ابراهیم فیاض، استاد دانشگاه و جامعه شناس در گفتوگو با ایکنا درباره رویکرد رسانه ملی برای آموزش همگانی و پر کردن اوقات فراغت مخاطبانش در دوران کرونا گفت: برنامههایی که دولت و رسانه ملی برای سرگرم کردن مردم در دوران کرونا تدارک دیده است، برنامههای کوتاه مدت است و باعث خستگی مردم شده است، همچنین با گذشت زمان مسئله شیوع کرونا عادیتر و فعالیتهای اقتصادی نیز کاملاً از سر گرفته شود و بازگشایی بسیاری از اماکن، مردم مانند سابق دیگر رعایت نمیکنند، بنابراین با گذشت زمان همه چیز حتی مرگ هم عادی میشود و باید به سمت برنامههای درازمدت رفت و این موضوع نیازمند عقلانیت و برنامهریزی صحیح است که چگونه با کرونا در محل کار، خیابانها و... مبارزه کنیم و مردم در رعایت اصول بهداشتی شرطی شوند؛ حال باید دید برنامه درازمدت و عملیاتی صداوسیما برای این دوران چیست.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: متأسفانه دولت در پدافند غیرعامل عملکرد مناسبی نداشته است، اکنون در زمینه شبکه ارتباطی اینترنتی دچار مشکل هستیم و این مسئله به سالهای قبلتر برمیگردد که دولت هیچ برنامهای در این زمینه نداشته است تا مردم را به استفاده از فضای اینترنتی و حتی دولت الکترونیک ترغیب کند، البته زیرساختهای آن هم فراهم نبوده است؛ بنابراین دولت به جای پیشرفت، کشور را به عقب برده است. یعنی با نادیده گرفتن معادلات سیاسی و اقتصادی و آنچه در حوزه ارتباطی در جهان رخ میدهد، باعث شد در پدافند غیرعامل نیز موفق عمل نکنیم، اگر غیر از این میشد، میتوانستیم جهش تولید هم داشته باشید و در شرایط فعلی بتوانیم برای شرایط زندگی بهتری را برای مردم از هر جهت رقم بزنیم.
وی افزود: متأسفانه در تلویزیون نیز در اوج بحران شیوع ویروس کرونا، شاهد پخش سریال پایتخت بودیم که نتوانست موفق عمل کند و این بحران را عمیقتر کرد؛ این مجموعه با عنوان طنز تولید شد، اما روایت آن تلخ و سیاه است و باید آن را یک اثر کاملاً ضدفرهنگی دانست که بر پایه تخریب فرهنگ در فضای مدرن شکل گرفته و این امر در سکانسهای مربوط به حج کاملاً روشن است. به همین دلیل باید گفت، ضربهای که صداوسیما به فرهنگ و دین در کشورمان زده است، جریان فراماسونری جهانی با برنامهریزیهای خود نتوانست بزند؛ یک فاجعه ملی در صداوسیما در حال وقوع است.
وی ادامه داد: برنامههای صداوسیما ضد امنیت و منافع ملی است و آن را میتوان در نوع اخبار، سریالهای تلویزیونی و حتی آگهی های بازرگانی مشاهده کرد و همان کسانی که در کنار ضریح در قم عکس گرفتند و با بسته شدن حرم مخالفت کردند، اکنون در برنامههای نظری صداوسیما حضور دارند و گویی رسانه ملی در جهت تأیید این نوع نگاه گام برمیدارد.
فیاض یادآور شد: دشمن به گونهای به مردم القا میکند که جمهوری اسلامی به دلیل انتخابات و ۲۲ بهمن مردم را به کام مرگ کشانده است و این امر ناشی از عملکرد دولت و به ویژه صداوسیما در دوران شیوع ویروس کروناست، از صداوسیمایی که فیلمهای صهیونیست جهانی مانند هریپاتر که درباره بعد علمی، معرفتی و اخلاقی و ارباب حلقهها که درباره مسائل سیاسی و اجتماعی است را دهها بار از تلویزیون پخش میکند در حالیکه تماشای تحقیقات فراوانی روی مبنا و مفهوم این آثار صورت گرفته است و حداقل نباید از رسانه ملی پخش شود.
وی با اشاره به وضعیت دین به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی در دوران پساکرونا اظهار کرد: شیوع ویروس کرونا جهان را تغییر داده است و همین امر باعث تغییر گرایشهای دینی به عنوان یکی از نهادهای فرهنگی خواهد شد، یعنی ممکن است جریان ضددینی در جهان اوج بگیرد، مثلاً ترامپ که مظهر جریان دیندارانه در آمریکاست و هر روزِ خود را با انجیل آغاز میکند و از مردم میخواهد تا با دعا این بلا را رفع کنند قطعاً اقدامات او برای مقابله با مرگ و میر و شیوع بیماری سبب هجمههای گسترده دینی میشود.
وی اظهار کرد: در ایران نیز در ابتدای شیوع این ویروس، عدهای نسبت به بسته شدن دربهای حرم حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) اعتراض کردند و همین مسئله باعث شیوع بیشتر این ویروس شد و سبب شد بسیاری از مردم در این مسئله، دین و روحانیون را مقصر بدانند و به همین دلیل بسیاری از روحانیون به جمع ایثارگران سلامت پیوستند تا ذهنیت مردم را تغییر دهند.
فیاض در پایان اظهار کرد: در دوره رنسانس نیز دقیقاً همین جریان ضددینی شکل گرفت و زمانی که طاعون شیوع پیدا کرد، این اتفاق به اوج خود رسید. از این رو به نظر میرسد، شکلگیری جریان ضددینی پس از کرونا جدی است و باید در این زمینه تدبیر اساسی کرد.
انتهای پیام