کد خبر: 3891435
تاریخ انتشار : ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۵

حمایت همگانی از مدافعان سلامت؛ شعار هفته سلامت در ایران

سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به شعار سازمان بهداشت جهانی، «حمایت همگانی از مدافعان سلامت» را شعار هفته سلامت در ایران اعلام کرد.

حمایت همگانی از مدافعان سلامت؛ شعار هفته سلامت در ایرانبه گزارش ایکنا؛ کیانوش جهان‌پور، سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری ویدیوکنفرانسی با خبرنگاران که امروز ۲۵ فروردین‌ماه برگزار شد، گفت: شعار هفته سلامت از اول تا هفتم اردیبهشت‌ماه با عنوان «حمایت همگانی از مدافعان سلامت» انتخاب شد، شعار جهانی حمایت از پرستاران و ماماهاست و، چون بهورزان و نیرو‌های بهداشتی هم در ایران اقدامات پرستاران و ماما‌ها را انجام می‌دهند، این شعار را بومی‌سازی و انتخاب کردیم و محوریت برنامه‌های هفته سلامت، مقابله با کرونا بر طبق بسیج ملی مقابله با کروناست.

وی در ادامه در رابطه با ابراز سخنان برخی از مسئولان وزارت بهداشت در رابطه با ایمنی گله‌ای برای مقابله با ویروس کرونا، اظهار کرد: بیش از ۶۰۰ هزار نفر در کشور زیرمجموعه وزارت بهداشت هستند که تعداد زیادی از آن‌ها پزشک و پرستار و صاحب‌نظر هستند. همچنین تعداد زیادی هیئت علمی وجود دارند. اظهار نظر همه این افراد، نظر رسمی وزارت بهداشت تلقی نمی‌شود. واحد شمارش انسان گله نیست و احتمالاً منظور ایمنی گروهی است. ایمنی گروهی یک رویداد است که با آن روبرو می‌شویم، در جایی جبراً این اتفاق رخ می‌دهد. اما نمی‌توان گفت استراتژی نظام سلامت این است که ایمنی گروهی ایجاد شود. در مورد کرونا فکر نمی‌کنیم این اتفاق رخ دهد و در بدبینانه‌ترین حالت، شاید ۱۵ درصد افراد یک کشور مبتلا شوند. همه پروتکل‌ها برای این است که به سمت ابتلای بخش زیادی از جامعه نرویم، زمان و فرصت بخریم و بار ترافیک و ازدحام ناگهانی بر سیستم درمانی کشور تحمیل نکنیم.
 
شیب صعودی کرونا در برخی استان‌ها
وی یادآور شد: احتمالاً باید ماه‌ها یا سال‌ها با کرونا زندگی کنیم، با آغاز فصل سرد هم احتمالاً آنفلوانزا را داریم و اگر کرونا از جامعه بشری حذف نشود، احتمالاً هر دوی آنفولانزا و هم کرونا را در کنار هم خواهیم داشت.

جهان‌پور همچنین در رابطه با شیب صعودی بیماری کرونا در برخی از استان‌ها گفت: اگر ۳ استان خاص که موضوع تست پی سی‌آر سرپایی را به شکل گسترده شروع کردند، درنظر بگیریم، این امر طبیعی است که با شیب صعودی مواجه شویم. این تست ممکن است برای افراد سرپایی هم انجام شود. بیماریابی فعال‌تر شده و آمار مثبت‌ها هم بیشتر خواهد شد. اما در کل در استان‌های فارس، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی و غربی روند افزایشی در روز‌های اخیر شاهد بودیم که در حال حاضر به نوعی به ثبات نسبی رسیده است.

سخنگوی وزارت بهداشت در رابطه با برخی شبهات در شبکه‌های مجازی در مورد آمار فوتی‌های ناشی از کرونا اظهار کرد: در کشور‌های دیگر هم گزارش داریم که علت ابتلا به فوت را بیماری غیر از کرونا بنویسند، که این سیستماتیک بوده و از سیستم خواسته بودند که چنین شود. اما باید پرسید در ایران چه کسی به پزشک صادر‌کننده گواهی فوت چنین درخواستی داده و توصیه‌ای کرده است؟ پزشکی که این کار را کرده باشد، قصور انجام داده است. وقتی گواهی فوت یک نفر مهر می‌شود، سند قانونی است. پزشکی که به توصیه دیگران یا میل خود، به گونه دیگر تنظیم کرده باشد، یک تخلف پزشکی کرده است. اگر کسی به او توصیه کرده، آن پزشک باید به ما اطلاع دهد.
 
