کد خبر: 3875733
تاریخ انتشار : ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۳
سیدعباس میرداماد بیان کرد:

وضعیت جلسات قرآنی قبل و بعد از انقلاب/ کیفیت در برابر کثرت/ زمانی برای ورود به بطن قرآنی

گروه فعالیت‌های قرآنی ــ یکی از قاریان بین‌المللی کشورمان با بیان اینکه در حال حاضر و با گذشت 41 سال از پیروزی انقلاب اسلامی، زمان برای عبور از ظاهر قرآن به بطن آن فراهم شده است،‌ گفت: قبل از انقلاب جلسات قرآن محدود، اما با کیفیت بود. این در حالی است که بعد از انقلاب شاهد کثرت جلسات و فعالیت‌های قرآنی هستیم.

عباس میرداماد قاری قرآن

به گزارش ایکنا؛ برنامه افق رادیو قرآن امروز 12 بهمن‌ماه و همزمان با بازگشت امام خمینی(ره) به کشور در سال 1357، با موضوع فعالیت‌های قرآنی در دوران پیش و پس از انقلاب اسلامی و با حضور سیدعباس میرداماد، قاری بین‌المللی کشورمان و اجرای جواد نصیری به روی امواج این شبکه رادیویی رفت.

کیفیت در برابر کثرت 
سیدعباس میرداماد در ابتدا فرارسیدن ایام دهه فجر انقلاب اسلامی  را تبریک گفت و ادامه داد: این ایام سرآغازی برای ایجاد فضای قرآن و افزایش رونق قرآن در کشور بود. اساتید ما به خصوص استاد «ابراهیم مولایی» قبل از انقلاب جلساتی داشتند که گرچه این جلسات کثرت نداشت، اما از کیفیت بسیار بالایی برخوردار بود و برای همین بسیار پررونق برگزار می‌شد. همین پررونق بودن باعث شده بود تا با وجود محدودیت، اما شاهد خروجی‌های بسیار خوبی باشیم.
وی افزود: اگر در ایام انقلاب و حتی در ایام جنگ تحمیلی دیده شد که خروجی‌های جلسات قرآن در عرصه انقلاب و جنگ حضور فعال داشتند و در دفاع از کشور و دفاع از عقاید دینی کشور به میدان آمدند، همه اثرات جلسات و حلقات قرآنی بود.
این قاری بین‌المللی در مورد جایگاه فعالیت‌های قرآنی نیز بیان کرد: هرجایی در فرایند قرآن گام برداریم، بدون تردید نقطه قوت ماست، اما اینکه چگونه از این نقطه قوت بهره‌برداری کنیم، مهم است. ما در دوران قبل از انقلاب جلسات قرآن داشتیم، اما بسیار کم و محدود بود. بعد از انقلاب به برکت خون شهدا جلسات و حلقات به کثرت شکل گرفت و همه در فضای قرآنی قرار گرفتند.

دهه‌ای که به شدت متأثر از قرآن بود 
میرداماد با بیان اینکه در دهه 60، همه فضای کشور از جبهه‌ها تا فضای شهر و ... قرآنی بود، به طرح این سؤال پرداخت که چه کنیم تا به آن زمان بازگردیم و گفت: باید در جامعه به گونه‌ای رفتار کنیم که در بطن آن شاهد عمل به فرایض قرآنی باشیم. این فیوضات باید در رفتار تک تک ما و هر کدام از آحاد ملت اگر قرآنی هستیم، دیده شود.
این پیشکسوت قرآنی با طرح این سؤال که آیا در جامعه امروز اخلاقی که قرآن و سیره اهل بیت(ع) توصیه کرده‌اند را شاهد هستیم یا خیر؟ افزود: آوای قرآن ملکوتی است، اما امروز در این زمان و بعد از 41 سال از شکل‌گیری انقلاب شکوهمند اسلامی باید به خودمان نهیب بزنیم، با داشتن رهبری قرآنی و چنین زمینه و فضایی در عرصه قرآن باید تحلیل کنیم که در کدام زاویه قرار داریم. امروز همه قرآنیان باید به مسئولان در ایجاد فضا و ارتقا و تعالی حوزه قرآنی کشور کمک کنند.

