کد خبر: 3895268
تاریخ انتشار : ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۵
جان‌بابایی اعلام کرد؛

نتایج مطلوب پلاسما درمانی کرونا در ایران

معاون درمان وزارت بهداشت در رابطه با آخرین وضعیت پلاسما درمانی کرونا، گفت: بزرگترین مطالعه جهان در مورد پلاسما درمانی در ایران انجام می‌شود و خوشبختانه تا کنون نتایج مطلوبی نیز حاصل شده است.

نتایج مطلوب پلاسما درمانی کرونا در ایرانبه گزارش ایکنا، قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه، در نشست خبری ویدئو کنفراسی، در رابطه با روند پلاسما درمانی کرونا در ایران، اظهار کرد: در مورد پلاسما درمانی بالاترین میزان مطالعه در ایران انجام شده است. در فاز اول مطالعه، نزدیک به ۶۰ بیمار، پلاسمای بهبودیافتگان را دریافت کردند و ۱۵۰ بیمار دیگر نیز قرار است این پلاسما را دریافت کنند.

وی بیان کرد: بزرگترین پروتکل پلاسما درمانی در جهان، مربوط به ایران است. نتایج آن نیز تا کنون نسبتاً مطلوب بوده، اما باید صبر کنیم تا نتایج کامل‌تر در استان‌ها مشخص شود. نتیجه نهایی که مشخص شود به مردم اعلام می‌کنیم. اگر پلاسما درمانی نتیجه دهد، یکی از روش‌های ارزان محسوب می‌شود. کشور ما در زمینه اهدای خون همیشه از کشور‌های برتر دنیا بوده است و این امر فاکتور خوبی برای پلاسما درمانی محسوب می‌شود.

وی در رابطه با وضعیت ساخت واکسن کرونا، اظهار کرد: در حال حاضر در هیچ کشوری واکسن در مرحله ساخت و تولید نیست، بلکه در مرحله تحقیقات است. این زمان ممکن است تا یک سال و نیم به طول انجامد. ساختار آنتی ژنی ویروس تا کنون تغییر نداشته است.

جان‌بابایی همچنین در رابطه با میزان ورودی بیمارستان‌ها در اثر کرونا نیز گفت: شرایط امیدوارکننده‌ای داریم و روز به روز مراجعات سرپایی به بیمارستان‌ها کمتر شده است. میزان بستری به همان نسبت کاهش پیدا کرده است. در مراجعات سرپایی به یک پنجم دوران پیک رسیدیم و در بستری هم به همین شکل است. ظرفیت 60 درصد تخت‌ها که در اوج بیماری در آن بستری داشتیم، اکنون خالی است. البته آی‌سی‌یو شرایط متفاوتی دارد و حداکثر ۳۰ درصد ظرفیت خالی شده است. ورودی مریض‌های جدید به آی‌سی‌یو کمتر شده است و به خاطر همین مسائل مرگ و میر کمتر شده است، البته این موضوع در استان‌های مختلف متفاوت است. مکمن است در بعضی روز‌ها پیک‌های کوچک داشته باشیم.

وی در پاسخ به ایکنا، در رابطه با آخرین وضعیت مبتلایان کادر درمانی بیمارستان‌ها، اظهار کرد: هنوز در حال جمع‌بندی و تفکیک این افراد هستیم، برخی از آن‌ها در حین خدمت به بیماران کرونا مبتلا شده‌اند، باید این افراد از دیگر افراد کادر درمانی تفکیک شوند.

جانبابایی همچنین در رابطه با فعالیت آزمایشگاه‌های کرونا در سطح کشور گفت: حدود ۲۹ بهمن و اوایل شیوع بیماری، آزمایشگاه پاستور و دانشگاه بهداشت دانشگاه تهران و آزمایشگاه بیمارستان مسیح دانشوری راه‌اندازی شدند، در حال حاضر ۱۳۰ آزمایشگاه در کشور داریم. در روز‌های اول بیمارستان‌ها نمونه‌های خون را به تهران می‌فرستادند و این نتایج ظرف یک الی دو هفته به بیمارستان‌ها اعلام می‌شد. با دستور وزیر بهداشت دو دسته از بیماران را خواهیم داشت، اول اینکه چند درصد بیماران محتمل بودند و چند درصد بیمار قطعی بوده‌اند؛ این کار برای آینده وزارت بهداشت از جهات پژوهشی مهم است.

