کد خبر: 3882817
تاریخ انتشار : ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۲:۲۷
عباس سلیمی بیان کرد:

راه‌های رسیدن به آرامش / ترس و اضطراب، چرا؟

پیشکسوت قرآنی کشورمان با تأکید بر درگیری دنیا با کرونا و اینکه افزایش ارتباط مدبرانه با قرآن بهترین راه برای ایجاد آرامش روانی است، به بیان نکاتی پرداخت که باعث می‌شود ترس و اضطراب را در چنین شرایطی نادیده بگیریم.

عباس سلیمی

عباس ‏سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشورمان، در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا، در پاسخ به اینکه شهروندان در وضعیت بحرانی چگونه می‌توانند به آرامشی‌ که قرآن به آن اشاره کرده است برسند؟ افزایش ارتباط مدبّرانه با قرآن را بهترین راه ارتقای معرفت دینی و اعتماد به خدا به منظور ایجاد آرامش روانی دانست و گفت: امتحان و آزمایش انسان‌ها از جمله سنّت‌های الهی به شمار می‌رود که همواره از آغاز آفرینش جاری بوده و هیچ کدام از انسان‌ها حتی پیامبران نیز از آن معاف و مستثنی نبوده‌اند. تمام مردم، امت‌ها و جوامع انسانی به نحوی از انحا از جمله ترس و کمبود، گرسنگی و زیان مالی، بیماری و فقر، ثروت و فرزند، پست و مقام و سایر موارد خیر و شر مورد امتحان الهی قرار گرفته‌اند و آیه ۳۵ سوره مبارکه انبیاء با عبارت «وَنَبْلُوكُمْ بِالشَّرِّ وَالْخَيْرِ فِتْنَةً؛ ما شما را با مبتلا کردن به بدی‌ها و خوبی‌ها آزمایش می‌کنیم!» آن را بیان کرده است.

نتایج آزمایش‌های بزرگ

وی افزود: این واقعیت مستمر تاریخی با واژگانی از جنس بلا و ابتلا، فتنه، تمحیص، تمییز و نظایر آن در کتاب آسمانی قرآن‌ بیان شده، فلسفه و حکمت خود را داشته و آثار و برکات فراوانی به دنبال دارد، از جمله شکوفایی استعدادها، افشای باطن افراد، جداسازی ناخالصی‌ها از خالصی‌ها، تصفیه قلوب، ظهور عمل، عبرت از روزگار، افزایش روحیه صبر و شکرگزاری، جداسازی صفوف خوبان از بدان، بازگشت به سوی خدا و آثار و تبعات مفید دیگر و بدیهی است که در این امتحانات، مانند سایر آزمون‌ها، گروهی موفق و سرافراز از عهده امتحانات برآمده و عده‌ای نیز متاسفانه مردود می‌شوند! و این نتیجه‌گیری، یکی از ملاک‌های پاداش و کیفر در دنیا و آخرت محسوب می‌شود.

سلیمی با تاکید بر اینکه شیوع کروناویروس نیز یکی از همان آزمون‌هاست به طرح این سؤال که وظیفه ما چیست؟ پرداخت و اظهار کرد: آیا باید با‌ نگاه صفر و صدی! به این‌ ماجرا نگریست؟ به این معنا که گروهی با نفی حضور و‌ حاکمیت خدا و مشیت الهی و تاثیر دعا و نقش معنویات و توسل، صرفاً تکیه بر اصول طبی و درمانی کرده و یا در صدد تخریب و تمسخر اعتقادات و مقدسات مسلمانان برآیند و گروهی دیگر نیز عاری از معرفت دینی و اسیر جهل و خرافه یا با اجرای مأموریت محوله از سوی بیگانگان! با لیس زدن ضریح امامزادگان والامقام که ملجأ و مأمن تمام بندگان خدا هستند، موجبات وهن دین و مکتب را فراهم سازند؟! واضح و مسلّم است که هر دو گروه در اشتباه به سر برده و عامدانه یا ناآگاهانه به کج‌راهه رفته‌اند.

وی ابراز کرد: اسلام دین علم و‌ منطق، قرآن کتاب زندگی و دانش و عتبات و اماکن‌ مقدس پناهگاه مردم به شمار می‌روند و بیداری و ذکاوت علماء دین، آگاهی اندیشمندان فرهیخته جامعه و هوشیاری مردم فهیم و خردمندی که در طول چهل سال گذشته با موفقیت و سرافرازی از عهده امتحانات سخت و بزرگتری برآمده‌اند، هرگز اجازه نخواهد داد که اهل افراط و تفریط، با نادیده گرفتن مبانی اعتقادی مردم از یک سو و ناسپاسی در برابر تدابیر و خدمات ارائه شده توسط خدمتگزاران ملت به ویژه اعضاء فداکار و ایثارگر جامعه پزشکی و‌ پرستاری و خدمتگزاران فداکار مراکز بهداشتی و درمانی، از سوی دیگر، آرامش روانی جامعه را مختل سازند.

