به گزارش ایکنا؛ این هفته و همزمان با ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س)، عزاداریهای پرشور فاطمی همراه با اجتماعات پرشور در شهرهای مختلف کشور برگزار شد. پایتخت ایران نیز روز چهارشنبه، 9 بهمنماه، در نقاط مختلف شهر، میدان جهاد، میدان هفتم تیر و میدان امام خمینی(ره) میزبان اجتماع عزاداران بود که بیرق فاطمی را همراه با تصاویری از سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی و شهدای مقاومت، بالای سر بردند.
این هفته همچنین در حالی که برنامههای نهادهای مختلف مردمی و دولتی به مناسبت گرامیداشت ایامالله دهه فجر و چهل و یکمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اعلام شد، خدمترسانی به سیلزدگان جنوب شرق کشور نیز ادامه یافت و نیز آمادگی و هشیاری نیروهای سلامت کشور در قبال ورود احتمالی ویروس کرونا به کشور، ادامه یافت.
در بسته خبری «بر خط جامعه» برخی از مهمترین اخبار گروه اجتماعی ایکنا در هفته اخیر را از نظر میگذرانیم.
سیل بیتدبیری در سیستان و بلوچستان
هنوز خسارات ناشی از سیل گسترده در استانهای گلستان، خوزستان و لرستان که در بهار سال ۱۳۹۸ اتفاق افتاد، به طور کامل، جبران نشده بود که سیلی دیگر، در اواسط دیماه سال جاری، مناطق جنوبی استان سیستان و بلوچستان، جنوب استان کرمان و بخشهایی از استان کرمان را در بر گرفت. همانطور که بخش بزرگی از آسیبهای سیل در بهار ۹۸ با تلاشهای شبانهروزی گروههای جهادی، ترمیم و تسکین یافت، سیل سیستان و بلوچستان نیز گروههای جهادی را بیش از پیش پای کار آورده است. فعالان گروههای جهادی که عمدتاً جوانان درسخوان و بااستعداد کشورمان هستند، با مجاهدت خاموش و بیادعای خود، علاوه بر انجام شایسته وظایف انسانی و تحقق مسئولیت اجتماعی خود، بار بیمسئولیتی برخی مدیران کشور را نیز به دوش گرفتهاند.
به این بهانه، با سیدسجاد شبانکاره، مسئول گروه جهادی محمد رسولالله(ص) که از حدود ۱۰ سال پیش تاکنون در مناطق محروم استان سیستان و بلوچستان به فعالیت جهادی مشغول است، در خبرگزاری ایکنا به گفتوگو نشستیم و از ریشههای محرومیت در این استان و روند امدادرسانی به سیلزدگان، سؤال کردیم.
این فعال جهادی میگوید: حقیقت این است که سیل آنجا کاملاً قابل پیشبینی بوده است، حالا زمان دقیق سیل را شاید نتوانند پیشبینی کنند ولی اینکه اگر سیلی آنجا رخ دهد، چه اتفاقی میافتد، کاملاً قابل پیشبینی بوده است. چون رد رودخانهها مشخص است، همه رودخانههایی که در سیل اخیر طغیان کرده و خانههای مردم را خراب کرد، رودخانههای جدیدی نبودند، همه آنها رودخانههای قدیمی بودند که عمدتاً لایروبی نشده بودند.
بخش نخست این گفتوگو را اینجا بخوانید.
حضور برندهای عفاف و حجاب ایران در رویدادهای فرهنگی سایر کشورها
این هفته و در آستانه برگزاری نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر، سیده مرضیه شفاپور، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، با جمعی از فعالان عرصه عفاف و حجاب کشور دیدار کرد.
شفاپور از طراحی برنامههایی برای فعالتر شدن بخش عفاف و حجاب در رویدادهای داخلی و خارجی خبر داد و گفت: بعد از جشنواره فجر سازوکار حضور برندهای عفاف و حجاب کشور در نمایشگاه ها و رویدادهای فرهنگی کشورهای اسلامی و رویدادهای بینالمللی را طراحی و اجرا میکنیم.
