
به گزارش ایکنا، کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت، در نشست خبری ویدئو کنفرانسی که امروز ۲۹ فروردین، برگزار شد، در پاسخ به ایکنا در رابطه با افزایش مواد ضد عفونی تقلبی به ویژه در داروخانهها، اظهار کرد: داروخانهها در این زمینه گاهی مظلوم واقع میشوند. کارخانهای که مجوز دارد، محصولی به صورت تقلبی تولید و عرضه میکند؛ داروخانه امکان تست تک تک محصولات را ندارد، لذا مسئولیتی هم ندارد. داروخانه در قبال عرضه محصول بدون مجوز مسئول است. به هر حال بسیاری از داروخانهها خیلی خوب عمل کردهاند و موارد تخلف خیلی کم بوده است. داروخانهها در هفتههای اخیر در توزیع اقلام و محصولات بهداشتی کارهای بسیار خوبی انجام دادهاند و امیدواریم انجمن داروسازان موارد بسیار زیبایی که انجام شده را ثبت کنند.
وی تأکید کرد: متأسفانه عدهای نان خود را در خون مردم جستجو میکنند و تولید این مواد تقلبی در سودجویی هستند، اما این موارد را در سازمان غذا و دارو رصد کرده و آنان را روزانه اعلام میکنیم، داروخانهها باید مواد مجوزدار از سوی سازمان غذا و دارو را توزیع کنند؛ با داروخانهای که مواد ضدعفونی کننده غیرمجاز عرضه کند، برخورد میکنیم.
سخنگوی وزارت بهداشت در مورد آخرین آمار قربانیان الکل در کشور، اظهار کرد: تا کنون بیش از ۷۰۰ نفر در اثر مصرف مشروبات الکلی جان خود را از دست دادهاند، اکثر این موارد با نام و نشان تجاری بینالمللی، اما به صورت تقلبی و در داخل کشور تهیه شدهاند. متأسفانه این موارد همچنان ادامه دارد و برخی افراد در نقاط مختلف کشور این کار را انجام میدهند.
جهانپور بیان کرد: افراد باید آگاه باشند که این مشروبات الکلی اغلب در زیرپلهها تهیه شده و تقلبی است و وقتی هزینه تأمین اتانول بالا باشد، به این محصولات متانول اضافه میشود.
جهانپور در بخش دیگری از این نشست در رابطه با آمار شهدای سلامت کشور نیز بیان کرد: اسامی شهدای سلامت براساس بررسیهای کمیته مشترک وزارت بهداشت و بنیاد شهید و با محوریت ادارهکل بازرسی مشخص و اعلام خواهد شد و احتمالاً تاکنون تعداد این شهدا بیش از ۶۳ نفر است. مشخص شدن این موضوع به پروتکل نیاز دارد. تا وقتی تک تک شرح حالها بررسی و تأیید نهایی نشود، ارائه آمار قطعی شهدای سلامت صحیح نیست و از ارائه آن هم خودداری میشود. پس از اینکه کمیته اسامی را تأیید کند، آمار این شهدا اعلام میشود.
وی ادامه داد: برخی از افراد جامعه سلامت که در اثر کرونا درگذشتند، مواجهه مستقیمی با بیماران کووید۱۹ نداشتند و شاید در فهرست نهایی اسامی این افراد وجود نداشته باشند. هر چیزی را کمیته مشترک وزارت بهداشت و بنیاد شهید با محوریت ادارهکل بازرسی وزارت بهداشت مشخص کند، اعلام میکنیم.
جهانپور درباره انجام سیتی اسکن ریه برای بیماران جهت پذیرش در بیمارستانهای خصوصی نیز گفت: بیمارستانهای خصوصی در مواردی که بیمار نیازمند بستری باشد شاید پروتکلهایی برای افراد داشته باشند. برخی از این پروتکلها میتواند انجام همزمان سیتی اسکن ریه و تست باشد. برخی از بیماران ممکن است مشکوک به کووید۱۹ باشند و با توجه به اینکه این افراد به بخش منتقل میشوند و احتمال انتقال ویروس را خواهند داشت، نمیتوانیم در مورد افرادی که نیازمند بستری هستند بگوییم کار غلطی است.
