مراد هوفمان؛ دیپلمات مسلمان و معرف اسلام در 31 کشور
کد خبر: 3873903
تاریخ انتشار : ۰۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۸

مراد هوفمان؛ دیپلمات مسلمان و معرف اسلام در 31 کشور

گروه بین‌الملل ــ مراد ویلفرد هوفمان در سال ۱۹۳۰ در شهر «آشافنبورگ» آلمان به دنیا آمد. او در سال ۱۹۹۸ ترجمه ماکس هنینگ، شرق‌شناس آلمانی، از قرآن را با ویرایش جدیدی به چاپ رساند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از رایزنی فرهنگی ایران در آلمان، درگذشت مراد ویلفرد هوفمان (Murad Wilfried Hofmann)، دیپلمات و نویسنده مسلمان آلمانی به شدت جامعه مسلمانان این کشور را متأثر کرد. این دیپلمات آلمانی که در ۸۰ سالگی بر اثر بیماری درگذشت، در سال ۱۹۸۰ به اسلام گروید.

هوفمان در سال ۱۹۳۰ در شهر آشافنبورگ به دنیا آمد. او ۳۳ سال به عنوان دیپلمات آلمانی در کشورهای مختلف مشغول کار بود و در سال‌های اخیر سفیر آلمان در الجزایر و مراکش شد. او تحصیلات خود را در نیویورک آغاز کرد. سپس در مونیخ رشته حقوق خواند و پس از آن، تحصیلاتش را در دانشکده حقوق هاروارد ادامه داد.

در سال ۱۹۸۰ هوفمان مسلمان شد و از آن زمان، در اروپای غربی، ایالات متحده و جهان اسلام به سخنرانی درباره اسلام پرداخت و کتاب‌ها و مقالات زیادی را درباره اسلام به چاپ رساند. هوفمان تا سال ۲۰۰۸، ۳۵۰ سخنرانی درباره اسلام و مسائل مربوط به آن در ۳۱ کشور جهان انجام داد.

شخصیت اسلامی سال 2009

او عضو اصلی بنیاد اهل بیت برای اندیشه اسلامی در اردن و عضو شورای شریعت بانک بین‌المللی بوسنی در سارایوو بود. رئیس دولت امارات در سال ۲۰۰۹، عنوان شخصیت اسلامی سال این کشور را به هوفمان اهدا کرد. علاوه بر این، نام هوفمان در میان ۵۰۰ شخصیت مهم اسلامی منتخب مرکز مسیحیان و مسلمانان دانشگاه جرج تاون و همچنین مرکز مطالعات استراتژیک اردن قرار داشت.

هوفمان تاکنون کتاب‌های زیادی به زبان‌های عربی، بوسنیایی، انگلیسی، فرانسوی، مالایایی، روسی، ترکی و مجارستانی منتشر کرده است. از جمله آثار معروف او می‌توان به «اسلام به عنوان آلترناتیو(جایگزین)» اشاره کرد. مقدمه این کتاب از سوی آنه ماری شیمل، اسلام‌پژوه و خاورشناس سرشناس آلمانی نوشته شده است.

چاپ ترجمه قرآن با ویرایش جدید

همچنین کتاب «اسلام در هزاره سوم» از آثار معروف هوفمان است. او همچنین در سال ۱۹۹۸، ترجمه ماکس هنینگ، شرق‌شناس آلمانی از قرآن را با ویرایش جدیدی به چاپ رساند. علاوه بر این، هوفمان به عنوان منتقد ادبی در نشریه مطالعات اسلامی آکسفورد و مطالعات اسلامی پاکستان فعالیت می‌کرد.

شورای اسلامی آلمان درگذشت این دیپلمات آلمانی را به مسلمانان این کشور تسلیت گفت. مسئولان شورای اسلامی آلمان در توییتر نوشتند: «ما شخصیتی را از دست دادیم که به عنوان یک روشنفکر اسلامی در آلمان شناخته می‌شد.»

شورای مرکزی مسلمانان در آلمان نیز با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که درگذشت هوفمان، مسلمانان و غیرمسلمانان در آلمان را تحت تأثیر قرار داده است. آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان در این باره گفت: «ما یک متفکر درخشان، محقق برجسته و شخصیتی در سطح جهانی را از دست دادیم. هوفمان الگو و منبعی الهام‌بخش برای بسیاری از مردم و نسل‌های مختلف بود.»

انتهای پیام
captcha