
زینب نصیری، مدیرکل سلامت شهرداری تهران، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به اقدامات این اداره به منظور پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا در شهر تهران، گفت: به محض اطلاع از شیوع بیماری کرونا، ستادی در شهرداری تهران تشکیل و جلسات متعددی برگزار و اداره کل سلامت شهرداری تهران به عنوان نماینده و نهاد هماهنگ کننده با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین شد. وزارت بهداشت، نهاد سیاستگذار و متولی برای مقابله و پیشگیری از بیماری کروناست و اداره کل سلامت به عنوان نهاد هماهنگکننده، محتوا و تولیدات مربوطه در این حوزه را از طریق تعامل با این وزارتخانه تهیه و تدوین میکند.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران افزود: در زمان شیوع ویروس در کشور، وزارت بهداشت شیوه نامههای خاصی را برای سازمانها و نیازهای مرتبط شهری ما پیشبینی نکرده بود. همچنین شیوهنامه خاصی هم برای مترو، اتوبوس، تاکسیرانی، سطح شهر، سازمان، بوستانها و گرمخانههای شهرداری در موضوع بهداشت محیط و ضد عفونی این محلها وجود نداشت؛ لذا از هفته گذشته همکاران اداره کل سلامت شهرداری با دوستان وزارت بهداشت و سایر وزارتخانهها ارتباط گرفتند و نهایتاً در وزارت بهداشت تیمی تشکیل شد که طی آن ۱۵ شیوهنامه برای سازمانهای ما پیشبینی و وزارت بهداشت وظایفشان را ابلاغ کرد و این شیوهنامه برای سایر کلانشهرها نیز مورد استفاده قرار گرفت.
وی ادامه داد: برای مبلمان شهری و سایر فضاهای شهری نیز شیوهنامه تعریف شد و در حال حاضر تمامی سازمانها و دستگاههای شهرداری تهران براساس شیوهنامه ابلاغ شده وزارت بهداشت، اقدامات ضدعفونی و پیشگیرانه خود را در سطح شهر انجام میدهند. در کنار این اقدامات، برای همه این سازمانها محتوای آموزشی تولید شد که این محتوا هم برای کارکنان و هم برای شهروندان دریافتکننده خدمات سازمانها پیشبینی و در نظر گرفته شده است. برای مثال در میادین، تاکسیرانی، اتوبوس، مترو و ... هر کدام محتوای خاص آموزشی پیشبینی شده و این تولیدات بهروز میشود. در حال حاضر نیز اکثریت فضای تبلیغاتی شهرداری تهران نیز به آموزش و آگاهیبخشی به بیماری کرونا و مقابله و پیشگیری از این بیماری اختصاص یافته است.
نصیری درباره وضعیت فعلی زیر ساختهای شهرداری تهران برای مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا گفت: شهرداری تهران از روز نخست فعالیت در این زمینه، از سایر دستگاهها جلوتر بود و همکاران ما در تمامی سازمانها و بخشهای شهرداری تهران کار را بسیار خوب شروع کردند و تمهیدات لازم را برای ضد عفونی و پیشگیری در حوزه مربوطه خود انجام دادند. ما نیز در مجموعه اداره کل سلامت در تمامی ۳۵۲ محله شهر تهران آموزشهایمان را به شهروندان قبل از ثبت اولین نفر مبتلا شده به این ویروس آغاز کرده بودیم و زمانی که کرونا ویروس در چین مطرح شده بود و هنوز به کشور وارد نشده بود، مسئولان خانههای سلامت در همه محلات آموزشها را به شهروندان از طریق مساجد و مدارس که در آن زمان باز بودند ارائه دادند؛ لذا وقتی که ویروس وارد تهران شد، آموزشهای حضوری ارائه شده بود و در حال حاضر نیز آموزشها به صورت مجازی ارائه میشود.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران در خصوص برنامه شهرداری تهران برای توزیع ماسک و مواد ضد عفونیکننده در بین شهروندان نیز گفت: به دوستان وزارت بهداشت اعلام کردهایم که اگر برنامهای در این خصوص دارند با تمام ظرفیتمان هم در ۳۵۲ محله تهران و خانههای سلامت و هم ظرفیتهایی که در مترو، اتوبوسرانی و سازمان میادین وجود دارد استفاده میکنیم و در خدمت آنها خواهیم بود؛ اما لازم است که وزارت بهداشت پیشبینی و آمادگی این موضوع را داشته باشد تا بخواهد این ظرفیت را در اختیار شهروندان قرار دهند.
