
به گزارش ایکنا، با آغاز شیوع کرونا در کشور، بسیاری از مراکز بهداشتی و درمانی و بیمارستانها نیروهای خود را به کنترل و مراقبت از این بیماری و افراد مبتلا اختصاص دادهاند. در این راستا بسیاری از مراکز با کمبود نیرو و یا فرسودگی و خستگی کادر درمانی خود مواجه شدهاند. از سوی دیگر این روزها کمبود مواد ضدعفونیکننده و اقلام بهداشتی مانند ماسک نیز موجب شده تا برای مسئولان نظام سلامت و مردم نگرانیهای عمدهای ایجاد شود.
در حالی به هفته نیکوکاری، که هر سال در آستانه نوروز برای کمک به اقشار محروم برگزار میشود، نزدیک میشویم که ایران مانند بیش از 50 کشور دیگر در جهان، درگیر یک بیماری واگیری شده است و این کمبودها گرچه عمده مردم را دربرمیگیرد، اما فشار آن بر مردم محروم بسیار بیشتر است بر همین اساس میتوان از ظرفیتهای این هفته در بخش بهداشت و درمان هم برای کمک به مردم و هم سیستم بهداشت و درمان کشور استفاده کرد.
ابراهیم متولیان، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور، در همین راستا اظهار کرد: به دلیل مراجعه زیاد مردم به مراکز درمانی خستگی و فرسودگی کادر درمانی پیش میآید. بر همین اساس ما نیز از ظرفیت خود استفاده میکنیم تا بتوانیم این خستگی و فرسودگی را کاهش دهیم. بسیج جامعه پزشکی در این حوزه فعال شده و نیروهای داوطلب خود را آماده کرده است تا در اختیار مراکز قرار دهد و بیمارستانها حداقل یک شیفت استراحت داشته باشند؛ هر جایی که وزارت بهداشت اعلام کند ما نیروهای داوطلب ساماندهی شده را به آنجا اعزام میکنیم.
وی با بیان اینکه ۴۰۰ درمانگاه بسیج نیز به کمک مجموعه درمانی آمده است و در حال کمکرسانی است، گفت: نیروهای جهادی و نیکوکار بسیاری در کشور حضور دارند، بسیج جامعه پزشکی ۷۰۰ نیروی شهید رهنمون داشته که در ۷۰۰ نقطه محروم و حاشیهای کشور در زمان بحران و غیربحران به عنوان گروههای نیکوکار حضور دارند و به فعالیت میپردازند. پس از شیوع کرونا در کشور، مسیر این گروهها را به سمت و سوی ارائه خدمت در جهت پیشگیری و کنترل کرونا تغییر دادهایم.
متولیان بیان کرد: در مجموعه بسیج مستضعفین نیز اعلام کردهایم که اگر افراد خیّر و داوطلب بخواهند بخشی از علم و دانش خود را در این راه بگذرانند، بسیج جامعه پزشکی این بستر را برای آنان فراهم کرده است و با مراجعه به کانونهای ما در سراسر کشور از توانمندیهای آنان استفاده شود.
وی ادامه داد: عمده نیروهای داوطلب متخصصی که در زیرساخت ۴۰۳۰ وزارت بهداشت حضور پیدا کرده تا از طریق داوطلبان بتوانند راهنماییهای لازم را به مردم ارائه دهند. این داوطلبان از طریق بسیج جامعه پزشکی تأمین شدهاند.
متولیان با اشاره به فعال شدن شرکتهای تولیدکننده مواد ضدعفونی از سوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح از ساماندهی واحدهای بسیج زنان برای تولید ماسکهای بهداشتی خبر داد و گفت: امیدواریم با این کار در حوزه پیشگیری نیز فعالیت کنیم.

سیدمحمد طباطبایی، معاون مشارکتهای مردمی مجمع خیرین سلامت، نیز با اشاره به اهمیت فعال شدن خیرین سلامت استانها برای کمک به وزارت بهداشت در این برهه، اظهار کرد: شورای مشارکت زنان مجمع خیرین سلامت فعال شده و در استانهای مختلف به کمک دانشگاههای علوم پزشکی آمده است.
وی افزود: این شورا توزیع مواد و اقلام بهداشتی را در استانهای خراسان شمالی، همدان و مرکزی آغاز کرده و خیرین سلامت در برخی استانها مانند مرکزی تعداد زیادی ماسک را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی این استان قرار داده است. کمبودهای فراوانی به مجمع خیرین سلامت گزارش شده و سعی داریم با هماهنگی وزارت بهداشت و دانشگاههای علوم پزشکی و با حضور نیکوکاران و خیرین سلامت این کمبودها را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه مجمعهای استانی خیرین سلامت در سراسر کشور فعال هستند، گفت: این مراکز آماده همکاری با تمامی خیرینی است که میخواهند این کمبودها را جبران کنند.
انتهای پیام