به گزارش ایکنا، «محمدعلی مشایخیپور»، استادیار گروه معارف اسلامی دانشگاه جامع امام حسین (علیهالسلام)، در یادداشتی به بررسی شعار سال «جهش تولید» و نقش و ضرورت آن به عنوان ابزاری در ساخت ایران قوی پرداخته است.
در ادامه متن این یادداشت از نظر میگذرد:
آن زمان که بلوک شرق و غرب مشغول گسترش استیلا و اسثتمار خود بر جایجای کره زمین و چپاول ثروتهای مادی و معنوی ملتها بودند، انقلابی شکوهمند با محوریت اسلام به رهبری مردی از تبار پیامبران شکل گرفت تا خود را به عنوان قدرتی نوپدید در عرصه بینالملل مطرح نماید و خیلی زود جهانیان را به خود معطوف دارد. جبهه کفر که حیات، بقا و بالندگی انقلاب را خطری جدی برای منافع خود میدیدند همه توان خود را در هر قالبی اعم از سخت و نرم به کار گرفتند تا نگذارند انقلاب اسلامی بالنده و گسترده شود؛ آنان هزینههای گزاف را در این راه مصروف داشتند و سیل نقشهها و توطئههای رنگارنگ را به سوی این مردم انقلابی ایران سرازیر نمودند تا به اهداف شوم خود دست یابند؛ زمانی در عرصه سخت و در قالب سخت، جنگی نابرابر را تدارک دیدند و همه همت ممکن خود را در این زمینه به میدان آوردند تا به زعم خود، کار انقلاب را یکسره کنند لیکن دفاع جانانه ملت قهرمان ایران، آنان را در دستیابی به اهداف شومشان ناکام گذاشت و در عرصه نظامی نتوانستند به توفیقی در این زمینه دست یابند.
آنان عرصه مبارزه را به میدانهای نرم کشانده و در عرصههای فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی فشارها و اقدامان بنیانافکن خود را تمرکز و شدت بخشیدند. ادوار مختلف حیات انقلاب نشانگر طیف گستردهای از این اقدامات است. روز و شبی نبوده است که توطئه و دسیسهای برای این ملت انقلابی طراحی و اجرا نکرده و حمله و هجمه نرمی را تدارک ندیده باشند. دست عنایت الهی و همراهی و همکاری مردم، ناکامی و ناتوانی در دستیابی به اهداف شوم خود برای آنان رقم زد و انقلاب اسلامی هرروزه بالندهتر از دیروز شده است.
معالوصف چند سالی است دشمنان انقلاب و در یک کلمه جبهه کفر تمرکز عمده خود را بر عرصه اقتصادی قرار داده است؛ دشمن دیده است در این عرصه ضعفها، کاستیهایی و وابستگیهایی وجود دارد؛ فلذا درصدد برآمده است در ادامه ناکامیهای خود برگ برندههای آخرین خود را رو کند و از دریچه فشار اقتصادی، به انقلاب اسلامی ضربه زند و حیات و هستی آن را با چالش مواجه سازد. رهبر حکیم و فرزانه انقلاب با درایت و نکتهسنجی و آگاهی از اقدامات خبیثانه جبهه کفر، چند سال اخیر را با محوریت عناوین اقتصادی نامگذاری کردهاند تا بر تمرکزبخشی بر امور اقتصادی، ضعفها و کاستیها و وابستگیها از بین رفته و قوت، قدرت و اقتدار اقتصادی حاصل شود. ایشان از ظرفیتهای دینی، ملی و انسانی بهره گرفتهاند تا توجه و عنایت عملی مسئولان و مردم به شعار سال را افزوده نمایند. جهاد اقتصادی، تولید ملی، حماسه اقتصادی، اقتصاد مقاومتی؛ حمایت از کالای ایرانی و... ازجمله عناوینی است که معظمله از ظرفیت عواطف انسانی، غیرت دینی و وطنی برای پذیرش حداکثری آنها بهره بردهاند. عناوین خود گویایی این حقیقت است.