وی افزود: در شرایط اپیدمی این اقدام میتواند باعث جداسازی بیماران کووید19 از سایر بیماران شود. تعداد موارد مثبت هم قابل توجه بوده و این اقدام پیشگیرانه است و نمیتوانیم از آن ممانعت کنیم. هزینه این اقدام قاعدتاً توسط بیمار یا بیمه آنها پرداخت میشود.
جهانپور در ادامه با بیان اینکه امروز از هر ۱۱ مورد مرگ و میر در ایران، یک مورد بر اثر ابتلا به کووید۱۹ است، گفت: این عدد تا یک ماه قبل، از هر شش نفر، یک فوتی بر اثر کرونا بود.
وی همچنین در رابطه با تجمع در آرمگاهها، اظهار کرد: تردد در آرامستانها جزء ترددهای غیرضروری است و مشمول ممنوعیتهای برقرار شده از اسفندماه، است. وقتی نماز جمعه و اعتکاف محدود میشود، انتظار نمیرود که امور دیگر باعث تجمع شود. هرگونه تجمع از هر جنسی و با هر بهانهای جزء موارد غیرضروری است. البته در برخی مناطق، آرامستانها به شکل سازمان یافته نیستند و باید مردم رعایت کنند. در سایر موارد هم مردم میتوانند از طریق سامانه سجام یا سامانه ۴۰۳۰ موارد را اطلاع دهند تا از تجمع جلوگیری شود.
وی در رابطه با برگزاری بازارهای روز نیز گفت: در این بازارها نیز باید پروتکلهای ابلاغی رعایت شود. اگر قرار است بازارهای روز در محل مشخصی برقرار شود، باید رعایت نکات بهداشتی و فاصلهگذاری اتفاق بیفتد. شهرداریها نیز در سراسر کشور وظیفه دارند موضوع را در دستور کار قرار دهند. زیرا بازارهای روز با کنترل شهرداریها برگزار میشوند.
سخنگوی وزارت بهداشت با اشاره به رفع ترددهای بین استانی از شنبه ۳۰ فروردین، اظهار کرد: اعمال محدودیت اجباری و قانونی در ترددهای بین شهری و بین استانی مصوبه ستاد است، اما این دلیل نمیشود که اگر برطرف شد، برای هر سفری مجاز باشیم؛ این سفرها برای خانوادهها آسیبزننده خواهد بود. طی ۲۸ روز اعمال فاصلهگذاری اجتماعی در اسفندماه، لغو سفرها به صورت قانونی وجود نداشت و بیشتر مردم به صورت داوطلبانه این کار را رعایت کردند. در مرحله دوم و در فروردینماه، این کار به صورت مداخله حاکمیتی انجام شد.
وی ادامه داد: اینکه در مرحله سوم این محدودیت برداشته شود، به هیچ عنوان به معنی آسیبزا نبودن سفرهای غیرضروری نیست. قطعاً توصیهها به جای خود باقی است و سفرهای شهری و بین شهری یکی از عوامل شیوع بیماری محسوب میشود و سلامت خود افراد و اطرافیان آنها را به خطر میاندازد. رفع موانع و محدودیتهای تردد بین شهری برای این است که مانع سفرهای ضروری نشویم.
جهانپور افزود: اینکه افراد به محض برطرف شدن اعمال محدودیت قانونی، تلاش میکنند به سفر بروند صحیح نیست. از روز اول برای خروج از منزل هم اعمال محدودیت قانونی نداشت، ولی آیا این باعث میشود افراد هر روز صبح از منزل خارج شوند؟ امروز که اعمال محدودیت قانونی با موضوع نمیشود هم دلیل بر این نیست که افراد به سفرهای غیرضروری بروند. قطعا سفرها و ترددهای غیرضروری برای گسترش و شیوع ویروس کرونا و سلامت مسافران آسیبزا خواهد بود.
وی در رابطه با سامانه سجام نیز گفت: همکاران در مرکز سلامت محیط و کار پیگیر این مسئله هستند تا تخلفاتی که در عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی به چشم مردم میآید و آن را گزارش میکنند، ثبت و بررسی کنند. این یک سامانه مشترک، دستگاه قضایی است و گزارشهای آن به عنوان نقض حقوق عامه در دستور کار قضایی قرار خواهد گرفت و آن عزیزان گزارش بهتری دارند، من اطلاعات دقیقی در این زمینه ندارم.
انتهای پیام