کد خبر: 3892476
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۷:۰۲

شبکه آموزش دیجیتال برای دانش‌‌آموزان استثنایی ایجاد می‌شود

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی گفت: در مدرسه انطباقی؛ سه برنامه «ایجاد شبکه جامع آموزش و اطلاع‌رسانی دیجیتال»، «مناسب‌سازی مبتنی بر توانمند‌سازی مدیران و معلمان» و «مناسب‌سازی فضا و تجهیزات» در نظر گرفته شده است.

شبکه آموزش دیجیتال برای دانش‌‌آموزان استثنایی ایجاد می‌شودبه گزارش ایکنا از خراسان‌جنوبی، محمدعلی واقعی، امروز 30 فروردین‌ماه در نشست شورای معاونین این اداره کل با اشاره به موضوع تبیین بسته تحولی مدرسه انطباقی، اظهار کرد: این بسته، شامل مناسب‌سازی فضا و تجهیزات، محتوا و منابع، معلمان، دانش‌آموزان عادی، اولیا و مربیان از الزامات نظام آموزش و پرورش استثنایی برای رشد و توسعه همه جانبه نظام تعلیم و تربیت و برقراری عدالت آموزشی در استان است.

وی، با بیان اینکه طراحی، اجرا، ارزیابی و بهبود عملکرد را از اجزای اصلی نظام جامع برنامه ریزی است، تصریح کرد: فلسفه آموزش و پرورش و مکتب فکری حاکم بر نظام آموزشی دانش‌آموزان با نیاز ویژه بر مبنای پذیرش‌ هفت هدف اصلی است که محور تمام تصمیم گیری‌هاست.

دبیر شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی، اولین اصل را «اصل توسعه انسان مبنا» دانست و اظهار کرد: امروزه نگاه به توسعه، پس از گذر از توسعه دوره‌های تکنولوژی محور، سرمایه و ثروت محور به توسعه انسان محور رسیده است و در این نگاه همه انسان‌ها نقش‌آفرین هستند و نتایج توسعه شامل همه افراد جامعه می‌شود.

وی، با تأکید بر اینکه امروزه توسعه انسان محور نقش اصلی را ایفا می‌کنند، خاطرنشان کرد: انسان‌ها به عنوان یک منبع انسانی، زمانی می‌توانند در توسعه نقش موثری ایفا کنند که تبدیل به سرمایه انسانی شوند و در صورت تحقق این مهم شاهد توسعه در ابعاد مختلف خواهیم بود.

‏مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی اظهار کرد: وقتی از همه انسان‌ها و نقش آن‌ها در توسعه سخن می‌گوئیم دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را نیز شامل می‌شود که با تعلیم و تربیت از طریق آموزش و پرورش نقش خود را در توسعه ایفا می‌کنند.

‏واقعی با بیان اینکه همه دانش‌آموزان به ویژه دانش‌آموزان با نیازهای ویژه باید از مواهب توسعه بهره‌مند شوند، خاطرنشان کرد: در صورت تحقق چنین وضعیتی جامعه دوستدار انسان شکل می‌گیرد که این رسالت بزرگ،به حکم وظیفه بردوش آموزش و پرورش و نظام تعلیم و تربیت است.

وی، دومین اصل را«اصل تفاوت‌های فردی» دانست و گفت: انسان‌ها با یکدیگر متفاوتند و آموزش و پرورش با این نگاه باید گروه‌های مختلف دانش‌آموزان با نیازهای ویژه را شناسایی و شرایط استاندارد ارتقاء تعلیم و تربیت آنها را فراهم سازد.

وی با بیان اینکه بر اساس اصل تفاوت‌های فردی دانش‌آموزان تفاوت‌های مشخصی با یکدیگر دارند، اظهار کرد: دانش‌آموزان با نیازهای ویژه علاوه بر تفاوت‌های فردی محدودیت‌هایی در ظرفیت‌های جسمانی و ذهنی دارند که باید به دارایی‌ها و داشته‌های آن‌ها توجه کرده و با رشد این داشته‌ها، محدودیت‌ها و نداشته هایشان به حاشیه رانده شود.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی بر شناسایی، رشد و هدایت استعداد ها و ظرفیت دانش‌آموزان با نیازهای ویژه که کم هم نیستند، تأکید کرد و سومین اصل را «اصل تطابق و مناسب سازی» دانست و ادامه داد: یکی از الزامات نظام آموزش و پرورش دانش‌آموزان با نیاز ویژه تطابق سازی و مناسب سازی فضا و تجهیزات، محتوا و منابع ، معلمان، دانش‌آموزان عادی، اولیا و مربیان است.