قدردانی از جامعه پزشکی

این پیشکسوت قرآنی کشورمان بیان کرد: در یک نگاه عالمانه و عاقلانه به مشکل پیش آمده به خوبی روشن می‌شود که اولاً، حقیقتاً ترس و اضطراب، هیچ جایگاه و ضرورتی در شرائط فعلی ندارد؛ چرا که بر اساس اعلام‌ نظر متخصصان، احتمال مرگ و میر در بیماری «آنفلوآنزا» معادل ۱۳ درصد، در بیماری «سارس» معادل ۳۶ درصد، در بیماری «ابولا» معادل ۵۰ تا ۹۰ درصد، در بیماری «تب کریمه کنگو» معادل ۴۰ درصد و در «تب ماربورگ» معادل ۸۸ درصد است، در حالی که این آمار در مورد بیماری «کرونا» فقط ۳ درصد بوده و به عبارت دیگر، کرونا کمترین میزان‌ مرگ و میر را در میان ویروس‌ها به خود اختصاص داده، فقط باید در مورد سرعت شیوع آن هوشیار و مراقب بود که قاطبه مردم عزیز ما با رشد و درایت خود نشان دادند که توانایی مدیریت موضوع را دارند، پس ترس و اضطراب، چرا؟! ثانیاً، مجموعه جامعه دانشمند و باایمان‌ پزشکی و پرستاری کشور که این روزها در این حوزه امتحانی، به مفاهیمی چون علم طب، انسانیت، نوع‌دوستی، شرافت ‌ملی، فداکاری، ایثار، جانفشانی و سایر مفاهیم والا جان تازه‌ای بخشیدند با تمام توان و شبانه‌روزی با روحیه‌ای جهادی در خدمت مردم عزیز ما بوده و ضمن کنترل و مدیریت بحران، سلامتی و جان خویش را در طبق اخلاص نهاده و از هیچ تلاش و کوششی فروگذار نمی‌کنند.

سلیمی گفت: با این پشتوانه علمی و روحیه جهادی جامعه پزشکی، هیچ نیازی به استمداد از دشمن نیست! و اگر نماینده رد صلاحیت شده‌ای در توئیت خود از سازمان بهداشت جهانی استمداد می‌طلبد، نشانگر آن است که او از آغاز هم اعتقادی به توانمندی و غیرت و همت مردم خویش نداشته است، صاحبان چنین تفکری باید بدانند که اگر سازمان‌های بین‌المللی جهان، دربست مطیع و‌ گوش به فرمان استکبار جهانی نبودند، به سیاست‌های خصمانه آمریکای تروریست که حتی از تحریم دارویی ملت ایران دریغ نورزید اعتراض می‌کردند، نه‌ اینکه امروز بخواهند با فریبکاری و عوام‌فریبی در قالب ارسال یک‌ پرواز حامل کمک‌های بهداشتی ژست خیرخواهانه بگیرند. پس تا عنایات خدا و‌ همت بلند مردم ایران هست، نگرانی، چرا؟

کرونا را مانند تحریم‌های ظالمانه آمریکایی شکست خواهیم داد

وی افزود: ثالثاً، در مورد معدود زالوصفتانی که در این شرایط حساس صرفاً درصدد تامین منافع اقتصادی خود بوده و با احتکار تجهیزات پزشکی و لوازم حیاتی مورد نیاز مردم، روی دیو و دد را سفید کرده‌اند نیز می‌بینیم که با الهام از دستورات حکیمانه قرآن در برخی موارد دیگر جزایی که فرمان‌ می‌دهد؛ « ... و هرگز در مورد آنان، رأفت و ترحّم روا مدارید!» برخورد قاطعانه با محتکرین و اخلالگران در چرخه تولید و توزیع در دستور کار مدیران ارشد قضایی کشور قرار گرفته و این، خواست به حق مردم نجیب و شریف ایران است، پس استرس و‌ نگرانی، چرا؟. رابعاً؛ رشد و درایت مردم فهیم ما نشان‌ می‌دهد که ان‌شاءالله به زودی شعار واقعی «کرونا را شکست خواهیم داد» محقق خواهد شد. نگاهی به اوضاع و احوال کشورهای آمریکایی و اروپایی بیفکنید! درگیری آمریکا و اروپا با کرونا، بحران کمبود ماسک در این کشورها! افزایش قیمت ماسک در امریکا به بیش از ۱۰۰ دلار و در عربستان به بیش از ۴ میلیون تومان، خالی شدن قفسه‌های فروشگاه‌ها از مواد غذایی و سایر اقلام ضروری، تعطیلی شرکت‌های بزرگی چون اپل، و سایر اخبار واصله و التهابات ایجاد شده در کشورهای مدعی اقتصاد و تکنولوژی نشان‌ می‌دهد که غرب نیز در برابر این ویروس غافلگیر شده و این در حالی است که مردم فهیم‌ ما در شرایط تحریم‌های ظالمانه و‌ همه جامعه استکبار در حال مقابله و مدیریت این‌ معضل هستند.

