کد خبر: 3892573
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۹
پارساپور تشریح کرد؛

طرح‌های پژوهشی کرونا بدون کدهای اخلاق پزشکی قابلیت اجرا ندارد

فلوشیپ اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه تمامی طرح‌های پژوهشی و درمانی کرونا باید کدهای اخلاقی داشته باشند، گفت: چنانچه این طرح‌ها در کمیته‌های اخلاق مصوب نشوند، قابلیت اجرا ندارند.

طرح‌های پژوهشی کرونا بدون کدهای اخلاق پزشکی قابلیت اجرایی ندارندعلیرضا پارساپور، فلوشیپ اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفت‌وگو با ایکنا، با بیان اینکه تمامی پروژه‌هایی که برای کرونا در کشور مطرح می‌شوند باید کد‌های اخلاقی داشته باشند، اظهار کرد: هیچ پروژه و طرحی بدون داشتن کد‌های اخلاقی نمی‌تواند اجرا شود.

وی افزود: در کشور تعداد زیادی طرح پژوهشی برای درمان کرونا تهیه شده است؛ این طرح‌ها به کمیته‌های اخلاق پزشکی دانشگاه علوم پزشکی آمده و به صورت فوق‌العاده به لحاظ متدولوژیک و اخلاقی مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. چنانچه در این دو جنبه مشکلی نداشته باشند، مصوب می‌شوند و می‌توانند اجرا شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: در حال حاضر پروژه‌هایی برای ساخت تست‌های تشخیصی، تست‌های سرولوژیک، واکسن و دارو‌هایی برای درمان کووید ۱۹ مطرح شده‌اند.

وی ادامه داد: هر پروژه‌ای باید به لحاظ علمی قابل دفاع باشد. از سوی دیگر با توجه به اینکه تمامی طرح‌های مداخله‌گر پزشکی انسان‌محورند، باید ضوابط ایمنی مربوط به سوژه پژوهش را در اولویت قرار دهند و ریسک مضاعف و هزینه‌ای را بر سوژه تحمیل نکنند.

عضو مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی یادآور شد: در هر پروژه‌ای هر مداخله‌ای که انجام می‌شود، باید کد‌های اخلاقی در مورد هر دو گروه آزمایش و کنترل اعمال شود و چنانچه مداخله در گروه آزمایش نتیجه‌بخش بود، می‌توان مداخله را برای گروه‌های دیگر اعمال کرد.
انتهای پیام
captcha