
ابراهیم متولیان، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور، در گفتوگو با ایکنا، با بیان اینکه این سازمان از زمان شیوع ویروس کرونا تا اوج گرفتن آن و همین امروز با فعالیت نیروهای بسیجی، حماسه بزرگی را رقم زده است، گفت: پزشکان و دستاندرکاران بسیجی این سازمان در روزهای کرونایی با ارائه خدمات به حاشیهنشینها و ساکنان مناطق محروم و کمبرخوردار در تلاش هستند که هم باری را از روی دوش کادر پزشکی و درمانی کشور بردارند و هم مانند همیشه یاریرسان اقشار ضعیف جامعه باشند.
وی افزود: یکی از نیازهای مناطق محروم و کمبرخوردار، بهداشت و درمان است و این موضوع همیشه مدنظر جهادگران بوده است؛ این مهم به صورت ویژه در رزمایش کمک مؤمنانه نیز پیگیری میشود. طرح کمک مؤمنانه با تدبیر رئیس سازمان بسیج مستضعفین در لبیک به فرمان رهبر معظم انقلاب و در راستای کمک به محرومان برای ماه مبارک رمضان راهاندازی و بسیج جامعه پزشکی نیز با ارائه برنامههایی برای پیشبرد آن با جدیت وارد میدان شد.
متولیان با بیان اینکه ملت ایران از ظرفیت فراوانی برای کمک به همنوعان خود برخوردار است که بخشی از این ظرفیت با شیوع کرونا نشان داده شد، به تشریح اقدامات ویژه بسیجیان جامعه پزشکی کشور پرداخت و اظهار کرد: در قالب طرح شهید رهنمون از طریق تشکیل گروههای جهادی سلامت، پزشکهای فوق تخصص و متخصص را برای خدمت به مردم و کمک کردن به بهداشت خصوصاً در مناطق کمتر برخوردار بسیج کردهایم، چراکه مهمترین اقدام بسیج جامعه پزشکی در پیشگیری از شیوع کرونا، کاستن از ورودی بیمارستانهاست.
وی تأکید کرد: تمامی اقدامات بسیج جامعه پزشکی با مشورت وزارت بهداشت و مدیریت ستاد ملی مبارزه با کرونا انجام میشود. همچنین تلاش کردیم با کمک همه اقشار بسیج، پیش از مراجعه مردم به بیمارستان با تبیابی در محلات، مانع رفتن مردم به کلونیهای درگیر، که همان بیمارستانها هستند، شویم.
متولیان با اشاره به بازگشایی مجلس پس از یک ماه، گفت: در این راستا به غربالگری نمایندگان مجلس پرداختیم، نیروهای ما با استفاده از آزمایشگاه بیولوژیک سیار بسیج از حدود ۲۷۰ نفر از نمایندگان و دیگر دستاندرکاران مجلس تست پیسیآر گرفتند و بلافاصله بعد از آماده شدن جوابها، فعالیت مجلس از سر گرفته شد.
متولیان با تأکید بر اینکه همه نیروهای بسیج فقط پزشک و پرستار نیستند، تصریح کرد: نیرویی را داریم که عضو بسیج بوده و یک نیروی متخصص فنی است و به این فرد آموزش دادهایم که چگونه بیماران علامتدار را به کلینیک تخصصی بفرستد؛ یعنی بسیج جامعه پزشکی بدنه آموزشی و شیوهنامه بیماریابی را هدایت میکند؛ البته این کار با هماهنگی وزارت بهداشت انجام میشود. در تمام مدیریتهای علمی در امور اجرایی با وزارت بهداشت همراه بودیم. آزمایشگاه بیولوژیک سیاری را طراحی کردیم که توانسته به مراکزی که احتیاج به قرنطینه دارند کمک کند و با آزمایشگاه پیسیآر بتوانیم سریعتر طی پنج الی شش ساعت جواب تست آزمایش را تا حدی که در توانمان است، بدهیم.
راهاندازی سامانه 4030
رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور در ادامه به راهاندازی سامانه ۴۰۳۰ اشاره کرد و آن را پروژهای دانست که کمک شایانی در جلوگیری از هجوم شهروندان به بیمارستانها و مراکز درمانی کرد و یادآور شد: در این سامانه سهم نیروی انسانی و آموزش و در اختیار گذاشتن نیروها بر عهده بسیج جامعه پزشکی هم بود که زیرساخت آن را ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) اجرا کرده و وزارت بهداشت پروتکلهایش را نوشت. هنوز هم مردم نگرانیهایشان را ابتدا با ۴۰۳۰ مطرح میکنند و بعد وارد درمانگاه یا کلینیکهای تخصصی و بیمارستان میشوند.
متولیان در رابطه با مشارکت بسیج جامعه پزشکی در طرح بسیج ملی مبارزه با کرونا نیز گفت: در حوزهها و نواحی خود تفکیک و جداسازی افراد مبتلا به کرونا را انجام میدهیم یا در خانه بهداشتها این کار از سوی بسیج جامعه پزشکی انجام میشود. ضمن اینکه دستورالعملهای بهداشتی به پایگاههای بسیج در سراسر کشور ابلاغ شده است؛ تمام این دستورالعملها را در بسیج جامعه پزشکی طراحی و ابلاغ کردهایم که این پایگاهها سریع توانستند قوانین ضدعفونی و تریاژ یا همان طبقهبندی بیماران را قبل از بیمارستان شروع کنند.
اعزام نیرو و ارسال تجهیزات به بیمارستانها
رئیس بسیج جامعه پزشکی اعزام نیرو به بیمارستانها را از اقدامات این سازمان در حوزه درمان خواند و تصریح کرد: در بحث بیمارستانها با توجه به خستگی پرسنل درمانی بعضی از استانها مانند قم، گیلان و اصفهان سعی کردیم از فاصلهای که بین استراحت پزشکان و پرستاران در سایر استانهاست به آنجا نیرو اعزام کنیم که از فاز بحران و حاد بیماری خارج شدند. تجهیزات نگهدارنده، لوازم آزمایشگاهی و امکانات و کمبودها را سریعاً به کادر درمان رساندیم، چون آنجا محلی است که باید ماسکهای اختصاصی مثل n95 و لباسهای پوششی استفاده کنند. با پشتیانی سپاه توانستیم نقاهتگاههایی را با ظرفیت ۱۵ هزار تخت راهاندازی کنیم که خوشبختانه حتی یک درصد هم از آن استفاده نشده است.
انتهای پیام