان مدیر اطلاعات در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در بروکسل فعالیت می‌کرد. وی همچنین از 1987 تا 1990 سفیر آلمان در الجزایر و از 1990 تا 1994 سفیر آلمان در مراکش بود.
 
خواندن قرآن
 
این نویسنده و اندیشمند آلمانی در نتیجه مشاهداتش از انقلاب الجزایر و دیدن صبر و استقامت مردم این کشور برای استقلال از فرانسه و به دلیل علاقه شدیدی که به هنر اسلامی داشت، تصمیم به خواندن قرآن گرفت و پس از خواندن این کتاب مقدس درباره آن گفت: «همه چیز در سر جایش و کاملاً منطقی است». همین مسئله موجب شد که تناقضاتی درباره مسیحی بودن او به وجود آید.
 
هوفمن در کتاب خود با عنوان «اسلام به‌عنوان جایگزین» این ادعا را که دموکراسی سکولار و نظام سرمایه‌داری سرآمد تمدن‌هاست، رد و کتاب خود را به غربی‌هایی که برای فهم دین اسلام تلاش می‌کنند، تقدیم کرده است.
 
این کتاب به منزله اعلام رسمی مسلمان‌شدن این اندیشمند و دیپلمات آلمانی بود و سبب شد از سوی رسانه‌های آلمانی و اروپایی به‌ عنوان یک دیپلمات سابق آلمانی و کسی که پستی حساس در ناتو داشته است، مورد حمله قرار گیرد.
 
هوفمن در 25 دسامبر 1980 به دین اسلام گروید و در کتاب خود ضمن بیان دیدگاهش درباره این دین مبین، نوشت که قرن بیست و یکم، قرن احیای اسلام در اروپا خواهد بود.
 
این کتاب پیش از انتشار و تنها با اعلام اینکه از سوی یک انتشارات معروف آلمانی به چاپ خواهد رسید، سروصدای زیادی ایجاد کرد و هافمن با شایعات و حملات بسیاری مواجه شد. به گونه‌ای که شایعه شده بود هر زنی که در وزارت خارجه آلمان تحت مدیریت هوفمن کار می‌کند، مجبور به رعایت حجاب است.
 
برخی نویسندگان و سیاستمداران آلمانی نیز بدون خواندن این کتاب با حمله به هافمن ادعا کردند که اندیشه‌های او با قانون اساسی آلمان منافات دارد و از وزارت خارجه این کشور خواستند گزارشی را درباره آرا و نظریات او ارائه دهد.
 
انتشار کتاب «اسلام به عنوان جایگزین»

سرانجام کتاب «اسلام به عنوان جایگزین» که در روزنامه‌ها و کتب آلمانی با جنجال بسیار روبه‌رو شده بود، با مقدمه‌ای از سوی یک استاد برجسته آلمانی به چاپ رسید.
 
هوفمن در خاطراتش که ترجمه عربی آن نخستین‌بار در سال 1985 از سوی مرکز ترجمه و نشر الاهرام به چاپ رسید، به سفر حج خود و گفت‌وگوهایی پرداخت که با مسلمانان غرب و جهان اسلام داشت و از این خاطرات با عنوان «برادری در اسلام، حد و مرزی ندارد» نام برده است.
 
در خاطرات هوفمن ملاحظه می‌شود که وی به اسلام به‌ عنوان یک دین و اعتقاد می‌پردازد و بر این باور است که دین اسلام می‌تواند خلأ ناشی از دوری غرب از کلیسا و روی آوردن به الحاد و بی‌دینی را پر کند.
 
اسلام‌ آوردن هوفمن اوج فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی بلندمدت او در زمینه مقایسه ادیان و فلسفه‌های جدید است. این اندیشمند آلمانی دوره کارشناسی ارشد را در دانشگاه هاروارد و دوره دکترا را در دانشگاه مونیخ تحصیل کرد. همچنین کتاب‌هایی را با عنوان «روش فلسفی برای گرویدن به دین اسلام» و «نقش فلسفه اسلامی» نگاشت که به ترتیب در سال‌های 1983 و 1985 به چاپ رسید.
 
هوفمن عقیده داشت که دین اسلام بهترین جایگزین برای حل مشکلات جهان در دوره پسامدرن هزاره سوم است و در جایگاه یک متفکر آلمانی مسلمان از مدرنیته غربی، تصویر کلیشه‌ای از مسلمانان و دشمنی میان شرق و غرب انتقاد کرد.
انتهای پیام
captcha