در ادامه مریم کریمی، دبیر بخش عفاف و حجاب که خود مدیر یکی از برندهای مطرح حوزه عفاف و حجاب نیز هست، با تأکید بر اینکه برند وی به هیچ وجه در جشنواره امسال شرکت نکرده است و فقط به عنوان دبیر بخش عفاف و حجاب در تلاش برای دیده شدن و مطرح شدن سایر برندهای عفاف و حجاب کشور است، گفت: فقط به عنوان فعال عرصه عفاف و حجاب مسئولیت مدیریتی را پذیرفته است.
وی از اختصاص هفت غرفه از ویترین ملی به بخش عفاف و حجاب در جشنواره امسال فجر خبر داد و گفت: با برگزاری کارگاهها و نشستهایی به فعالان عرصه حجاب اطلاعات لازم در خصوص موضوع «فر گلستان» ارائه شده است و همچنان برای ارائه مشاوره و راهنمایی برای حضور در جشنواره فجر آماده ارائه مشاوره و راهنمایی به فعالان عرصه عفاف و حجاب هستیم.
کریمی با اشاره به اینکه برای اولین بار رنگ را وارد بخش عفاف و حجاب جشنواره فجر کردهایم، از طراحان خواست در حوزه عفاف و حجاب کارهایی رنگی ارائه کنند چرا که موضوع محوری جشنواره امسال «فر گلستان» است و استان گلستان دریایی از رنگ در خود دارد.
دبیر بخش عفاف و حجاب جشنواره فجر با تأکید بر اهمیت نمایش آثار در بخش ویترین ملی، گفت: در بخش ویترین ملی تمام ملزومات ویترین باید توسط برندها تهیه شود و ویترین در شأن یک برند ملی ظاهر و غرفهها به صورت حرفهای طراحی شوند. در مسابقه زندگی طراحی لباس نیز امسال پارچه چادر رنگی هم در کنار مشکی قرار دارد که طراحان از آن استفاده خواهند کرد.
ایران امن و زیبا آماده پذیرایی از گردشگران تمام کشورها
همزمان با افزایش ایرانهراسی در رسانههای غربی پس از حادثه سقوط هواپیما، علیاصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی این هفته با صدور بیانیهای از گردشگران همه کشورها برای سفر به ایران امن و زیبا دعوت کرد. در بخشی از این بیانیه آمده است:
جهان امروز به دلیل تحولات و پیشرفتهای سریع فناورانه و صنعتی، بیش از پیش درگیر تحولات و فراز و نشیبهای شتابان و غافلگیرکننده است. انسان عصر کنونی نیز به همین سیاق متأثر از زندگی پرهیاهوی شهری و ماشینی است و روح او نیازمند پالایش و آسودگی است.
در چنین فضایی، آنچه به روزهایمان رنگ و بوی آسایش و آرامش، نشاط و شادمانی، همدلی و همراهی میدهد و تجربههایی ماندگار و خاطرهانگیز از همزیستی مسالمتآمیز بهجا میگذارد سفر و گردشگری است. در حقیقت گردشگری را میتوان شکل بسط یافته و جهانیشده رفت و آمدهای دوستانه و فامیلی دانست که محور و محتوای آن را مفاهیمی همچون مهربانی، تعامل و همکاری تشکیل میدهد. در عصر پرفراز و نشیب امروز، گردشگری بهسان نسیمی روحبخش جانمان را تلطیف میکند و همه ما مردمان جهان را فارغ از تیره و نژاد، ملیت و زبان، آرا و عقاید، به هم پیوند میدهد.