واقعی تصریح کرد: با پذیرش اصل تفاوت‌های فردی، مدارس باید شرایطی را فراهم آورند تا بر اساس نیاز دانش‌آموزان، مدارس انطباقی و مناسب سازی شده را شکل دهند و از این مسیر حواس و محدودیت‌های این دانش‌آموزان را جبران کنند.

وی، چهارمین اصل را «اصل رویکرد تلفیقی- فراگیر سازی» ذکر و اظهار کرد: این رویکرد مبتنی برمبنای شناسایی شیوه‌های متفاوت یاد گیری در کودکان و روش‌ها و برنامه‌های مختص به آنان است.

دبیر شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی، پنجمین اصل را «اصل توانمند سازی» ذکر کرد و افزود: با فراهم کردن شرایط توانمندسازی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، آنان را به حداکثر ظرفیت رشدشان که هدف اصلی ما در فرآیند تربیت است؛ می‌رساند تا تبدیل منابع انسانی به سرمایه انسانی که رسالت اصلی نظام تعلیم و تربیت است شکل گیرد.

واقعی، ششمین اصل را «اصل توسعه فرصت آفرینی» دانست و افزود: این اصل پس از تواناسازی دانش‌آموزان با نیاز ویژه تلاش دارد با پیوند نهادهای رسمی، دولتی و عمومی و استفاده مطلوب و بهینه از ظرفیت‌های آن‌ها در زمینه‌های مختلف صنعتی، کشاورزی، خدماتی، فرهنگی و اجتماعی شرایط را برای پذیرش این دانش‌آموزان در جامعه فراهم آورد.

وی، هفتمین اصل را اصل «تعادل سازی و ایجاد عدالت» دانست و گفت: با اتکا بر اصول شش گانه فوق قادر خواهیم شد همه آحاد جامعه از جمله افراد دارای معلولیت و دانش آموزان با نیازهای ویژه را برای نقش آفرینی تربیت کنیم.

واقعی با بیان اینکه برای تحقق این هفت اصل و مبنای نظری، چهار هدف کلان طراحی شده است اظهار کرد: طراحی سیستمی که دانش‌آموزان با نیاز های ویژه را به زندگی متعادل برگرداند، بکارگیری روش‌های نوین و به روز شدن و تغییر نگرش، تحت پوشش قرار گرفتن همه دانش‌آموزان به ویژه دانش‌آموزان با نیاز ویژه زیر چتر تعلیم و تربیت و کمک به پیشگیری از ناتوانی‌ها قبل، حین و بعد از تولد چهار هدف کلان آموزش و پرورش استثنایی در استان است.

دبیر شورای آموزش و پرورش خراسان جنوبی با بیان اینکه در بسته مدرسه انطباقی سه برنامه پیش بینی شده است، بیان کرد: «ایجاد شبکه جامع آموزش و اطلاع رسانی دیجیتال»، «مناسب سازی مبتنی بر توانمند سازی مدیران و معلمان» و «مناسب سازی فضا و تجهیزات» سه برنامه تدوین شده در بسته تحولی مدرسه انطباقی است.

وی با تشریح برنامه «ایجاد شبکه جامع آموزش و اطلاع رسانی دیجتیال» یادآور شد: برای این برنامه سه فعالیت «طراحی و تولید اپلیکیشن جامع دانش‌آموزان با نیازهای ویژه»، «راه اندازی سامانه ندای همراه ویژه معلمین رابط و پذیرا و والدین دانش‌آموزان تلفیقی- فراگیر در استان » و «ایجاد پایگاه جامع آموزش مجازی استان» طراحی و پیش بینی شده است.

انتهای پیام
captcha