ثبت داده‌های کرونا از هفته دوم شیوع کرونا بی‌خطا بوده است
وی ادامه داد: ما چنین چیزی نداریم و اگر هم خطایی در ثبت داده‌ها بوده برای هفته دوم از اعلام شیوع کرونا است. حداقل از هفته دوم شیوع کرونا شاید خطا به این سمت است که موارد مشکوک را هم به عنوان مورد قطعی ذکر کردند، برای اینکه جسد برای تست باقی نماند و تحویل خانواده شود. در اینجا شاید موارد مشکوک هم به موارد قطعی اضافه شده باشد.

وی در مورد ارائه خدمات به بیماران اتباع خارجی نیز گفت: یکی از مشکلات جدی ما این است که با بعضی اتباع خارجی به خصوص افغان‌ها روبرو هستیم که هیچ مدرک هویتی ندارند. بخش‌نامه داریم که حتی‌المقدور تلاش شود که افراد خارجی که فاقد این برگه‌های هویتی هستند سرویس لازم را دریافت کنند و هزینه‌ای از آن‌ها اخذ نشود. اما با هویت‌هایی روبرو هستیم که بعضا هم‌پوشانی هم دارند. ده‌ها اسم مشابه وجود دارند که فاقد شماره پاسپورت هستند، از سوی دیگر ممکن است اتباع برای درمان رایگان، اعلام بیماری کرونا کنند، اما تشخیص بیمارستان کرونا نباشد.

وی در رابطه با دیپلماسی سلامت با کشور‌های همسایه برای مقابله با کرونا نیز گفت: در حال حاضر تفاهم‌نامه همکاری مشخصی در موضوع کرونا نداریم، اما همه تفاهم‌نامه قبلی با کشور‌های همسایه، به قوت خود باقی است. ریاست دوره‌ای سازمان جهانی بهداشت منطقه مدیترانه شرقی هم با ایران است. اما همکاری و توافق‌نامه خاص کرونا با جایی امضا نشده است.
 
فاصله‌ساز هوشمند در فرودگاه‌ها
وی در مورد نظارت بر فرودگاه‌های کشور در فاصله‌ساز هوشمند نیز گفت: اگر صرفاً از زاویه نظام سلامت نگاه کنیم، انتظار ما این است که تا آخر سال کل کشور تعطیل باشد. اینکه افراد با فاصله‌گذاری هوشمند جدید، تعداد بیشتری تردد خواهند داشت، طبیعی است. گریزی از بازگشت تدریجی مشاغل هم نیست.

جهان‌پور افزود: قسمت عمده پرواز‌ها به علت وجود نداشتن مسافر لغو شده، ولی اگر سفر‌های هوایی داخلی برای تردد‌های ضروری برقرار است، پروتکل دارد و باید رعایت شود و شرکت‌های هوایی باید آن را رعایت کنند. اگر این پروتکل‌ها رعایت نشود، مردم می‌توانند موضوع را در سامانه سجام ثبت کنند.

وی همچنین در رابطه با آمار‌های ارائه شده در شبکه‌های خارجی نیز گفت: یک ماه است که آمار تفکیکی استانی نداریم و آنچه در خارج از کشور منتشر می‌شود، بی‌اساس است. آنچه در داخل منتشر می‌شود، اطلاعات غیر رسمی و پراکنده از صحبت‌های مسئولین است. آماری که ما از تعداد مبتلایان استان‌ها داریم، گاهی بالاتر از آمار غیر‌رسمی است که منتشر می‌شود.

سخنگوی وزارت بهداشت هچنین در رابطه با بودجه دانشگاه‌های علوم پزشکی برای مقابله با کرونا نیز گفت: هر پولی که به وزارت بهداشت آمده، میان دانشگاه‌ها توزیع شده و پس از این هم هرچه بیاید، این اتفاق رخ خواهد داد.
انتهای پیام
captcha