ظرفیت دینی و اسلامی یکی از ظرفیتها در ایجاد ترغیب و تشویق به سوی توجه حداکثری به شعارهای سال است؛ ادبیات اسلامی به فعالیتها در عرصه مقابله با هجمههای کفار تقدس بخشیده و عنوان جهاد بر آن نام نهاده است؛ ذات جهاد تلاش مضاعف و واسعانه است و رکن دیگر مقابله با دشمن است؛ عالیترین سطوح جهاد با مراتب وجودی آن در تقابل با کفار معنا و مفهوم پیدا کرده و عنوان مجاهدت کبیرانه یافته است؛ بدینمعنا که هر جا جبهه کفر علیالخصوص در عرصه نرم برای ضربه زدن به اسلام و مسلمانی و به تبعیت واداری، اقدامی را تدارک ببیند، تلاش برای مقابله با توطئههای وی و بی اثر کردن آنها، عنوان مجاهدت کبیرانه مییابد. از سوی دیگر ادبیات اسلامی با اشاره مطلق به جهاد، آن را محدود و محصور در زمان، مکان و قلمرو خاصی ننموده است. بدینترتیب جهاد میتواند همهزمانه و همهمکانه رخ دهد و هر میدانی به میدان مجاهدت تبدیل شود؛ بخشی از این مسئله ناشی از نامحدوی و نامحصوری اقدامات دشمن است لذا در هر قالب و شکلی و در هر زمان و مکانی انتظار هجمه دشمن وجود دارد.
برایناساس میدان مجاهدت در هر زمان و مکان و در هر قالب و شکلی میتواند گشوده باشد و مجاهدان میتوانند به تناسب به مقابله با این توطئهها برخیزند و اقدامات دشمنانشان را بیاثر نمایند و مدال پرافتخار مجاهدت ـ آنهم از نوع کبیر را که اول بار پیامبر مکرم اسلام(ص) از آن خود کرد ـ برای خود به ارمغان بیاورند. بر این اساس سخنگویی رهبر معظم انقلاب از مجاهدان حوزههای سیاسی، اقتصادی فرهنگی، سلامت و... به استناد بنیه قرآنی و روایی جهاد و کیفیت بکارگیری آن در آموزههای اسلامی است و معظمله با درایت و نکتهسنجی از ظرفیت دینی برای توجه و تمسک هر چه بیشتر برای توجه و عنایت به شعارهای سال بهره بردهاند.
جبهه کفر این سالها عمده هجمه خود را بر عرصه اقتصادی متمرکز ساخته و فشارهای خود را در این عرصه مضاعف نموده است؛ این فشارها باعث شده فعالیتهای اقتصادی کشور در برخی موارد آسیب ببیند، برخی از مراکز تولیدی تعطیل شوند و برخی مشکلات ایجاد شود؛ البته برخی کمکاریها و کمتعهدیها به این موارد دامن زد.
البتّه مسائل اقتصادی کشور مسائل متعدّدی است - مسئله اصلاحات بانکی، اصلاحات گمرکی، اصلاحات مالیاتی، بهبود فضای کسب وکار و از این قبیل - لکن نقش تولید یک نقش یگانه و بیهمتایی است. اگر ما بتوانیم تولید را راه بیندازیم و با توجّه به بازارِ وسیعِ خودِ کشور در داخل - اگرچه که تولید به فروش و به بازارهای خارجی احتیاج دارد، امّا ما هم ضمن اینکه میتوانیم با بازارهای خارجی ارتباط داشته باشیم، عمده بازار فروش ما داخل کشور است با این جمعیّت هشتادمیلیونی - اگر بشود تولید را انشاءالله حرکت بدهیم و پیش ببریم، مشکلات اقتصادی قطعاً تمام خواهد شد و این تحریمهایی که کردهاند به نفعِ ما تمام خواهد شد؛ تا الان البتّه ضررهایی داشته لکن سودهایی هم در کنارش وجود داشته؛ یعنی ما را وادار کرده به اینکه به فکر امکانات خودمان باشیم، به فکر تهیّه لوازم زندگی و نیازهای کشور از طریق امکانات داخلی باشیم، که این برای ما خیلی مغتنم است و همین انشاءالله ادامه پیدا خواهد کرد. پس بنابراین، ما باز به تولید نیاز داریم.