سلیمی بیان کرد: خامساً، ملت باایمان و وارسته ایران اسلامی با تمام وجود معتقد به خداوندی مهربان، قادر، عالم و عادل است که همه‌ امور تحت اراده او و در دستان توانای اوست، خداوندی که به اراده او خنجر بر گلوی اسماعیل ناکارآمد و شعله‌های سرکش و سوزان آتش بر ابراهیم گلستان می‌شود. خداوندی که امواج غول آسای نیل خروشان را در برابر موسی رام و عیسی را از میان دشمنان عنود خود به میهمانی آسمانی خود می‌برد. خداوندی که یوسف صدیق را از قعر چاه بر فراز تخت سلطنت جای می‌دهد و جان‌ پاک حبیب و مصطفای خویش را با چند تار عنکبوت از خطر مرگ می‌رهاند و هنگامی که همه چیز در دست با کفایت آن‌حکیم عادل و‌ مهربان است، ترس و نگرانی چرا؟! مرگ و زندگی و عزت و ذلت، همه در دست اوست و قرآن‌باوران با آرامش تمام این آیه زیبای قرآن را زمزمه می‌کنند: «قُلْ لَنْ يُصِيبَنَا إِلَّا مَا كَتَبَ اللَّهُ لَنَا هُوَ مَوْلَانَا؛ ای پیامبر بگو: جز آنچه خداوند برای ما مقرر کرده، به ما نخواهد رسید، او سرور و مولای ماست ...»

انس مدبرانه و ارتباط با قرآن‌

این پیشکسوت قرآنی کشورمان در بخش دیگری از گفت‌وگوی خود اظهار کرد: خدا ناظر، دین او‌ حاکم، قرآن او شاخص، مشیت او غالب و از رهگذر تعالیم الهی و فطرت پاک آدمیان، انسانیت جاری است و این عقیده انسان‌ساز ما را به سوی منطقی عقلائی فرا می‌خواند که در شرایط فعلی و به منظور مقابله با بیماری کرونا، جلوگیری از انتشار آن و همچنین حفظ سلامتی آحاد جامعه شایسته است: ۱- به حکم عقل و خرد، همان نعمتی که در قرآن ستوده شده، دستورات بهداشتی و توصیه‌های مراکز متخصص و مسئول را ارج نهاده و در تمام زمینه‌ها با آنان همکاری نماییم تا به یاری خدای بزرگ و مهربان به زودی شاهد رفع این بلا از سطح کشور و کل جهان باشیم ۲- به منظور ارتقای معنویت و معرفت دینی خود و جامعه، انس مدبرانه و ارتباط خویش را با قرآن‌ افزایش و تعمیق بخشیده و با الهام از سخن خدا در بیست و هشتمین آیه کریمه از سوره مبارکه رعد که می‌فرماید: «أَلَا بِذِكْرِ اللَّهِ تَطْمَئِنُّ الْقُلُوبُ - آگاه باشید که تنها با یاد خدا دلها به آرامش خواهند رسید» یقین حاصل کنیم که [دل آرام گیرد بیاد خدا] و تردیدی نداشته باشیم که مؤثرترین راه برای نیل به «آرامش»، درمان‌استرس، جلوگیری از افسردگی، غلبه بر دلهره و نگرانی و شکست و درهم کوبیدن اضطراب، همه و همه در گرو انس با خدا و ذکر و یاد اوست. ۳- و از رهگذر انس و تدبر در قرآن، هنگامی که به (باور قرآنی) رسیدیم و به دستور قرآن، این کتاب زندگی، با نیروی ایمان و استمداد از الطاف الهی، صبر و پایداری را پیشه ساخته و حوادث جهان را گذرا بدانیم، آن وقت به خدا اعتماد کرده و سخن او را در آیه ۳۴ سوره اعراف با جان و دل پذیرا خواهیم بود که می‌فرماید: «وَلِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ فَإِذَا جَاءَ أَجَلُهُمْ لَا يَسْتَأْخِرُونَ سَاعَةً وَلَا يَسْتَقْدِمُونَ - برای هر قوم و گروه و امتی، اجل و سرآمدی است، پس هنگامیکه اجل آنان فرا رسد، نه می‌توانند لحظه‌ای آن را به تاخیر بیندازند و نه می‌توانند پیشی بگیرند» با این وصف، پس دلیلی برای ترس و اضطراب وجود ندارد و به قول سنایی غزنوی «این نیز بگذرد!» مجد و عظمت امت اسلام و ملت ایران مستدام باد.

انتهای پیام
captcha