معاون درمان وزارت بهداشت در رابطه با دلیل کاهش مراجعه بیماران کرونایی به بیمارستان‌ها، اظهار کرد: تقریباً از روزی که تشخیص بیماری در کشور صورت گرفت، مدارس و دانشگاه‌ها تعطیل شد. این اقدام موجب شد در تاریخ ۲۵ اسفند پیک بیماری به سمت کاهش برود. ضمن اینکه ۲ هفته قبل از اینکه پیک به سمت پایین بیاید، مداخلات شروع شد. در کنار آن غربالگری و بیماریابی وزارت بهداشت موجب شد از ۲۵ اسفند وضعیت نزولی شود.

وی در رابطه با تفکیک سنی و جنسی متلایان نیز گفت: ابتلا در مردان بیشتر بود، میانگین مرگ‌ومیر زیر ۷۰ سال بود، در واقع آن‌هایی که در جامعه فعال‌تر بودند، بیشتر مبتلا شدند و مرگ‌ومیر آن‌ها بیشتر شد.

جانبابایی با بیان اینکه بیماری رو به کاهش است، گفت: اسامی بیمارستان‌هایی که عاری از کرونا هستند را به تمام دانشگاه‌ها اعلام کردیم و خود دانشگاه‌ها هم در استان‌ها اطلاع‌رسانی کرده‌اند. از ۲ هفته قبل هم اعلام کردیم، مطب‌ها با شرایط جدید می‌توانند خدمات خود را ارائه دهند. بجز خدمات دندان‌پزشکی، سایر موارد می‌توانند خدمات سرپایی ارائه کنند. بیمارستان‌ها هم فعال هستند و روز به روز مردم بیشتر مراجعه می‌کنند. الان مردم نگران هستند و نمی‌آیند و مطب‌ها تعطیل نیستند. ملاحظات خود مردم باعث شده مراجعه کمتر شود. البته ممکن است یک مطب پزشکی به خاطر شرایط خاص خودش، بسته باشد.

معاون وزیر بهداشت در رابطه با افزایش تعرفه‌های پزشکی نیز گفت: در این رابطه جلسات متعددی با انجمن بیمارستان‌های خصوصی، نظام پزشکی و بیمارستان‌های خیریه داشتیم و نظرات آن‌ها را گرفتیم. به‌زودی تعرفه توسط دولت اعلام می‌شود. سعی کردیم در جزء حرفه‌ای بخش دولتی را پررنگ‌تر ببینم تا رغبت ایجاد شود و همکاران در بیمارستان‌های دولتی بیشتر حاضر شوند. در بخش خصوصی جزء فنی و هتلینگ را پررنگ‌تر دیدیم به خاطر اینکه شرایطی وجود دارد و هزینه‌های بخش خصوصی بالاتر رفته است. به خاطر همین، جزء هتلینگ و فنی را بالاتر دیدیم تا توانایی نگهداشت سیستم را داشته باشند. برای بعضی از رشته‌ها هم مقداری توجهات را بیشتر کردیم. مثلاً افرادی که در رشته اطفال کار می‌کنند یا روانپزشکان بیشتر دیده شده است که بتواند جبران زحمات این دوستان باشد.

وی در رابطه با نتایج مطالعات در مورد اثر بخشی داروی فاوی‌پیراویر نیز گفت: تاکنون هیچ مطالعه‌ای دال بر اینکه این دارو در میزان مرگ‌ومیر تأثیر داشته است، ثابت نشده است. در واقع هیچ اثری نداشته است و متأسفانه یک رفتار غیرحرفه‌ای اتفاق افتاده که موجب نگرانی مردم شده است. هیچ مشکلی برای ساخت فاوی‌پیراویر نداریم، اما جایگاهی برای درمان کرونا ندارد. اگر هم بخواهیم این کار را انجام دهیم، برای سایر عفونت‌ها انجام می‌دهیم.

انتهای پیام
captcha