سال 1399 از سوی رهبر معظم انقلاب با عنوان سال «جهش تولید» نامگذاری شده است. جهش در ادبیات لغوی معانی پرش، جستن، جست، خیز، جستوخیز و... معنا یافته است(دهخدا، فرهنگ لغت، ذیل واژه؛ فرهنگ معین، ذیل واژه). برایناساس جهش در مقابل وضعیتی است که بهصورت عادی، معمول، مرسوم و با قالب و زمانی مشخص و معین در مسیر خود در حال انجام است؛ وضعیت جهش، وضعیتی فراتر از وضعیت عادی را نشانگر است و جویایی دستیابی به اهداف ترسیمی و حتی فراتر از آن در بازه زمانی بسیار کوهتاتر از مدت مرسوم و معمول آن را تداعیکننده است. این توفیق در پرتو تلاش مضاعف و واسعانه و طاقتفرسا بکارگیری همه استعدادهای وجودی خود حاصل خواهد آمد. پیش از این ادبیات قرآنی از تلاش مضاعف در مقابل دشمن، با عنوان مجاهدت کبیر یاد نموده بود و در اینباره سخن گفتیم. معظم له در اینجا و در ادامه هم از ظرفیت دینی، انسانی و وطنی برای عنوان شعار سال بهره گرفته است.
رونق دست در دست جهش، آرمان ایران قوی را تحقق خواهد بخشید. جهش به مانند هواپیمایی ماند که پس از حرکتی آرام، از سطح زمین کنده شده و به یکباره اوج میگیرد این اوجگیری البته بینیاز از حرکت آرام و متوالی در باند پرواز نیست. ارتباط رونق تولید با جهش تولید از همین جنس است. رهبر معظم انقلاب سال 1398 را سال «رونق تولید» نامگذاری نمودند. رونق تداعیگر رفع توقف و ایجاد حرکت و تکاپو است. در مقایسه رونق به هواپیمایی ماند که در جای خود ساکن بوده، لیکن روشن شده و به حرکت درآمده است و در باند پرواز قرارگرفته و آرام آرام در حال حرکت برای اوجگیری است. در این سال تولید کشور حرکتی پیدا کرد؛ برخی از کارخانههایی که راکد شده بودند و تعطیل شده بودند، به کار برگشتند؛ بعضی که زیر ظرفیّت کار میکردند، ظرفیّت خوبی پیدا کردند؛ شرکتهای دانشبنیان وارد میدان شدند؛ دستگاههای مختلف تلاش کردند و کار کردند، تولید حرکتی پیدا کرد، یک کاری انجام گرفت. مسئله پژوهش در کشور بهطور جدّی در این سال انجام گرفت. لکن این کاری که تا حالا شده شاید حتّی یکدهمِ آن چیزی که برای کشور احتیاج است نباشد؛ چه کار تحقیقی، چه کار تولیدی، چه کارهای گوناگون از همین قبیل، تا رونق تولید در زندگی مردم اثر خودش را نشان بدهد. در سال ۹۸ تولید تکان خورد، حرکت کرد و راه افتاد تا یک حدودی، لکن اثری در زندگی مردم از آن محسوس نشد. ما بایستی تولید را به جایی برسانیم که در زندگیِ مردم اثر بگذارد.
وجود مراکز تولید فعال برای جهشگیری به سمت ایران قوی الزامی اساسی و ضروری دستیابی به قله تکامل و پیشرفت اسلامی است. ایران قوی هدف نزدیک است و هدف دور تمدن اسلامی است که برای شکلگیری آن به ایران قوی نیاز ضروری وجود دارد.
فرمان و دستور جهش توسط فرمانده میدان مجاهدت تولید صادر شده است. جهش همانطور که بیان شد خود به تلاش مضاعف و واسعانه و طاقتفرسا نیازمند است. ادبیات قرآنی، به تلاش مضاعف فی سبیلالله تقدس بخشیده و عنوان مجاهدت نام نهاده است. بنابراین تحقق جهش تولید به مجاهدان خستگیناپذیر نیاز مبرم دارد. دشمن به عرصه اقتصاد ایران اسلامی حمله نموده است و فشارهای خود را در این بخش مضاعف نموده است. در مقابل این هجمه باید ایستاد و فتنه دشمن را بیاثر کرد. آنچه میتواند پس از رونق تولید حمله جبهه کفر در عرصه اقتصادی را کماثر و بیاثر نماید جهش تولید است و جهش خود نیز نیازمند تلاشی مضاعف و همتی وافر است تا ایران اسلامی به قلهای در عرصه اقتصادی - دارای ضعف - رسد که دیگر هر حرکت خبیثانه دشمن در این عرصه بیاثر باشد و ایرانی قوی با اقتصادی قوی شکل گیرد.