دولت جمهوری اسلامی ایران در سایه باور عمیق و عملی به این نگرش و رویکرد، تمام توان و بضاعت خود را برای ایجاد شرایطی درخورِ پذیرایی از گردشگران جهان به کار بسته است و از همینرو شاهد رشد چشمگیر امکانات و زیرساختهای گردشگری در کشورمان هستیم. در این زمینه با اقدامات تشویقی همچون لغو روادید با کشورها، ویزای ۹۰ روزه فرودگاهی، خدمات ویژه و استاندارد اقامتی و پذیرایی، تعریف مسیرها و بستههای جذاب گردشگری و ارائه ارزانترین و ایمنترین تورهای سفر به ایران با لحاظ آخرین استانداردهای بینالمللی، موفق به افزایش ۵۳ درصدی گردشگران ورودی شدیم که بالاترین رشد در میان تمام کشورها محسوب میشود. این در حالی است که بررسی گزارش رقابتپذیری مسافرت و گردشگری انجمن جهانی اقتصاد نشان میدهد ایران در شاخص رقابتپذیری قیمتها نیز رتبه اول در جهان را دارد و طی چند سال اخیر به عنوان پدیدهای نوظهور در عرصه گردشگری بینالمللی توجه دولتها را به خود معطوف کرده است.
ویژهبرنامههای قرآنی برای دانشآموزان در ایامالله دهه فجر
محمدرضا مسیبزاده، مدیرکل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش، درباره برنامههای ایامالله دهه مبارک فجر، اظهار کرد: یکی از فعالیتهای ارزشمند در حوزه آموزش و پرورش توجه به ایاماللهها است و ایاماللههای مختلفی اعم از ملی و مذهبی در تاریخ پرشکوه اسلام و انقلاب داریم، اما برخی از ایام رنگ و بوی ملی و مذهبی را توأمان دارند، یکی از آنها دهه فجر انقلاب اسلامی است که یک جشن ملی و مذهبی برای آحاد جامعه است چرا که استقلال کشور رقم خورد و جمهوری اسلامی ایران برپا شد و تمام ارزشها مسیر خود را در کشور با جدیت دنبال کرد.
وی افزود: دهه فجر امسال آموزش و پرورش در دو حوزه انجام وظیفه میکند، یک بخش کمیته دانشآموزی است که با مسئولیت معاونت پرورشی و همکاران در قسمت فرهنگی و هنری و تشکلهای دانشآموزی برگزار میشود و یک بخش هم در حوزه فعالیتهای کمیته قرآن، عترت و نماز است.
این خبر را اینجا بخوانید.
اجرای ۷۵ برنامه ملی در دهه فجر توسط دانشآموزان و فرهنگیان
علیرضا کاظمی، معاون پرورشی آموزش و پرورش، نیز این هفته با اعلام این خبر که 75 برنامه ملی در دهه فجر توسط کارگروه دانشآموزان و فرهنگیان ستاد دهه فجر برگزار میشود، گفت: شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و کارگروه دانش آموزی ستاد گرامیداشت دهه فجر، برنامهها را با شعار «انقلاب اسلامی، زنده و پویا در پرتو ولایتمداری، جهاد و مقاومت»، که معطوف به رخدادهای اخیر است، در سه سطح ملی، استانی و مدرسهای طراحی کرده است.
لزوم سرمایهگذاری برای ترویج نماز
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی، رئیس ستاد اقامه نماز کشور، در گردهمایی مدیران ستاد اقامه نماز استانها با بیان اینکه همهجا پول هست جز برای نماز گفت: ۲۷ جای قرآن نماز و زکات همراه با هم ذکر شده و این امر برای ما پیام دارد؛ یک پیام آن این است که از پول زکات خرج نماز کنید، باید در این زمینه سرمایهگذاری کرد.