وی با بیان اینکه طی روزهای گذشته به دلیل حجم کار در کل کشور و شرایط ویژهای که وجود دارد، مشکل عدم تعادل بازار و محدودیت دسترسی به مواد ضدعفونی کننده برای ما وجود دارد، گفت: اگر این تصمیم و اراده در خود بدنه دولت باشد، حتماً مجموعه شهرداری تهران در خدمت آنها خواهد بود و در کنار آنها کمک خواهیم کرد تا به هر شکلی که در پروتکلهای دولت پیشبینی شده کار انجام شود.
نصیری در خصوص غربال و کنترل افراد بیخانمان و کارتن خواب و موارد مشکوک در سامانسراها و گرمخانهها نیز گفت: این موضوع در دستور کار سازمان خدمات اجتماعی قرار گرفته است و ما هم در کنار آنها خواهیم بود. البته درمان افراد مشکوک به بیماری کرونا، بر عهده وزارت بهداشت است و سازمانهای زیرمجموعه شهرداری تهران به خصوص مترو و گرمخانهها در صورت مشاهده موارد مشکوک، آنان را با هماهنگی اورژانس به مراکز بهداشتی ارجاع میدهند.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران در ادامه از اعلام آمادگی ۱۱۳ نفر از مشاوران و روانشناسان سازمان نظام روانشناسی برای ارائه خدمات روانشناختى و مشاورهای در وضعیت شیوع ویروس کرونا در تهران خبر داد و افزود: تا این لحظه ۱۱۳ نفر از مشاوران و روانشناسان سازمان نظام روانشناسی کشور که همگی دارای پروانه سازمان نظام روانشناسی هستند، اعلام آمادگی کردهاند که در قالب کار داوطلبانه در زمینه مشاوره و روانشناسی به مردم خدمترسانی کنند.
نصیری تصریح کرد: داوطلبان سازمان نظام روانشناسی میتوانند علاوه بر خدمات مشاورهای، در زمینه تولید محتواهای مرتبط با سلامت روانی جامعه و ارتباط با گروههاى در معرض آسیبروانى با شهرداری همکاری کنند. در حال حاضر شهرداری در حال تعریف زمینههای کار و همکاری با این افراد است.
مدیرکل سلامت شهرداری تهران ادامه داد: تعداد افرادی که اعلام آمادگی برای فعالیت داوطلبانه در زمینه روانشناسی داشتهاند، قابل توجه است و شهرداری از این امر استقبال میکند و زمینههای همکاری مشترک با این افراد را به زودی فراهم خواهد کرد. البته سامانه ١٣٧ شهردارى تهران نیز آماده دریافت اعلام آمادگى شهروندان در خصوص انجام کار داوطلبانه در این روزهاست.
وی بیان کرد: تمامی فعالیتهایی که در شهرداری تهران و سایر دستگاههای دیگر انجام میدهیم، موفقیتآمیز نخواهد بود، مگر اینکه خود مردم خودمراقبتی را رعایت کنند و در حد امکان از منزل خارج نشوند و در این مدت تلاش کنند کمترین حضور را در سطح شهر داشته باشند. در واقع خودشان ایمنی و سلامت خود و خانوادهشان را حفظ کنند تا به سلامت از این وضعیت خارج شویم.
انتهای پیام