مجاهدان که قوت و قدرت ایران اسلامی را جویاگرند و غیرت انسانی، دینی و وطنی آنها ایران ضعیف را برنمیتابد، باید خود را به میدان مجاهدت تولید وارد کنند و هر آنچه از همت دارند در این عرصه مصروف دارند تا شاهد جهشی بود. بدون سختی کشیدن و حضور فعالانه در میدان نمیتوان به قلهها رسید؛ همگان از مسئولان و مردم در برابر شکلگیری ایران قوی مسئولیت دارند. غیرت دینی و وطنی نباید اجازه دهد در این زمینه شاهد سستی و کمکاری بود. گذشتگان و آیندگان کوتاهی ما را نخواهند بخشید مسئولان در بخشهای مختلف نظام اعم از اجرایی، قانونگذاری، قضایی، بخشهای دولتی و خصوصی و ... مسئولیت دارند. بلکه باید هر کس در هر بخشی از هر اقدام ممکن خود مضایقه نکند تا جهش تولید رخ دهد. البته این مسیر سختی فراوان دارد و نباید تسلیم شد و دچار ضعف و تردید شد. این مسیر به صبرپیشگی و ایستادگی نیازمند است باید با روحیه، و با شجاعت و عقل حرکت کرد و ادامه مسیر دارد و اهداف ترسیمی خود را پیگیری کرد.
کسانی که دستاندرکار هستند جوری عمل کنند که تولید انشاءالله جهش پیدا کند و یک تغییر محسوسی در زندگی مردم انشاءالله به وجود بیاورد. البتّه این احتیاج به برنامهریزی دارد؛ سازمان برنامه به نحوی، مجلس شورا و مرکز تحقیقاتش به نحوی، قوهی قضائیّه به نحوی -قوه قضائیّه هم نقش دارد - مجموعههای دانشبنیان به نحوی. مجموعههای جوان و مبتکر بحمدالله در کشور زیادند و بنده در طول امسال -سال ۹۸- و سال قبل، با تعدادی از اینها نشستهای بسیار خوب و مفیدی داشتم، آنها را از نزدیک دیدم، حرفهایشان را از نزدیک شنفتم؛ جوانهای علاقهمند به کار و پای کار و پُرامید و پُرنیرو و پُرانگیزه و پُر استعداد و ابتکار. اینها بحمدالله هستند؛ اینها باید همه در برنامهریزیها شرکت کنند و این کار با برنامهریزی انشاءالله پیش برود.
باید از اقتصاد وابسته به نقت به معنای واقعی کلمه خود را کند و در آسمان پیشرفت اوج گرفت. سالیان متمادی است رهبر معظم انقلاب از ضرورت اقتصاد غیر متکی به نفت سخن گفتهاند لیکن بواسطه کمهمتی و عدم همراهی و همکاری شایسته مسئولان امر تاکنون این امر محقق نشده است. البته در چندسال اخیر اقداماتی در این راستا صورت گرفته است لیکن کافی نیست؛ تا این وابستگی هست اوجگیری در آسمان اقتدار و پیشرفت ناممکن خواهد بود.
نکته دیگر نامحدودی جهش تولید به عرصه اقتصادی است. اگرچه نگاه اولیه، جهش تولید را محدود و محصور در عرصه اقتصادی مینماید لیکن بیان مطلق جهش تولید و عدم بیان قیدی برای آن و نیز برای سخنرانی مقام معظم رهبری در تاریخ 3/1/ 1399 در تولید موالید و تولید در عرصه بهداشت و درمان بر درازدامنی جهش تولید صحه میگذارد بنابراین باید گفت اولویت جهش تولید در عرصه اقتصادی است. لیکن این به معنای عدم جهش تولید در دیگر بخشها نیست بلکه دیگر بخشها نظیر فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و... نیز مد نظر است.
