کد خبر: 3882656
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۴۶

توصیه مسئولان بهداشتی برای همه حجت باشد

نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی گفت: در مواجهه با ویروس کرونا همه باید اصول بهداشتی را رعایت کرده و توصیه‌های کارشناسان و مسئولان بهداشت و درمان را حجت بدانیم و به آن‌ها اعتماد کنیم.

توصیه های بهداشتی کروناحجت‌الاسلام‌ والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان شمالی، در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان شمالی، با اشاره به شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف و برخی از مناطق ایران، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های دنیایی که در آن زندگی می‌کنیم این است که خوبی‌ها و خوشی‌ها و ناگواری‌هایش به هم‌آمیخته است.

وی افزود: به تعبیر امیرالمؤمنین(ع) این دنیا خانه‌ای است که با بلا پیچ خورده و پیچیده شده است؛ به‌گونه‌ای که هر چه زندگی را مانند یک کتاب ورق بزنیم هر ورق آن یک حادثه یا خوشی و یا ناخوشی در آن هست بر این اساس اگر با این نگاه به دنیا نگاه کنیم می‌بینیم که کسی همیشه خوشی مطلق یا ناراحتی مطلق داشته باشد در دنیا وجود ندارد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین یعقوبی اضافه کرد: حوادث پدید آمده در زندگی ما باید با این قانون کلی توجیه شوند که در نعمت‌ها شاکر خدا باشیم و در سختی‌ها و بیماری‌ها و گرفتاری‌ها استحکام داشته باشیم و مقاوم‌سازی کنیم نه آنکه خدای‌نکرده در ناگواری‌ها و مریضی‌ها ناسپاسی کنیم.

وی تصریح کرد: یکی از حوادثی که امروز در کشور ما و خیلی از کشورها پدید آمده، یک سختی و بیماری عمومی و ویروس جهانی به نام ویروس کرونا است که خیلی از کشورها را مبتلا کرده و کشور ما را هم کم‌وبیش فرا گرفته است. در مقابل این حادثه اولاً باید همه ما اصول بهداشتی که از سوی مسؤولان و متولیان امر تأکید می‌شود را رعایت کنیم، اینجا بحث تخصص‌ها و کارشناسی است؛ وقتی کسی در یک رشته تخصص دارد و به‌عنوان متخصص به ما توصیه می‌کند باید توصیه‌های او را بپذیریم و مانند زمانی که یک مسئله شرعی را از مجتهد می‌شنویم و می‌پذیریم در اینجا هم توصیه و حرف کارشناس را قبول کرده و اجرا کنیم. در این‌گونه موارد باید حرف و سخن کارشناسان فن و کسانی که در بحث بهداشت و درمان تسلط دارند را حجت دانسته و به آن‌ها اعتماد کنیم.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین یعقوبی تصریح کرد: علاوه بر آن عقل هم به ما می‌گوید در جایی که احتمال خطر می‌دهی خودت را مدیریت و کنترل کن؛ زیرا احتیاط طریق نجات و راه رهایی از گرفتاری است. مسئله مهم در این پدیده جدید که خیلی از کشورها را مبتلا کرده و بالاخره سراغ کشور ما هم آمد و این است که در وهله اول به اصول بهداشتی اعتقاد و باور داشته باشیم و آن‌ها را رعایت کنیم زیرا به نفع خودمان است.

امام‌ جمعه بجنورد تصریح کرد: در این‌گونه موارد نباید خود اجتهاد کنیم بلکه وقتی متخصص و کارشناس به ما دستور می‌دهد باید از آن تبعیت کنیم؛ زیرا این متخصصان از لحاظ پزشکی گاهی توصیه‌های کلان پیشگیرانه را به ما می‌دهند که گرفتار این ویروس نشویم و گاهی راهکارهای درمان را به ما می‌دهند که باید همه این توصیه‌ها را رعایت کنیم. به عنوان مثال توصیه می‌کنند در جمع زیاد نباشیم، اگر کسی آلوده است یا سرماخوردگی دارد و احتمال می‌دهد آلوده شده است در جمع ظاهر نشود؛ یعنی خودش ملاحظهٔ جمع را بکند و در جمع حاضر نشود و اگر سرفه و عطسه می‌زند در جمع ظاهر نشود و یا لااقل کاری بکند که دیگران آلوده نشوند؛ زیرا این عمل نوعی احترام به جمع و رعایت پیمان اجتماعی و حقوق شهروندی است.

