کد خبر: 3883205
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۰:۴۷
حجت‌الاسلام رضایی بیان کرد:

توصیه امیرالمؤمنین(ع) به مالک اشتر برای حمایت از تولیدکنندگان در شرایط اضطراری

عضو شورای فقهی بانک مرکزی بیان کرد: امیرالمؤمنین(ع) در مورد گرفتن مالیات از زمین‌های دولتی به مالک اشتر دستور می‎دهند که اگر احیاناً تولیدکنندگان با مشکلی مواجه شدند یا آفتی به محصولات آن‌ها به خاطر کمبود باران و ... وارد شد و آنها باید سهمی بدهند این سهم‌ها را به تأخیر بیانداز و مطمئن باش آنها بعداً که مشکلاتشان رفع شد مالیات بیشتری خواهند داد.

مجید رضایی عضو شورای فقهی بانک مرکزی

حجت‌الاسلام والمسلمین مجید رضایی، عضو شورای فقهی بانک مرکزی و کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار، در گفت‎وگو با ایکنا، به بیان نکاتی درباره مدیریت صحیح اقتصاد در زمان بحران‌هایی همانند شیوع کرونا پرداخت و گفت: مسائل و مشکلاتی که در دنیا برای برخی کشورها پیش می‌آید همانند بیماری‌هایی که واگیر است و گسترش پیدا می‌کند از جمله اتفاقاتی است که گاهی اوقات سر و کله آن پیدا می‌شود و اقتصاد کشورها را نیز تحت تأثیر قرار می‎دهد و با وجود همه تلا‎هایی که پزشکان انجام می‌دهند اما بیماری‌ها کم نشده و شاید روز به روز شکل بپیچیده‌تری از آن‌ها بروز کرده و تلاش جدی‌تری را مطالبه کند.


  • بیشتر بخوانید:

فعال‌سازی زیرساخت‌های تجارت الکترونیک؛ لازمه مواجهه اقتصاد با شرایط بحرانی


آسیب‌های شیوع بیماری‌ها به اقتصاد کشورها

وی با اشاره به تبعات آسیب به بخش تولید ادامه داد: چنین وضعیتی حتماً به اقتصاد کشور ضربه زده و کارها را تعطیل می‌کند و ممکن است تعطیلی واحدهای تولیدی و بیکاری کارگران را نیز در پی داشته باشد. تعطیلی یا آسیب به تولید هم به اقتصاد آسیب می‌زند بنابراین باید برای آن چاره‎اندیشی شود.

حجت‌الاسلام رضایی بیان کرد: الان در بازار، خرید و فروش کاهش پیدا کرده و خرده‌فروش‌هایی که می‌توانستند در این ایام، فروش و درآمد خوبی داشته و برای چندین ماه نیازهای خود را برطرف کنند دچار مشکلات اساسی شده‌اند. همچنین بخش مربوط به گردشگری که معمولاً در این ایام رونق پیدا می‌کرد با کاهش درآمد مواجه خواهد شد بنابراین فشار زیادی به اقتصاد و به ویژه مشاغل آزاد وارد شده است.

بخش‌های تولیدی و صنعتی نیازمند حمایت هستند

عضو شورای فقهی بانک مرکزی افزود: ممکن است بانک‌ها متناسب با ماه‌های قبل سود سپرده‌ها را پرداخت کنند یا واحدهای صنعتی در بورس اگر فعالیت آنها برقرار باشد و تولید و مواد اولیه آنها تأمین شود همچنان ارزش سهام‌شان بالاتر برود همین باعث شود خرید و فروش در بورس کاهش پیدا نکند اما شیوع این ویروس بخش‎های مختلفی از اقتصاد کشور را تحت تأثیر قرار داده و دچار تغییرات کرده است.