ایران قوی یکی از الزامات ضروریاش جمعیت جوان و پرانرژی است که در سال جهش تولید، میبایست در این عرصه نیز شاهد جهش تولید بود. عرصه تولید نسل در زمان حاضر، عرصه مجاهدت است دشمن در عرصه نابودی نسل مسلمانان، اقدامات پیدا و پنهانی را تدارک دیده است. رواج محصولات تراریخته، تغییر سبک مصرف، ترویج فرزندنیاوری و... ازجمله اقدامات دشمنان در عرصه عدم تولید نسل است. رواج ویروس کشنده کرونا از ایران و کشورهای ناهمسو با جبهه کفر و کشندگی بیشتر آن برای ایرانیها میتواند یکی دیگر اقدامات خبیثانه آنها در این راستا قلمداد شود. فلذا خانوادهها در تولید موالید در این عرصه مسئولیت دارند و باید به ندای ولی امر مسلمین در تولید در این عرصه لبیک گویند و جهشی شایسته را به نمایش گذارند و به تبلیغات سوء دشمنان برای فرزندنیاوری را بهایی ندهند. فراوان آیه و روایات در پیرامون برکات و عواید فرزندآوری وجود دارد که هرگونه شائبه و شبهه را در این زمینه میزداید. امروز حفظِ جمعیّتِ جوانِ کشور یکی از ابزارهای قوّت است؛ اینکه بنده زیاد روی موالید تکیه میکنم، به خاطر این است. کشور ما امروز کشور جوانی است؛ اگر چنانچه موالید در این کشور به قدر لازم و به قدر کافی تولید نشوند - که الان به قدر کافی نیست - چند صباح دیگر، چند سال دیگر نسل جوان در کشور کمیاب خواهد شد. آن وقت کشوری که در آن جوان کم است، پیشرفتش [هم] کم است. یکی از ابزارهای قدرت حفظ اکثریّت جوان در جامعه است.
معالوصف میدان تولید نسل یکی از میدانهان است که دشمن در آن ورود پیدا کرده و مجاهدان وظیفه دارند پرقوت و پرقدرت در این میدان وارد نیز شوند تا برکات دنیوی و اخروی مجاهدت نصیب آنان شود و اگر به هر دلیلی در این عرصه وارد نشوند دشمن پیروز میدان خواهند شد و عواقب سوء در انتظار خواهد بود.
عرصه دیگر جهش تولید، فضای مجازی است. امروز فضای مجازی در زندگی مردم، دیگر مثل پنج سال پیش و ده سال پیش نیست؛ گسترش فضای مجازی یک گسترش بسیار وسیع و عظیمی است. یک دنیای رو به رشدِ غیرقابل توقّف است، یعنی واقعاً آخر ندارد؛ یک صحراى بىپایانى است که از همه طرفش میشود حرکت کرد؛ یک عرصهاى است که داراى منافع بىشمار و داراى مضرّات بىشمار است. حاکم بر زندگی انسانها است در همه دنیا؛ و یک عدّهای همه کارهایشان را از طریق فضای مجازی پیش میبرند؛ قوّت در فضای مجازی حیاتی است؛ در این زمینه باید با قوت و قدرت وارد شد و محصولات و اقدامات تولیدی مورد نیاز را تدارک دید. تجربههای پشت سر در دورهها و حوادث مختلف و استفاده فراوان دشمن از این فضا برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی همه نمونههای نقدی است که در اختیار ما قرار دارد. باید مجاهدانه در این میدان نیز قدم گذاشت وارد شد و اقدامات جهشی را انجام داد تا دشمن از این طریق نیز نتواند رخنه کند و حیات انقلاب اسلامی را مورد خدشه قرار دهد.
آنچه گفته شد بخشی از آن چیزی است که ایران قوی را تحقق خواهد بخشید. بدیهی است دستیابی به این آرمان نیازمند صبرپیشگی، ایمان قوی، همت بلند و یک دل متوکل علیالله نیازمند است. ما امروز اگر چنانچه صادقانه حرکت بکنیم، عمل بکنیم، تنبلی نکنیم، کوتهبینی به خرج ندهیم، سادهنگری نکنیم، میتوانیم ایران را به همان قلّه برسانیم. البتّه رساندن ایران به قلّه علمی و فرهنگی و صنعتی و نظامی و سیاسی و امثال اینها هدف نزدیک ما است؛ هدف دور، تمدّن اسلامی است که آن مطلب دیگری است.
بیتالغزل جهش تولید، تلاش مضاعف و واسعانه است. عنوان جهش در شعار سال 1399 نویدگر اوجگیری برای دستیابی به آرمان ترسیمی ایران قوی است. گویا باید از حرکتهای معمول و مرسوم گذر کرد و اوج گرفت تا بتوان به آرمان ایران قوی دست یافت. آرمانی که حرکتهای معمول و مرسوم را به انجام آن نرسد. تاریخ رفتار تک تک ما ایرانیان را ثبت خواهد کرد. میدان مجاهدت وسعتی به فراخنای میدان جنگ سخت تا جنگ نرم دارد دشمن از هر روزنه و ابزاری برای ضربه زدن به جبهه حق استفاده کرده و خواهد کرد؛ دیروز کسانی با لباس مجاهدت در خرمشهرها، زینبیهها و سامراها لباس رزم به تن کردند و با جان خود، دراین میدان نقشآفرینی شایسته انجام دادند و امروز نیز دربِ میدان جهاد برای ایران اسلامی قوی از خانه و کاشانه تا کارخانه و اداره و دانشگاه و... گشوده است و همه میتوان لباس مجاهدت بپوشند و دراین میدان نقشآفرین شود. بیتردید نقشآفرینی شایسته ما در این عرصه سربلندی ما را در مقابل خدا، پیامبران الهیاش و مخصوصا شهیدانی که دیروز در مسلخ شهادت رفتند و جان دادند تا امروز ما بمانیم و راه آنان را ادامه دهیم به دنبال خواهد داشت.