دلیل اصلی حجم بالای پرونده‌ها در دادگاه‌ها
وی در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود به حجم بسیار بالای اختلافاتی که به دادگاه‌ها ارجاع داده می‌شود، اشاره کرد و گفت: اگر به وظایف خودمان ارج بگذاریم تا ایجاد دعوا و اختلاف نشود، شاهد چنین معضلی نخواهیم بود. رسیدن به چنین امری از مراجعه به قرآن منشأ می‌گیرد. قرآن می‌‌فرماید عدالت پیشه کن تا دعوا نشود. اگر هر کسی سخن به حق بگوید، جامعه اخلاقی خواهد شد. برای رسیدن به این موضوع باید قرآن را عمیق‌تر نگاه و از سطح عبور کنیم. اگر زمانی برای بنده موقعیتی فراهم شود، یک دوره سوره مبارکه حجرات را سرفصل فعالیت قرار می‌دهم. این سوره مبارکه در حوزه اخلاق انسانی، نکات زیادی برای مردم باز می‌کند.
این قاری بین‌المللی با بیان اینکه هرکسی که در حد قرائت یک سوره حمد با قرآن آشناست را در زمره قرآنی‌ها می‌دانم، گفت: وقتی کسی خود را مقید به این موضوع می‌کند که یک تلاوت در طول روز داشته باشد،‌ باور من این است که این فرد قرآنی است. امروز دوره‌ای است که تحولی را در این عرصه نیاز داریم و باید این تحول را ایجاد کنیم.
میرداماد با تأکید بر اینکه باید بیش از قبل از فضای ظاهری قرآن بازگردیم و به فضای باطنی آن بپردازیم، اظهار کرد: در چنین فضایی دیگر لازم نیست حق را بگیریم، بلکه حق داده می‌شود. من اعتقاد دارم حتی در کنار فضای توسعه‌ای که در نظر گرفته شده است، با وجود اینکه می‌تواند کافی هم باشد، اما باید فضای پرداختن به باطن قرآن را نیز توسعه دهیم. در واقع همه این فضاهای توسعه‌ای شکل گرفته است تا در یک نقطه عینیت پیدا کند، این نقطه عینی هم اخلاق‌سازی است. اخلاق‌سازی امروز این است که اگر خودرو من در خیابان تصادف کرد، نباید نزاع کنم و کلمات رکیک بگویم، اینها مبتلا به امروز جامعه است و باید با مراجعه به قرآن و با بهره گرفتن از قرآن چنین مواردی را رفع کنیم.
این قاری بین‌المللی با تأکید بر اینکه باید بیش از قبل به قرآن توجه کنیم، به آیاتی از قرآن کریم که خطاب به مردم آمده است، اشاره کرد و گفت: اینکه خطاب بسیاری از آیات عامه مردم است، به این معنی است که همه باید در این فضا قرار بگیریم. توصیه می‌کنم همه کسانی که می‌توانند دسترسی داشته باشند، کاری کنند که فضای قرآنی امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به سمت و سوی عملی شدن پیش برود.

استفاده از فناوری‌های روز برای ارتقای فعالیت‌ها 
وی در ادامه به استفاده از فناوری‌های روز برای ارتقای فعالیت‌های قرآنی اشاره کرد و افزود: در جهان معاصر شاهد پیشرفت تکنولوژیک در حوزه‌های مختلف هستیم. تکنولوژی تأثیر و ایجاد فضاهای حدید را بر عهده دارد و هر کسی بر اساس اهداف خود به این فضا نگاه می‌کند. ما اساساً نباید نسل بعد را مطلقاً با خودمان تطبیق دهیم، چرا که اساس تعالی اختلاف تفکر است؛ ما در موضوع احکام قرآنی وقتی نگاه می‌کنیم، دروغ همیشه بد است، تعدی در حقوق دیگران همیشه بد و تجاوز به حقوق بد بوده است و در هر نسلی هم بد است. اما اینکه چگونه نگاه کنیم بدیهی است که گذشتگان نگاه دیگری داشته‌اند و این به خاطر شرایط بوده است.
وی افزود: من بسیار نسبت به آینده خوشبین هستم و فکر می‌کنم جوانان نسل بعدی متأثر از فضائل قرآن بوده و این تأثیر شگرف خواهد بود. ما نباید بمانیم، بلکه باید همیشه در حال حرکت باشیم. من به جای اینکه در حال حاضر نگران آیندگان باشم، بیشتر نگران خودمان هستم. لذا اعتقاد داریم که ما باید به سیر تکنولوژی نگاه کنیم.
میرداماد در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مورد نقش جامعه قرآنی در اصلاح وضعیت کشور، گفت: نگاه ما در این موضوع نباید صرفاً تعبدی باشد، نگاهی که تاکنون بوده، این نگاه بوده است. ما وظیفه داریم این حرکت استقرار و استمرار داشته باشد. باید تلاش کنیم تا خودمان مستقر باشیم و انحراف پیدا نکنیم و در ادامه استمرار داشته باشیم، این استمرار باعث تأثیر می‌شود.
این قاری بین‌المللی در پابان افزود: به روندی که وجود دارد، خوش بین هستم. جامعه به آن سمت و سو می‌رود. در فضایی که بیشتر به اخلاق قرآنی نیاز پیدا می‌شود، ناگزیر حرکت به آن سمت خواهد بود. امروز بیش از هر زمان دیگری ناچار به پناه بردن به قرآن کریم هستیم.

انتهای پیام
captcha