رئیس ستاد اقامه نماز با ارائه رهنمودهایی در خصوص تفسیر قرآن گفت: با هماهنگیهای صورت گرفته در سال جدید بیش از ۵۰۰ جلسه تفسیر قرآن در سطح کشور برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام قرائتی بیان کرد: تفسیر قرآن واجب است و خداوند کسانی که در آیات تدبر نمیکنند توبیخ میکنند. تفسیر نمونه ۴۵ سال پیش نوشته شده، در صورتی که هر دو سال باید تفسیر قرآن به روز شود. جلسات تفسیر قرآن را افزایش دهید در تهران جلسه تفسیر قرآن داریم، ولی در شهرستانها خیر. مفسران باید بالای ۱۵ سال سابقه تبلیغ داشته باشند.
هیئت تراز اسلامی چگونه محقق میشود
محمدحسین رجبی دوانی، پژوهشگر تاریخ اسلام و عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع)، این هفته در گفتوگو با ایکنا؛ با بیان اینکه هیئتهای مذهبی به منزله تشکلهایی هستند که براساس ارادت به ساحت مقدس اهل بیت(ع) شکل گرفته و در کشور ما ریشهدار است، اظهار کرد: این تشکلهای مذهبی در اوج فضیحت زمان طاغوت که میخواست مردم را از تربیت و ادب اسلامی دور کند، به عنوان سنگری امن برای کسانی که در هیئت حضور داشتند عمل کرد و توانست جمعیت بسیاری را از این مسائل و ترویج فرهنگ منحط غربی مصون دارد.
وی با بیان اینکه هیئت مذهبی ظرفیتی فوقالعاده و ارزشمند است که ریشه در فرهنگ ما دارد، افزود: با توجه به اینکه ما کشوری انقلاب کرده و تمدنساز هستیم، میخواهیم الگویی برای ممالک اسلامی و مستضعفان باشیم تا در نهایت تمدنی برپا کنیم که زمینه ظهور حضرت حجت(عج) باشد؛ در این جریان توجه به هیئتهای مذهبی و تقویت آنها در عرصه بصیریتافزایی و الگوگیری از اهل بیت(ع) به عنوان پیشوایان حق ما میتواند، هم سبک زندگی ما را در مسیری که اهل بیت(ع) تأکید داشتهاند قرار دهد و آن را دگرگون کند و هم سطح بصیرت جامعه و فرزندان ما را بالا ببرد که در برابر فتنهها و تهدیداتی که دشمن دارد، هوشمندانه عمل کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه امام حسین(ع)، با تأکید بر اینکه هیئتهای مذهبی نهادهایی استثنائی و منحصر بهفرد هستند که در هیچ تمدن و مذهبی نمونه آن را نمیتوان پیدا کرد، گفت: هیئتها میتوانند در رفع مشکلات جامعه مؤثر و نمود بیرونی داشته باشند؛ همانطور که حضرات معصومین(ع) دغدغه و اهتمام جدی به رفع مشکلات مردم داشتند. لذا اگر مردم متوجه شوند که هیئت مشکلات آنان را برطرف میکند، مطمئناً بیشتر جذب آن میشوند و همین موضوع زمینهای برای ارتقای روحیه انقلابی و تحقق اخلاق، معنویت و سبک زندگی اسلامی در جامعه خواهد شد.
مشروح این مصاحبه را اینجا بخوانید.
برقراری عمره مفرده در صورت موافقت شورای عالی امنیت ملی
این هفته در جلسه شورای عالی حج و زیارت مقرر شد: گزارش سازمان حج و زیارت در خصوص چگونگی انجام عمره مفرده به شورای عالی امنیت ملی ارسال شود تا در صورت موافقت، سازمان حج و زیارت برای انجام مراسم عمره مفرده برنامهریزی کند.
جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور در این جلسه، زیارت عتبات عالیات و سفر زائران ایرانی به کشورهای سوریه و عراق را نیز پراهمیت دانست و بیان کرد: آنچه بیش از همه در موضوع زیارت عتبات اهمیت دارد حفظ امنیت زائران ایرانی است چرا که اعزام زائران از سوی سازمان حج و زیارت به معنای آن است که جمهوری اسلامی ایران از برقراری امنیت برای آنها اطمینان کامل حاصل کرده است.
انتهای پیام