بیش از ۴۰ محله رشت، مسجد ندارند
کد خبر: 3872154
تاریخ انتشار : ۲۷ دی ۱۳۹۸ - ۰۰:۵۳

بیش از ۴۰ محله رشت، مسجد ندارند

گروه اجتماعی ـ مسئول کانون‌های مساجد گیلان با بیان اینکه امکان دسترسی آسان به مساجد در سطح این استان وجود ندارد، گفت: متأسفانه بیش از ۴۰ محله رشت مسجد ندارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدعلی رضوانی‌نژاد، مسئول ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد استان گیلان در گفت‌وگو با ایکنا، فلسفه‌ پیدایش مساجد را بر محور رسیدگی به همه امور مسلمانان دانست، نه فقط عبادت و اظهار کرد: امروزه برنامه‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد فرامسجدی است.

توانمندی خانواده‌ها در طرح «سفیران اجتماعی»

وی شهر شفت را یکی از پنج شهر نمونه طرح «سفیران اجتماعی» در کشور دانست و افزود: این طرح با هدف شناسایی آسیب‌های اجتماعی و خانواده‌های آسیب‌پذیر با محوریت مسجد اجرا شده است. در واقع یکی از اعضای خانواده‌های شناسایی شده توانمندی‌های مورد نیاز را توسط مربیان دوره‌دیده طرح مذکور کسب می‌کند و سفیر مسجد در خانه خود می‌شود.

مسئول ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد گیلان با اشاره به همکاری شهرداری رشت در طرح «حقوق شهروندی»، تصریح کرد:‌ کانون‌های مساجد گیلان آمادگی دارند با همکاری شهرداری‌ها اقدام به آشنایی مردم با حقوق شهروندی کنند.

رضوانی‌نژاد سرانه فضای مسجد را از سرانه فضاهای سبز، آموزشی، کتابخوانی و ورزشی کمتر دانست و گفت: شهرستان رشت با 750 هزار نفر جمعیت تنها 137 مسجد دارد، یعنی به ازای هر پنج هزار و 500 نفر یک مسجد در سطح شهرستان رشت وجود دارد.

وی با بیان اینکه امکان دسترسی آسان به مساجد در سطح استان گیلان وجود ندارد، عنوان کرد: متأسفانه بیش از 40 محله رشت مسجد ندارد. این در حالی است که مساجد به معنای واقعی کلمه به مردم واگذار شده و متولیان مساجد با بودجه شخصی پذیرای مردم هستند و دولت هزینه نمی‌کند.

این مسئول فرهنگی، مسجد را صنعت انسان‌سازی دانست و متذکر شد: کانون‌های مساجد استان از سرانه فرهنگی و هنری بهره‌ای نبرده‌اند.

مسئول ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد گیلان با تأکید بر لزوم شناسنامه‌دار کردن فعالیت‌های کانون‌ها در سطح مساجد، تصریح کرد: امسال ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانون‌های مساجد هشت سرفصل فعالیت از جمله فضای مجازی، دینی و قرآنی، کتاب و کتابخوانی، کارآفرینی و... را مشخص کرده؛ لذا هر نوع کنش فرهنگی کانون‌های مساجد دارای ارزش و امتیاز است.

وی با اشاره به اجرای طرح پایتخت فرهنگی و هنری مساجد ایران(فهما) در کانون‌های مساجد، گفت: کانون‌های مساجد با توجه به ثبت اعضا، ظرفیت‌ها و فعالیت‌ها در سامانه فهما امتیاز کسب می‌کنند؛ لذا باید کانون‌های موفق را به‌عنوان تراز معرفی کنیم و سایر کانون‌ها را به آن برسانیم.

رضوانی‌نژاد با بیان اینکه فعالیت‌های فرهنگی و هنری کانون‌ها در هشت سرفصل مذکور برنامه‌ریزی و ثبت می‌شود، اضافه کرد: کانون‌های مساجد گیلان تاکنون ثبت موفقی داشته‌اند و رتبه دوم کشوری را داریم. البته 50 کانون گیلان جزو کانون‌های برتر در سطح کشور هستند.

وی 920 مسجد از حدود سه هزار مسجد گیلان را دارای کانون فرهنگی و هنری دانست و تصریح کرد: یک‌سوم مساجد گیلان کانون دارند و 25 درصد این کانون‌ها درجه عالی و 65 درصد درجه متوسط هستند.

مسئول ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد گیلان، جامعه هدف مسجد را جمعیت اطراف مسجد دانست و اظهار کرد: از سال گذشته شناسایی خانواده‌های پیرامون مسجد را آغاز کردیم، زیرا شناسایی و احصای آسیب‌های اجتماعی محدوده مسجد جزو وظایف کانون‌های مساجد است و به‌عنوان بازوی پرتوان امام جماعت اقدام به ارائه طرح می‌کنیم.

رضوانی‌نژاد بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی را نقشه راه چهل سال پیش رو دانست و ادامه داد:‌ کانون‌های مساجد بیانیه گام دوم را دستورالعمل خود قرار داده و مفاد و موضوعات مطرح شده در این بیانیه را توسط اصحاب مسجد به منصه ظهور می‌رساند.

وی با تأکید بر لزوم همگرایی بین دستگاه‌های متولی امر مسجد، بیان کرد: در ایام‌الله دهه فجر به‌دنبال تبیین دستاوردهای انقلاب از طریق معرفی نقش مردم هستیم؛ لذا طرح «خاطره‌گویی مبارزان روزهای انقلاب» همانند سال گذشته در مساجد شاخص استان برگزار می‌شود.

مسئول ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد گیلان از نام‌گذاری یکی از کانون‌های مساجد محوری استان تحت عنوان «شهید قاسم سلیمانی» در دهه فجر خبر داد و اظهار کرد: همچنین کانون‌‌های فرهنگی ـ هنری مساجد در 62 مسجد متقاضی به نیت 62 سال سن سردار سلیمانی راه‌اندازی خواهد شد.

انتهای پیام
captcha