کد خبر: 3891891
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۶

اعلام برنامه‌های تبلیغات اسلامی هرمزگان در ماه رمضان

حجت‌الاسلام علی‌اکبر انصاری‌راد گفت: برنامه‌های اداره‌کل تبلیغات اسلامی هرمزگان در ماه مبارک رمضان در 28 محور به‌صورت مجازی برگزار می‌شود.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ حجت‌الاسلام علی‌اکبر انصاری‌راد، مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان اظهار کرد: با توجه به در پیش بودن ماه مبارک رمضان و ضرورت بهره‌گیری از فیوضات و انوار این ماه بزرگ الهی، طرح‌ها و برنامه‌هایی از سوی اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان تدارک دیده شده است.

وی افزود: از آنجا که در حال حاضر با یک بیماری مسری و فوق‌العاده خطرناک در حال مبارزه هستیم، برای همه ما رعایت دستورالعمل‌های صادره از حوزه بهداشت و درمان، لازم‌الاجرا است و پرهیز از ایجاد تجمع در فضای مساجد کماکان ادامه خواهد داشت و اعزام مبلغ نیز به معنای متعارف آن انجام نخواهد شد؛ اما در عین حال لازم است از سویی با حفظ تدابیر و دوراندیشی لازم، برنامه‌هایی را به‌ویژه در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی به اجرا در آورد. همچنین تلاش همه‌جانبه در راستای تحقق فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر راه‌اندازی قرارگاه رزمایش همدلی و مساوات، گام بزرگی است که لازم است با محور قرار دادن مسجد و امام جماعت در ماه مبارک رمضان انجام شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان بیان کرد: طبیب دوار، همدلی محلی، حبیب، مواسات، باقیات و صالحات، کاسب مهدوی، پاکبان دوست‌داشتنی محله‌ها، پیش‌خرید خدمت، ضدعفونی کردن اماکن و معابر پرتردد، آماده‌سازی محلول ضدعفونی در مساجد، قربانی برای دفع بلایا در محله، معرفی راه‌های ارتباط مجازی با امام و مسجد، هیئت در کوچه، هیئت در مجتمع‌های مسکونی، توسل‌های دسته جمعی در محیط خانه، راه‌اندازی و شبکه‌سازی رسانه، سخنرانی مجازی، کتابخانه مجازی، آبروی محله، جزءخوانی قرآن به همراه تفسیر، هر روز یک ختم قرآن در محله، حفظ و قرائت تلفنی قرآن و تواشیح بچه‌های محل از جمله طرح‌ها و برنامه‌های پیش‌بینی شده این مرکز در ایام ماه مبارک رمضان است.

وی بیان کرد: هدف اصلی از اجرای طرح «طبیب دوار»، ارتباط‌گیری با اهالی محله، تفقد، جمع‌آوری اطلاعات محله، اطلاع‌رسانی برنامه‌های مساجد و توزیع بسته‌های فرهنگی است. در این طرح امام جماعت به خانه‌های اهالی محل مراجعه و ضمن سلام و احوالپرسی و دعای خیر، حلول ماه مبارک رمضان را تبریک گفته و زمینه‌ساز اجرای دیگر طرح‌های فرهنگی می‌شود.

انصاری راد افزود: طرح «همدلی محلی» با هدف تقویت روحیه همدلی بین اهالی محله با توجه و ارتباط دادن همسایه‌ها و فامیل به یکدیگر و تشویق به کمک به یکدیگر و احساس مسئولیت اجتماعی انجام خواهد شد. این طرح در پی آن است که برخی از مشکلات و نیازهای اهالی محله در خود محله و توسط اهالی مرتفع شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان گفت: به منظور کمک به افراد سالخورده و کم‌توان جسمی، جهت انجام خرید مایحتاج و لوازم ضروری، طرح «حبیب» با موضوع امام مسجد اجرا می‌شود. همچنین طرح «مواسات» با هدف تهیه بسته‌های غذایی و کمک هزینه معیشتی به افراد نیازمند محله انجام خواهد شد.

وی اضافه کرد: اجرای طرح «باقیات و صالحات» با هدف توجه امام جماعت به خانواده متوفیان و برپایی مراسم ختم به‌صورت غیرحضوری و مجازی برای کسانی که در محل به رحمت خدا رفتند، از دیگر برنامه‌های ایام ماه مبارک رمضان است.

انصاری‌راد با اشاره به طرح «کاسب مهدوی» گفت: بسیاری از سوپرمارکت‌ها، قصابی‌ها و... در محل، حساب دفتری دارند و افرادی هستند که قرض زیاد دارند، می‌توان با جلب نظر خیرین، به این مغازه‌ها رفته، حساب دفتری بعضی از افراد را پرداخت کنند. با اجرای طرح «پاکبان دوست‌داشتنی محله‌ها» در راستای ایجاد همدلی و اخوت بین افراد جامعه، می‌توان از پاکبانان محل قدردانی کرد و آنان را مورد تفقد قرار داد.