ملت ایران در طول این چهل و یک ساله حیات انقلاب، زیباییها و فضائل بینظیری را از خود نشان دادهاند. فضائلی که در زیر باران فشار و تهدید و ارعاب دشمنان فراوان و پرقدرتش رقم خورده است و انصافا شایسته بهترین تحسینها و تقدیرهاست. آنان در طول سالیان متمادی در برابر حوادث گوناگون طبیعی و غیرطبیعی شجاعانه و با روحیه و امید برخورد کردند، و بعد از این هم با لطف و عنایت الهی با روحیه و با امید برخورد خواهند کرد.
معالوصف در باغ مجاهدت به روی همگان کشوده است و هر کسی در هر قالب و سطحی که میتواند در این میدان قدم گذارد و تلاش مضاعف خود را به خرج دهد. بیگمان خدای متعال آنان که ندای هل من ناصر نایب بر حق امام زمان(عج) را به گوش جان شنیده و در میدان عمل به آن عامل باشند اجر و عاید مضاعف خواهد داد و برکات آن را در زندگی مادی و معنوی خود خواهند دید. امید ان رود خدای متعال عنایت کند و بتوانیم در این به شایستگی و بایسته نقشآفرین شویم.
خداوندا به حق اهل بیت مکرم(علیهمالسلام) که آغاز سالمان قرین با نام و یاد آنان شده است همه لحظههای این سال پیش رو و سالهای آینده را با همراهی و همگامی با آنان قرینساز و طرفه عینی ما را به خودمان وامگذار و ما را در جهاد جهش تولید موفق و موید بدار. امین یا رب العالمین.
[1] . خداوند متعال در آیه 52 سوره فرقان از جهاد پیامبر با کفار با عنوان جهاد کبیر یاد نموده است: (فَلا تُطِعِ الْکافِرينَ وَ جاهِدْهُمْ بِهِ جِهاداً کَبيراً)
[2] . بیش از 30 آیه قرآن به صراحت از لفظ جهاد سخن به میان آوردهاند ودر هیچ یک از این موارد جهاد محدود و مقید به عرصه خاصی نشده است.
[3] . نگارنده در اثر در دست تدوین با عنوان «جهاد کبیر، عرصهها الزامات» به تفصیل به معنای جهاد، پیشینه قرآنی، گونهها و بررسی ابعاد وجودی آن پرداخته است.
[4] . پیام نوروزی مقام معظم رهبری در سال 1399( با اندکی تلخیص)
[5] . جملات انتهایی از بیانات مقام معظم رهبری در سخنرانی تلویزیونی ایشان در تاریخ 3/1/1399 اقتباس شده است.
[6] . پیام نوروزی مقام معظم رهبری در سال 1399( با اندکی تلخیص)
[7] . بیانات در سخنرانی تلویزیونی به تاریخ 3/1/1399 .
.[8] بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی به تاریخ ۱۳۹۸/۰۲/۰۸
.[9] بیانات در دیدار رئیسجمهور و اعضای هیأت دولت ۱۳۹۵/۰۶/۰۳
.[10] بیانات در اوّلین جلسه درس خارج فقه در سال تحصیلى جدید ۱۳۹۵/۰۶/۱۶
[11]. بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان نیروی انتظامی به تاریخ ۱۳۹۵/۰۶/۱۶.
[12] . بیانات در سخنرانی تلویزیونی به تاریخ 3/1/1399 .
[13] . بیانات مقام معظم رهبری به تاریخ 3/1/1399.
[14] . نگارنده درصدد است دراثری مستقل مکتوب به تفصیل درباره شعار سال و الزامات آن سخن گوید و در ظرف یکماه آینده آن را منتشر نماید. از خدای متعال توفیق را مسألت دارم.
انتهای پیام