عباس آرگون، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، در گفتوگو با ایکنا، درباره نقش مردم و نهادهای عمومی در کاهش تبعات اقتصادی کرونا اظهار کرد: کرونا ابعاد گستردهای پیدا کرده و میتوان گفت که تبدیل به بحرانی در سطح جهان شده و در همه اقتصادها آسیب و آثار منفی خود را بر جای گذاشته است. لذا کشور ما هم از این آسیبها مستثنا نیست. البته قبلاً هم در عرصه اقتصادی کشور مشکلاتی داشتهایم و بخشی از آن هم ناشی از تحریمها بوده که تأثیرات زیادی هم بر اقتصاد گذاشته است.
بیشتر بخوانید:
وی درباره تبعات شیوع کرونا برای اقتصاد جهانی اظهار کرد: کرونا جنبههای مختلف زندگی بشری به ویژه اقتصاد را تحت تأثیر قرار داده و منجر به کاهش رشد اقتصاد جهانی شده و آن را به چالش کشیده است. از سوی دیگر کسبوکارهای مختلف به دلیل تعطیلیهای مختلف ناشی از فاصلهگذاری اجتماعی و نگرانی مشتریان و کارکنان از ابتلا به این ویروس با اختلال مواجه شده است.
در این ایام نیازمند دیپلماسی فعال برای توسعه ارتباطات بینالمللی برای حفظ و توسعه صادرات هستیم. صادرات نفتی ما بسیار محدود شده لذا باید بتوانیم صادرات غیرنفتی خود را افزایش دهیم تا مواد اولیه مورد نیاز را تأمین و سطح اشتغال را حفظ کنیم
آرگون یادآور شد: با این اوصاف روشن است که شیوع ویروس کرونا در تمام دنیا تأثیرات خود را داشته و در کشور ما هم به دلیل مشکلات زمینهای اقتصادی، این تأثیر بیشتر بوده است؛ همانگونه که افرادی که بیماری زمینهای دارند کرونا تأثیر بیشتری در آنها دارد. لذا چون در اقتصاد ما مشکلات متنوعی وجود داشته که با تشدید تحریمها هم بیشتر شده، شیوع کرونا هم برای اقتصاد ما تبعاتی داشته است.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره وظایف مردم در کاهش تبعات اقتصادی کرونا تأکید کرد: مردم باید سبک زندگی خود را عوض کرده و پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند تا شیوع این ویروس کمتر شود، چراکه هرچه دوره آن کوتاهتر باشد، آثار زیانباری که بر سلامت، روان و اقتصاد کشور میگذارد به حداقل میرسد. از سوی دیگر هرچه دوره شیوع این بیماری ادامه داشته باشد، کسب و کارها و افراد به میزان بیشتری دچار آسیب خواهند شد.
این کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اهمیت همکاری جهانی برای مقابله با کرونا، ادامه داد: البته شیوع کرونا مشکلی جهانی است. لذا همه کشورهای جهان باید با هم متحد شوند و همکاری کنند تا بتوان از عهده آن برآمد و بر آن فایق شد. این بیماری زنجیره تأمین را در دنیا تحت تأثیر قرار داده است. پس در این شرایط باید همه بخشها برای مقابله با آن کمک کنند.
آرگون درباره نقش نهادهای مختلف اظهار کرد: هم دولت و حاکمیت و هم افرادی که تمکن مالی دارند و هر بخش دیگری که توانایی دارد باید کمک کنند تا بتوانیم سریعتر از این بحران عبور کنیم. همچنین صنایع بالادستی و شرکتهای بزرگی که تأمینکننده کالاهای مورد نیاز صنایع پاییندستی هستند میتوانند کمک کنند یا به صورت اعتباری کالا بفروشند تا تبعات اقتصادی شیوع کرونا کاهش یابد.
وی ادامه داد: در این شرایط مهمترین موضوع، اشتغال است و باید بتوان آن را حفظ کرد، چراکه اگر اشتغال آسیب ببیند، سایر بخشها هم آسیب خواهند دید و زندگی افراد دچار مشکل خواهد شد. بنابراین دولت باید به میدان بیاید و کمکهای لازم را انجام دهد. اگر واحدهایی قبلاً تسهیلاتی دریافت کردهاند میتوان با استمهال این بدهیها موافقت کرد یا فرصتی به آنها داد تا زمانیکه از این شرایط عبور میکنیم.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران به ضرورت حمایت بیمهای و مالیاتی از کسبوکارها اشاره کرد و یادآور شد: دولت باید با حمایتهای مالیاتی از کسبوکارها و حمایتهای بیمهای از آنها سعی کند این کسب و کارها را سر پا نگه دارد تا نهادهای عمومی بتوانند کمک کنند و سطح اشتغال حفظ شود و تولیدات ادامه یابد و در نتیجه چرخ اقتصاد به حرکت دربیاید.
آرگون در پایان گفت: در این ایام نیازمند یک دیپلماسی فعال برای توسعه ارتباطات بینالمللی برای حفظ و توسعه صادرات نیز هستیم. در شرایط کنونی صادرات نفتی بسیار محدود شده است. لذا باید بتوانیم صادرات غیرنفتی را افزایش دهیم تا مواد اولیه مورد نیاز را تأمین و سطح اشتغال را حفظ کنیم. دولت هم کمکهایی برای اقشار آسیبپذیر در نظر گرفته است. در این ایام سمنها و سازمانهای مردمنهاد میتوانند نقش خود را به خوبی ایفا کنند تا مردم آسیب کمتری ببینند.
انتهای پیام