کد خبر: 3891906
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۵:۰۲
رئیسی در پاسخ به ایکنا؛

مدل‌سازی صحیحی از کرونا نمی‌توان ارائه داد

معاون وزیر بهداشت با رد دو ارزیابی اپیدمیولوژیک در رابطه با تعداد ابتلا به ویروس کرونا و مرگ و میر ناشی از آن، گفت: این ویروس چنان بی‌حساب و کتاب است که مدل‌سازی صحیحی از آن نمی‌توان ارائه داد.

مدل سازی درستی از کرونا به دلیل بی حساب و کتاب بودن ویروس نمی‌توان ارائه دادبه گزارش ایکنا، علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت، در نشست خبری ویدئو کنفرانسی که امروز ۲۷ فروردین‌ماه، برگزار شد، با بیان اینکه در فاز فاصله‌گذاری هوشمند، به دنبال قطع زنجیره ویروس هستیم، گفت: با توجه به آگاهی مردم و رعایت آنها، آرامشی در زمینه کرونا ایجاد شده، اما باید مراقب بود که این آرامش موجب سهل‌انگاری مدیریتی نشود تا مجدداً شاهد پیک بیماری نباشیم.
 
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش ایکنا مبنی بر دو ارزیابی اپیدمیولوژیک بیمارستان مسیح دانشوری و بیمارستانی در اصفهان مبنی بر تعداد مبتلایان و فوت‌شدگان در دو محاسبه خوشبینانه و بدبینانه، گفت: من این ارزیابی اپیدمیولوژی را ندیدم، اما قطعاً غلط است. این ممکن است نوعی مدل‌سازی ریاضی باشد. این ویروس آن قدر بدون حساب و کتاب است که این مدل‌سازی‌ها در مورد آن درست نیست. این تعداد فوتی را اولین بار است که می‌شنوم، لذا قویاً آن را رد می‌کنم، حتی این تعداد مرگ و میر را در مورد بیماری‌های دیگر تنفسی نداشتیم.

رئیسی همچنین در رابطه با صحیح یا غلط بودن اطلاعات وارد شده به سامانه بسیج مقابله با کرونا نیز گفت: در کمترین نقطه‌ای که غربالگری انجام شده، تهران است. سایر نقاط کشور بالای ۸۰ درصد غربالگری شده‌اند و در تهران حدود ۷۰ درصد. وقتی یک کار خوب در کشور می‌شود، خیلی از افراد این حرف‌ها را می‌زنند، چون کار خوب را باور نمی‌کنند، در کمپین فشار خون هم از این حاشیه‌ها زیاد پیش آمد.

وی افزود: نباید فکر کرد که این ویروس از کشور خارج شده است؛ یکی از کار‌هایی که باید از این به بعد انجام داد، این است که همه مردم به سایت salamat.gov.ir مراجعه و اگر علائمی دارند، آن را ثبت کنند.

رئیسی با بیان اینکه تصمیم به بازگشایی صنوف در صورتی می‌تواند موفق باشد که همه صنوف و واحد‌های صنفی، پروتکل‌های بهداشتی را به دقت رعایت کنند، گفت: این پروتکل‌ها سه قسمت دارد، نخست؛ محیط کسب و کار، دوم؛ کارکنان و ارائه‌دهندگان خدمت و بخش سوم؛ دریافت‌کنندگان کالا و خدمات که باید موازین بهداشتی را رعایت کنند.

وی تأکید کرد: باز شدن صنوف به معنای عادی‌شدن امور نیست. در سایتی که معرفی کردیم، افراد و صنوف وارد می‌شوند و ثبت نام می‌کنند و یک تفاهم بین ما و صنوف امضا می‌شود که نوعی قرارداد اجتماعی و شهروندی است که صنوف را موظف می‌کند تا پروتکل‌های اجتماعی را رعایت کنند.

رئیسی اعلام کرد: برای ۱۲ هزار شغل حدود ۱۰۲ پروتکل بهداشتی تهیه شده است؛ هر شغلی که ثبت نام می‌کند، متناسب با شغل، برای آن‌ها پروتکل ارسال می‌شود. برای برخی واحد‌های صنفی بیش از یک پروتکل ارسال می‌شود. از همه مدیران صنوف می‌خواهم که حتماً ثبت نام کنند تا پروتکل‌ها برای آن‌ها ارسال شود.
 
هدف ما بازگشایی اصناف است
رئیسی در ادامه و در رابطه با نحوه ثبت نام در سامانه مشاغل و صنوف اظهار کرد: در اوایل این سامانه مشکلاتی داشت، از جمله اینکه استعلام با ثبت احوال قطع شده بود و حجم ثبت نام بالا بود، اما از دیروز و امروز مشکلی گزارش نشده است. نباید تصور شود که قصد داریم اصناف را تعطیل کنیم، بلکه هدف ما بازگشایی اصناف است. در خواست ما این است که اصناف حتماً در این سامانه شرکت کنند. نگرانی‌هایی ایجاد شده که ثبت نام کردن به معنای اخذ مالیات است. در این سامانه حتی از اصنافی که پروانه هم ندارند خواستیم تا ثبت نام کنند.