اقدام بانک مرکزی بر تاخیر اقساط تسهیلات به ویژه صاحبان کسب و کارهای خُرد و دادن مهلت سه ماهه به آنها تا زمانی که مشکل برطرف می‎شود اقدام با ارزشی است

عضو هیئت‌علمی دانشگاه مفید اظهار کرد: برخی واحدهای تولیدی ممکن است با توجه به نیازهای فعلی، دچار مشکل نشده باشند و مثلا نیازهای داروریی مردم را تولید کنند اما بخش‎های صنعتی ممکن است دچار مشکل شوند. همه اینها اقتضا می‌کند سیاست‎های مناسبی در کشور برای کمک به بخش‎های صنعتی و تولیدی پیاده شود.

توصیه حضرت علی(ع) به مالک اشتر

این کارشناس مسائل اقتصادی یادآور شد: امیرالمؤمنین(ع) در مورد گرفتن مالیات یا سهم خراج از زمین‌های دولتی به مالک اشتر دستور می‎دهند که اگر احیانا تولیدکنندگان با مشکلی مواجه شدند یا آفتی به محصولات آنها به خاطر کمبود باران و... وارد شد و آنها باید سهمی بدهند این سهم ها را به تأخیر بیانداز و مطمئن باش آنها بعداً که مشکلاتشان رفع شد مالیات بیشتری خواهند داد و سهم خراج را می‌پردازند.

عضو کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: این همان کاری است که دولت باید در شرایط کنونی انجام دهد. البته اقدام بانک مرکزی در مورد تاخیر اقساط تسهیلات به ویژه صاحبان کسب و کارهای خُرد و دادن مهلت سه ماهه به آنها تا زمانی که مشکل برطرف می‎شود اقدام با ارزشی است. باید برای مجموعه‌های دیگری که در کشور از منظر کسب و کار دچار مشکل شوند هم  اقدامات لازم صورت گیرد.

لزوم تهیه کالاها به صورت مجازی

حجت‌الاسلام رضایی تأکید کرد: ایام عید، فرصت مناسبی برای بازاریان بود که بتوانند درآمد بیشتری کسب کنند بنابراین باید برای آنها هم چاره‌ای شود. اگر این افراد دارای وام و تسهیلات بانکی هسند یا باید مالیاتی بدهند، دولت باید کاری کند که اقساط آنها با تاخیر پرداخت شده یا معافیت‎هایی در نظر گرفته شود و به آنها کمک شود هزینه‌هایشان کاهش پیدا کند تا این چند ماه آینده را به خوبی پشت سر بگذاریم.

عضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: البته باید از این فرصت نیز استفاده کنیم که بخش خرید و فروش فضای مجازی گسترش پیدا کند و کالاهایی را که می‌توان با نرم افزار به فروش رساند، بدون حمل و نقل و رفت و آمد افراد در اختیار آنها قرار گیرد. مردم باید بتوانند کالاهایی که نیاز به حضور نیست را به صورت مجازی تهیه کنند.

کیفیت کالاها و خدمات تضمین شود

عضو هیئت‎علمی دانشگاه مفید ادامه داد: اکنون سیستم‌های مجازی بسیار هم گسترده شده است و اگر ضمانت‎ کالاها وضعیت بهتری پیدا کرده و اعتماد و مردم بیشتر شود در این ایام، این کسب و کارها رونق پیدا کرده و تعطیل نخواهند شد و مردم می‎توانند کالاهای مورد نیاز خود را در درب خانه‌ها تحویل بگیرند. البته در صورت وجود اشکال در این کالاها باید قابل رجوع و پس گرفتن باشند.

حجت‌الاسلام رضایی در پایان گفت: همانگونه که الان نظام آموزشی ما از طریق سیستم صوتی و تصویری اقدام به آموزش برای دانش‌آموزان و دانشجویان می‌کند، می‌توان چنین سیستمی را در دیگر بخش‌ها هم رواج داد. بنابراین باید چنین کاری که الان در کشور وجود دارد به ویژه در بازار ما تقویت شود و حمایت لازم هم از این بخش صورت گیرد. فقط نکته مهم این است که نباید شرایط به گونه‌ای باشد که مصرف‌کنندگان آسیب ببیند. با چنین شرایطی کسب و کار برقرار خواهند و آسیب جدی هم به تولیدکنندگان و فروشندگان وارد نخواهد شد.

انتهای پیام
captcha