کد خبر: 3886572
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۱۷

کودکان بالای 18 سال بهزیستی دیگر ترخیص نمی‌شوند/ ایجاد «خانه‌های آماده‌سازی»

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی از راه‌اندازی خانه‌های آماده‌سازی ویژه کودکان بهزیستی که به سن بالای 18 سال رسیده‌اند خبر داد و گفت: در این خانه‌ها کودکان بهزیستی برای ورود موفق به اجتماع آماده می‌شوند.

حبیب‌الله مسعودی فرید، معاون اجتماعی سازمان بهزیستی، در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح عملکرد این سازمان در سال 98 پرداخت و افزایش میزان یارانه پرداختی به کودکان بی‌سرپرستی را که در مراکز و یا خانواده‌های جایگزین نگهداری می‌شوند از بهترین برنامه‌های سال گذشته این سازمان برشمرد.

وی از آماده بودن سامانه فرزندخواندگی برای آغاز فعالیت سخن گفت و اضافه کرد: به دلیل شیوع کرونا و درگیر بودن سازمان با این مسئله رونمایی رسمی از این سامانه در سال جدید صورت می‌گیرد. به کمک این سامانه فرایند فرزندخواندگی شفاف‌تر می‌شود و مردم با بارگذاری اطلاعات و مدارک لازم، درخواست خود را مطرح می‌کنند و در ادامه اقدامات مربوط به مشاوره و بررسی پرونده آنها صورت می‌گیرد که همه این روند باعث تسهیل فرزندخواندگی خواهد شد.

مسعودی فرید یکی از مسائل مهم بهزیستی را مسئله ترخیص کودکان مراکز بهزیستی پس از 18 سالگی بیان و تشریح کرد: کودکان بهزیستی بعد از رسیدن به 18 سالگی، ممکن است با مشکلات زیادی مواجه شوند، چرا که باید وارد جامعه شوند، در حالی که آمادگی این مسئله را ندارند.

وی ادامه داد: بر همین اساس در سال جاری مراکزی همانند پانسیون «خانه‌های آماده‌سازی» راه‌اندازی می‌شود که در هر کدام از این مراکز سه تا پنج نفر از افراد بالای 18 سال بهزیستی زندگی خواهند کرد و می‌توانند تا 25 سالگی در این خانه‌ها حضور داشته باشند و خود را برای زندگی مستقل آماده کنند. در این خانه‌ها خدمات ویژه‌ای برای توانمندی افراد ارائه می‌شود و با حضور یک مربی و اختصاص یک واحد آپارتمان دوخوابه روند مستقل شدن آنان انجام خواهد شد.

مسعودی فرید در پاسخ به این سؤال که بهزیستی به چند خانه آماده‌سازی نیاز دارد؟ گفت: سالانه 600 کودک از مراکز ما ترخیص می‌شوند. اگر برای هر پنج کودک به یک مرکز نیاز داشته باشیم، بین 100 تا 120 خانه نیاز خواهیم داشت. البته تعداد زیادی از خیرین به سمت ایجاد چنین خانه‌هایی رفته‌اند اما دولت باید از این کودکان حمایت‌های بیشتری کند.

وی در ادامه با اشاره به تحت پوشش بودن 245 هزار زن سرپرست خانوار توسط بهزیستی، افزود: در حوزه زنان سرپرست خانوار نیز افراد تحت پوشش افزایش یافته است. همچنین در سال گذشته موفق شدیم که حمایت‌های بیشتری از چندقلوها کنیم.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی شفاف‌سازی و پرداخت مستقیم کمک‌هزینه‌ها به مددجویان را از دیگر طرح‌های خوب سال گذشته برشمرد و گفت: برای اولین بار در سال 98 تمامی پرداخت‌ها از بهزیستی کل به حساب مددجویان واریز شد و این شفاف‌سازی کمک زیادی به مددجویان و روشن شدن میزان کمک‌ها کرد.

انتهای پیام
captcha