وی تأکید کرد: قرار نیست در هنگام ثبت نام کد اقتصادی از کسی بگیریم، این موضوع هیچ ارتباطی به مالیات ندارد و صرفاً در حوزه بهداشت و در راستای پروتکل‌ها و رعایت آن‌هاست. پروتکل مانند واکسن نیست. نقش آن این است که ریسک ابتلا را کاهش می‌دهد به شرطی که دقیق رعایت شود. هم ارائه‌دهندگان و هم گیرندگان خدمت باید این نکات را رعایت کنند.

رئیسی در رابطه با ابتلای مجدد بیماران بهبودیافته کرونا نیز اظهار کرد: ابتلای مجدد کرونا در ایران را تأیید نمی‌کنیم، اما مقاله‌ای از کره جنوبی حاکی از این است که گزارش‌هایی در این زمینه دارند و در حال بررسی هستند تا ببیند که آیا جهش ژنی خاصی صورت گرفته یا خیر؟ همچنین درصدد هستند نحوه ابتلای مجدد را دریابند.
 
برآورد دقیقی از میزان سرایت بیماری نمی‌توان ارائه داد
وی افزود: در مورد بسیاری از بیماری‌ها، برآورد داریم و عمده برآورد‌هایی که داریم در مورد شناخت از آن بیماری و میزان شیوع است. یک فرمول وجود دارد به نام میزان سرایت بیماری که در چین 3.6 دهم برآورد می‌شد. بعداً مشخص شد که این میزان حدود ۲ است و پس از آن اعلام کردند که کمتر است. علت این است که درصد بالایی از بیماران که ناقل هستند، علامت ندارند. یکی از راه‌ها این است که کل افراد را تست کنیم و برآورد شیوع کنیم.

رئیسی ادامه داد: مشکل دیگری که وجود دارد این است که در برآورد شیوع، نقاطی مانند قم و گیلان بسیار متفاوت‌تر از استان‌های جنوبی کشور است؛ لذا آمار چند برابری اعلام شده، به صورت حدسی است؛ لذا اقدامات ما در این زمینه این است که تست‌های سلولوژیک افراد بهبود یافته را انجام داد و بررسی کرد که آیا این‌ موارد مواجهه قبلی داشتند یا خیر؟ در حال حاضر نمی‌توانیم برآورد دقیقی از میزان سرایت بیماری ارائه داد.

معاون وزیر بهداشت در رابطه با روزه‌داری در افراد مبتلا به کرونا، اظهار کرد: به افرادی که کرونا مثبت هستند و افرادی که کمتر از دو هفته از بیماری آن‌ها می‌گذرد، توصیه شده است که روزه نگیرند. افراد بالای ۶۵ سال و دارای بیماری زمینه‌ای که امکان ایزوله شدن ندارند، مشمول روزه نمی‌شوند. برخی افراد هم هستند که ارتباطی با کرونا ندارند و دارای بیماری‌های مختلفی هستند که فتوا در مورد آن‌ها از جانب مراجع عظام تقلید صادر شده است.

وی در ادامه با بیان اینکه موضوع حمل و نقل عمومی در تهران، مربوط به کرونا و زمان حال نمی‌شود، گفت: همیشه ضعف زیرساخت‌های ما در حمل و نقل عمومی مشهود بوده و در حال حاضر نیز این ضعف و کاستی وجود دارد؛ لغو طرح ترافیک در همین راستا انجام شد. اگرچه برداشتن طرح ترافیک باعث ایجاد ترافیک و آلودگی می‌شود، اما استفاده از خودرو‌های شخصی شانس انتقال بیماری کرونا را کمتر می‌کند.
 
ثبت نام مشاغل با هدف اجرای پروتکل‌های بهداشتی
رئیسی در رابطه با اینکه عامل انتقال ویروس کرونا در ایران، دو گردشگر چینی بودند، گفت: این گردشگران در بهمن‌ماه به ایران سفر کرده بودند و در ارتباط با اینکه کرونا چه زمانی وارد ایران شده است، اخبار بسیاری در فضای مجازی منتشر شده است. پس از شیوع کرونا در ایتالیا و اسپانیا، تست به صورت گسترده در دست بود، اما زمانی که کرونا در ایران گزارش شد، ما از خارج تست وارد کردیم و پس از آن سازمان جهانی بهداشت تست‌هایی ارسال و انستیتو پاستور به سرعت وارد فاز تولید کیت‌های تشخیص کرونا شد. تلاش کردیم تا خانواده کرونا ویروس را شناسایی کنیم.

رئیسی درباره ثبت نام مشاغل پزشکی در سامانه اصناف و انتقاد رئیس نظام پزشکی در این رابطه، اظهار کرد: هدف ما از ثبت نام مشاغل اجرای پروتکل‌های بهداشتی است. در مطب‌های پزشکان بحث رعایت بهداشت ارائه‌دهندگان و دریافت‌کنندگان خدمت و دفع بهداشتی زباله‌هاست، هر چند می‌دانیم که پزشکان در خط مقدم مقابله با کرونا پیش قدم بوده و به رعایت نکات بهداشتی واقف هستند و دسترسی به پروتکل‌های بهداشتی دارند، با وجود این تاکنون بیش از ۱۴ هزار مطب در سامانه سلامت اصناف ثبت نام کرده‌اند.
انتهای پیام
captcha