کد خبر: 3892794
تاریخ انتشار : ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۱
در روز اول هفته سلامت بررسی شد؛

نقش بهورزها در کاهش مراجعه به بیمارستان‌ها برای کرونا

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت با اشاره به کاهش مراجعه مردم به بیمارستان‌ها برای کرونا، نقش بهورزان و مراقبان سلامت را در جلوگیری از افزایش شیوع کرونا برجسته خواند.

آغاز هفته سلامت با خط یک خدمات بهداشتی/ نقش بهورزها در کاهش مراجعه به بیمارستان‌ها برای کروناجعفر صادق‌تبریزی، رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به مناسبت یکم اردیبهشت‌ماه و آغاز هفته سلامت، اظهار کرد: وزارت بهداشت نخستین روز از هفته سلامت را با عنوان «بهورزان و خانواده بهداشت کشور در مقابله با کرونا» نام‌گذاری کرده است.

وی افزود: در تمامی کشور ۱۷ هزار و ۸۰۰ خانه بهداشت داریم که در روستا‌ها خدمات بهداشت، پیشگیری و بیماریابی انجام می‌دهند. حدود ۳۱ هزار نفر بهورز مرد و زن در این خانه‌های بهداشت به فعالیت می‌پردازند. ۲۴ هزار مراقب سلامت نیز همان خدمتی را که بهورزان در خانه‌های بهداشتی انجام می‌دهند در پنج هزار و ۶۰۰ پایگاه سلامت شهری سلامت به مردم شهر‌ها و حاشیه شهر‌ها ارائه می‌دهند.


بهورزان و مراقبان سلامت؛ در خط مقدم پیشگیری از کرونا


رئیس مرکز توسعه شبکه وزارت بهداشت با بیان اینکه بهورزان و مراقبان سلامت، نیرو‌های خط اول سیستم بهداشتی کشور هستند، اظهار کرد: با شیوع بیماری کووید ۱۹ این گروه همچنان در خط اول باقی ماندند، اما شیوه کار آنان تغییر کرد. این افراد دیگر به شکل حضور فیزیکی به مراقبت از جمعیت تحت پوشش خود نمی‌پردازند، بلکه هر بهورز با جمعیتی حدود هزار نفر و مراقبان سلامت با جمعیت دو هزار و پانصد نفری تحت پوشش خود تماس تلفنی گرفته و در رابطه با علایم احتمالی بیماری کووید ۱۹ در آنان به پرس‌وجو می‌پردازند و همچنین از تماس‌های احتمالی این جمعیت‌های تحت پوشش خود با افراد مبتلا طی 14 روز گذشته پرسش می‌کنند. چنانچه این سؤالات پاسخ مثبتی داشت، افراد به مراکز منتخب کووید ۱۹ در کشور، که یک هزار مرکز است، ارجاع داده می‌شوند.

وی بیان کرد: این مراکز همان مراکز جامع سلامت هستند که به دلیل شیوع کرونا تغییر ماهیت داده‌اند و روزانه از ساعت هشت صبح مشغول ارائه خدمات‌اند. این مراکز علاوه بر پذیرش ارجاعات از خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت، افرادی که در سامانه سلامت وزارت بهداشت ثبت‌نام کرده و تست خودارزیابی را انجام داده‌اند و همچنین کسانی را که به صورت مستقل مراجعه می‌کنند پذیرش می‌کنند. در این مراکز اکسیژن خون و تب افراد سنجیده می‌شود و پس از معاینه بالینی توسط پزشک، چنانچه علائم مثبتی در مورد کووید ۱۹ وجود داشته باشد، نمونه‌برداری انجام می‌شود و در صورت نیاز به بیمارستان‌ها و نقاهتگاه‌ها ارجاع داده می‌شوند و چنانچه نیاز به بستری در منزل و قرنطینه باشد، مراقبت‌های لازم در خانه به آنان انجام می‌شود.


افراد ارجاع داده شده به بیمارستان‌ها 


رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت ادامه داد: از بیستم اسفندماه، که غربالگری تلفنی برای یافتن مبتلایان به کووید ۱۹ در کشور آغاز شد، بهورزان و مراقبان سلامت به خانه‌های افراد تلفن کردند و مردم نیز خود ارزیابی را در سامانه سلامت انجام داده‌اند. لذا حدود ۷۶ میلیون غربالگری در مرحله اول انجام شد. مرحله دوم غربالگری نیز از ۲۳ فروردین‌ماه آغاز به کار کرد و تا امروز نیز حدود ۱۱ میلیون نفر در غربالگری مرحله دوم شرکت کرده‌اند،پ که از این افراد حدود ۱۱۴ هزار نفر توسط بهورز‌ها و مراقبان سلامت به مراکز منتخب کووید ۱۹ ارجاع داده شده‌اند.

صادق‌تبریزی بیان کرد: از میان افراد ارجاع داده شده توسط بهورزان و مراقبان سلامت و سایر افراد ویزیت شده توسط پزشک در مراکز منتخب، حدود ۵۷۰ هزار نفر فاقد مشکل بودند، ۱۸۰ هزار نفر نیز نیاز به مراقبت در منزل داشته‌اند و چهار هزار و ۵۰۰ نفر درمان دارویی کووید ۱۹ را دریافت کردند. همچنین حدود ۳۴ هزار نفر نیز توسط پزشکان مراکز منتخب به بیمارستان‌ها ارجاع داده شدند و از این تعداد نیز ۹ هزار و ۲۴۸ نفر نیز در بیمارستان‌ها بستری شده‌اند. این آمار نشان می‌دهد که غربالگری فعال توسط بهورزان و مراقبان سلامت تا حد بسیار زیادی از افزایش مراجعه به بیمارستان‌ها و شیوع بیشتر بیماری جلوگیری کرده است.

وی یادآور شد: ایران یکی از بهترین شبکه‌های بهداشت و درمان جهان را دارد  و امکان دسترسی مردم در کمتر از ۱۵ دقیقه با پای پیاده به یک مرکز ارائه خدمت در شهر یا روستا وجود دارد و این موضوع باعث شد تا بتوانیم قوی و فعال مراقبت‌ها را انجام دهیم.
 

بهورزان و مراقبان سلامت؛ شهید مدافع سلامت


رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت بیان کرد: در میان بهورزان و مراقبان سلامت علاوه بر مبتلا به کووید ۱۹، شهید مدافع سلامت نیز داریم، اما تا کنون حتی یک فرد هم ترک خدمت نکرده است و افراد مبتلا نیز پس از ترخیص از مراکز درمانی، ۱۴ روز در منزل استراحت کرده و بعد از آن سرکار خود حاضر می‌شوند.

صادق‌تبریزی اظهار کرد: اینکه بیماری‌های عفونی و واگیر در کشور ما کاهش پیدا کرد و سطح سلامت ارتقا و امید به زندگی افزایش یافت، به دلیل وجود خانه‌های بهداشت روستایی و پایگاه‌های سلامت شهری است؛ این خدمت‌رسانی جهان را شگفت‌زده کرده، چراکه بهورزان و مراقبان سلامت به شکل فعال به ارائه خدمت پرداخته و خود به سراغ افراد می‌روند و منتظر مراجعه آن‌ها نمی‌مانند. ضمن اینکه پرونده سلامت الکترونیک نیز رصد جمعیت تحت پوشش را به مراتب آسان‌تر کرده است. ماهانه هشت میلیون پیامک برای افراد ارسال می‌شود تا نحوه دریافت خدمات ارزیابی شود.
انتهای پیام
captcha