وی افزود: باید با پیشگیری و رعایت توصیه‌های بهداشتی متخصصان مراقب خود و جامعه باشیم تا ان‌شاءالله از این خطر به‌سلامت عبور کنیم.

توجه به معنویات راهگشا است

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین یعقوبی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: یکی از راهکارهایی که در مواجهه با بیماری‌ها ازجمله ویروس‌های همه‌گیر باید رعایت کنیم توجه توأمان به اصول بهداشتی و مسائل روحی و روانی است. گاهی اثر منفی اضطراب‌ها و استرس‌ها از خود مریضی بیشتر است؛ زیرا مقاومت بدن را کم کرده و آمادگی انسان را به حداقل می‌رساند؛ ازاین‌رو باید خود را از لحاظ روحی و روانی مجهز کنیم.

یعقوبی ادامه داد: درست است که خطر وجود دارد؛ لکن بدن انسان به‌گونه‌ای تنظیم شده که اگر انسان مقاومت کند می‌تواند در مقابل سختی‌ها تاب‌آوری بالایی داشته باشد. در مواجهه با بیماری‌ها هم مهم این است که انسان روحیه خود را نبازد و مقاوم باشد؛ زیرا ما با حفظ روحیه می‌توانیم خود را تقویت کرده و کرونا را شکست دهیم.

امام‌ جمعه بجنورد گفت: در این راستا یکی از راه‌هایی که می‌تواند روحیه ما را درمان و تقویت کند توجه به معنویات است؛ به همین دلیل زمانی که بیمار می‌شویم و برای معالجه به دکتر می‌رویم، دکتر نسخه می‌نویسد و می‌گوید: «نسخه از ما شفا از خدا» و توجه به خدا را به مریض القا می‌کند.

وی افزود: در حقیقت توجه به معنویات و خداوند مسبب‌الاسباب است، همه اسباب عالم به دست او است و می‌تواند کاری انجام دهد که از مجاری غیرطبیعی شفا بدهد.

رئیس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی اضافه کرد: توجه به معنویات می‌تواند در این‌گونه حادثه‌ها و ناگواری‌های اجتماعی راهگشا باشد.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین یعقوبی افزود: قرآن به این مسئله اشاره کرده و می‌فرماید: «أَمَّنْ یُجِیبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ یَکشِفُ السُّوءَ»؛ یعنی کیست آن‌کس که دعای مضطر را اجابت می‌کند و گرفتاری را برطرف می‌سازد.

وی با بیان اینکه این در برابر استدلال کسانی است که غیر خدا را مؤثر می‌دانند، اظهار کرد: خدا می‌فهمد که شما انسان مضطری بوده و در بن‌بست گرفتار شده‌اید و او است که می‌تواند دست شما را گرفته و نجات دهد و ناراحتی‌های شما را برطرف کند.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین یعقوبی ادامه داد: بنابراین راهکار قرآن در بحران‌ها و بن‌بست‌ها این است که راه برای خروج وجود دارد و آن توجه به خدا و توجه به معنویات است، «وَ مَنْ یتَّقِ اللَّهَ یجْعَلْ لَهُ مَخْرَجاً»؛ انسانی که به خدا توجه کند خدا راه‌های برون‌رفت خیلی از مشکلات را برایش فراهم می‌کند.

وی تصریح کرد: بنابراین درست است که باید به پزشک و توصیه‌های پزشکی و مصرف بعضی از داروها باید اهتمام داشته باشیم؛ اما در کنار این‌ها توجه به خدا و معنویات و توسل به اولیای الهی اهمیت بسیاری دارد، توجه به اهل‌بیت خیلی مهم است؛ زیرا اهل‌بیت قدرت شفاعت دارند که خدا به آن‌ها اعطا کرده است.

حجت‌الاسلام‌ والمسلمین یعقوبی ادامه داد: در این زمینه توجه داشته باشیم که دعای توسل و توسل به اهل‌بیت و چهارده معصوم و حدیث شریف کسا می‌تواند خیلی مفید باشد و همچنین صدقه دادن خیلی مهم است؛ زیرا رفع و دفع بلا می‌کند.
امام‌ جمعه بجنورد گفت: مردم ما دعا و نیایش و توجه به خدا و معنویات و صدقات را در این زمان فراموش نکنند تا به فضل الهی و عنایات چهارده معصوم این بلا هم از کشور ما عبور کرده و همه ما به‌زودی از شر این ویروس منحوس راحت شویم.

انتهای پیام
captcha