وی طرح «پیش‌خرید خدمت» را از دیگر برنامه‌های ویژه ماه مبارک رمضان نام برد و اظهار کرد: عمده اقشاری که الان آسیب دیده‌اند، کسانی هستند که شغل آزاد داشتند و با توجه به تعطیلی کسب و کارها، الان با مشکلات جدی مواجه شدند و مسجد می‌تواند در راستای کمک به این افراد، الان پیش خرید خدمت از مهارت آنان کند، به این صورت که مثلاً در ازای وجهی که به ایشان پرداخت می‌شود، موظف شود بعد از عادی شدن شرایط و هنگام اعلام نیاز مسجد، در مقابل وجه خدمت ارائه دهد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان ادامه داد: هم‌اکنون ضدعفونی کردن اماکن و معابر پرتردد در حال اجراست و در ماه مبارک رمضان نیز با جدیت بیشتری انجام خواهد شد. تهیه محلول ضدعفونی استاندارد در مساجد جهت استفاده اهالی محل با نظارت بهداشت صورت خواهد گرفت.

انصاری‌راد گفت: همزمان با این ایام مبارک، آثار و فواید قربانی برای دفع بلایا و روایات عظیمی که در این باب وارد شده، از سوی امام محله برای مردم بازگو خواهد شد. همچنین معرفی راه‌های ارتباط مجازی با امام و مسجد از دیگر برنامه‌هاست.

وی اظهار کرد: در راستای اجرای طرح «هیئت در کوچه» هر یک از امامان با همکاری هیئت‌های مذهبی، با اعلام قبلی برای اهالی کوچه مراسم گرفته و از مردم بخواهند درب خانه‌های خودشان و یا روی بالکن و حتی پشت پنجره بایستند و برنامه را ببینند و این برنامه بایستی خیلی کوتاه و با محتوی اجرا شود. همچنین این برنامه‌ها با رعایت ضوابط و ملاحظات گفته شده در مجتمع‌های مسکونی قابل اجراست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان با اشاره به توسل‌های دسته جمعی در محیط خانه، گفت: رأس ساعت مشخصی ذکر یا دعا‌های کوتاه توسط همشهریان در محیط خانه قرائت شود، نکته مهم در این طرح، انسجام و هماهنگی در زمینه برگزاری توسلات در منازل خواهد بود.
 
انصاری‌راد اضافه کرد: مسابقات ویژه گروه‌های سنی مختلف در کانال‌های مساجد محله از جمله مسابقه نقاشی ویژه کودکان یا مسابقات سفره افطار، سحرهای ماه رمضان، مسجد محله‌ها و...، مسابقه عکس نماز ویژه نونهالان، مسابقه صوت قرآن، ویژه نوجوانان، مسابقه بهترین سفره افطار با غذاهای ساده و محلی ویژه بانوان و مسابقه نوگل روزه‌اولی ویژه بچه‌های روزه اولی نیز به‌صورت غیر حضوری و صرفاً از طریق فضای مجازی برگزار خواهد شد.

وی افزود: با هدف ترویج کتاب و کتابخوانی، معرفی کتاب ارزشی و ایجاد انگیزه برای مطالعه برگزار خواهد شد؛ بدیهی است در اجرای این طرح، امام محله لازم است نسخه الکترونیکی کتاب و یا لینک خرید فیزیکی کتاب نیز در اختیار مخاطبان قرار دهد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان گفت: چنانچه قبلا در طرح باقیات و صالحات اشاره شد، لازم است برای متوفیان محل که امکان برگزاری مراسم حضوری برای‌شان فراهم نیست توجه شود و سنت برپایی مراسم ختم به صورت مجازی برگزار شود.

وی بیان کرد: ارائه خدمات مشاوره به خانواده‌ها در بستر فضای مجازی امکان عملیاتی شدن خواهد داشت؛ امام محله می‌تواند پاسخگوی پرسش‌های خانواده‌ها در زمینه‌های دینی و اجتماعی باشد. همچنین با اجرای طرح «آبروی محله» شهدای محله در رسانه مسجد معرفی شده و تصاویر، زندگی‌نامه و فراز‌هایی از وصیت‌نامه آنها همراه با آیات و روایات فضیلت شهید و شهادت منتشر شود.

انصاری‌راد ادامه داد: امکان برگزاری جلسات پرسش و پاسخ در بستر فضای مجازی فراهم است؛ لذا این طرح با موضوع امام محله انجام خواهد شد. همچنین امام جماعت، هر روز برای مردم سخنرانی داشته و در کانال مسجد و شبکه مجازی بارگذاری می‌شود.

وی گفت: هر روز در ایام ماه مبارک رمضان صوت یک جزء قرآن کریم به‌صورت ترتیل در کانال مسجد و دیگر گروه‌های اجتماعی بارگذاری خواهد شد؛ در این ارتباط لازم است تفسیر کوتاه از آیات منتخب مربوط به جزء مدنظر در کانال و گروه‌‌های مجازی منتشر شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی هرمزگان اظهار کرد: هر روز یک ختم قرآن در محله اجرا می‌شود که کیفیت و نحوه اجرای آن از سوی دارالقران استان اعلام خواهد شد. همچنین در طرح حفظ و قرائت تلفنی قرآن کریم پس از ثبت نام و استعدادسنجی اولیه، بر اساس روش‌های مختلف حفظ قرآن به قرآن‌آموز، تکلیف حفظ داده می‌شود و استاد حفظ روزانه یا یک روز در میان در ساعت مشخص با قرآن‌آموز تماس گرفته و تکلیف را مطالبه می‌کند و تکلیف جدید می‌دهد.

وی بیان کرد: گروه تواشیح بچه‌های محل زیر نظر امام محله تشکیل خواهد شد و اجرای آن در بستر فضای مجازی صورت خواهد گرفت.

امین کاظم‌زاده
انتهای پیام
captcha