کد خبر: 3896613
تاریخ انتشار : ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۱
همتی خبر داد؛

کمک ۸۰ میلیاردی مردم برای مقابله با کرونا / احتمال اعزام افراد زیر 60 سال به حج

رئیس جمعیت هلال احمر، با اشاره به حضور فعالانه خیران در همراهی این جمعیت، از جمع‌آوری ۵۰ میلیارد تومان کمک غیرنقدی و ۳۰ میلیارد تومان کمک نقدی از سوی مردم برای مقابله با کرونا خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، کریم همتی، رئیس جمعیت هلال احمر کشور، امروز، 16 اردیبهشت‌ماه، با حضور در نشستی خبری، گفت: همکاران ما قبل از شیوع کرونا آموزش‌هایی را برای پیشگیری از بیماری در بین بیش از ۶۸ میلیون نفر از مردم ارائه کردند.

وی افزود: بیش از ۲۱ میلیون نفر را در سفرهای بین شهری غربالگری کردیم که در پی آن ۱۴ هزار نفر شناسایی و به بیمارستان‌ها معرفی شدند.

همتی با اشاره به جاری شدن سیل در کشور در اوایل سال جدید، گفت: خوشبختانه با حضور بیش از سه هزار نفر امدادگر، توانستیم سیل را در کنار کرونا مدیریت کنیم.

رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره با همکاری خیران، گفت: کمک‌های خوبی از طریق خیران جمع‌آوری شد، بیش از ۵۰ میلیارد تومان کمک غیرنقدی و ۳۰ میلیارد تومان کمک نقدی جمع‌آوری و در بین مردم نیازمند توزیع شد. در عین حال بیش ۲۴ مؤسسه خیریه نیز از طریق هلال‌احمر مجوز جمع‌آوری کمک‌های مردمی دریافت کردند.

وی تأکید کرد: خوشبختانه نیازی به کمک‌های بین‌المللی نداشتیم، با توجه به ماهیت صلیب سرخ و هلال احمر که تحت هر شرایطی باید به همدیگر کمک کنند ۱۱۲ محموله بین‌المللی در اختیار ستاد ملی کرونا قرار گرفت.

همتی در رابطه با خدمات پزشکی حج نیز گفت: در موضوع حج امسال دو سناریو وجود دارد، سناریوی نخست این است که شاید امسال حج نداشته باشیم، سناریوی دوم نیز این است که تعداد محدودی از افراد که کمتر از 60 سال سن دارند، در حج حضور پیدا کنند. چنانچه این سناریو محقق شود، از هفته آینده اقدامات درمانی مربوط به این افراد را آغاز می‌کنیم.

رئیس جمعیت هلال احمر در ادامه با بیان اینکه امسال کشور آمادگی مقابله با بحران سیل را داشت، گفت: امسال در ۲۵ استان با بارش‌های زیادی در روزهای اول سال مواجه بودیم که البته به بحران تبدیل نشد. امسال در بحث سیل مشکل جدی نداشتیم.

بازگشت اعتماد مردم به هلال احمر

وی ادامه داد: از همه ظرفیت‌های هلال احمر استفاده کردیم و با توجه به اینکه کسب و کارها تعطیل شد و هلال احمر درگیر حواشی شده بود، اما باز هم مردم اعتماد کردند و خیران پای کار آمدند و از ظرفیت آنها در جمعیت داوطلبان استفاده شد.

همتی با بیان اینکه اتفاقات بزرگی در کشور به لحاظ بحران رخ داده که به برخی از زیرساخت‌ها آسیب زده است، گفت: رسیدگی به بخشی از این بحران‌ها بر عهده ما و بخشی دیگر بر عهده حاکمیت است؛ شرایط کشور به لحاظ مالی خوب نیست، لجستیک و انبارهای هلال احمر باید به روز شود، در حال حاضر به بیش از هزار میلیارد تومان نیاز داریم که رسیدن به این رقم با توجه به شرایط مالی کشور به صورت یک‌جا امکان‌پذیر نیست، اما ما در حال تهیه برخی ماشین‌آلات هستیم.

مجوز جذب هزار نفر در هلال احمر صادر شد

وی در ادامه با بیان اینکه هلال احمر  ۵۹۳ پایگاه امدادی دریایی و کوهستانی دارد، گفت: برای این پایگاه‌ها به بیش از چهار هزار و ۱۰۰ نفر نیرو نیاز داریم. در اولین جلسه با نظر موافق شورای عالی هلال، توانستیم مجوز جذب هزار نفر را اخذ کنیم، اما هنوز به بیش از چهار هزار نفر نیاز داریم. در فراخوان آتی افرادی که آموزش‌های لازم را دیدند می‌توانند برای جذب شدن اقدام کنند.

همتی در ادامه با اشاره قانون جدید مدیریت بحران کشور، اظهار کرد: در قانون جدید وظایف سنگینی به هلال احمر سپرده شده و دولت باید در اجرای این وظایف به ما کمک کند و همکاری لازم را داشته باشد.

وی با اشاره به حضور هلال احمر در طرح کمک مؤمنانه گفت: جمعیت هلال احمر متکی به کمک‌های مردمی است؛ در این راستا با کمک خیران توانستیم بیش از ۲۵۰ هزار بسته ۳۰۰ هزار تومانی را به مردم برسانیم و گروه‌های آسیب‌پذیری را که تحت پوشش هیچ نهادی نبودند را مجموعه هدف خود قرار دادیم، بدین ترتیب به شش استان کمک شد و برای ۲۶ استان نیز امروز کمک‌‎هایی ارسال می‌شود، ضمن اینکه عمق فاجعه بسیار زیاد بوده و هیچ نهاد دولتی و حاکمیتی به تنهایی نمی‌تواند کاری از پیش ببرد.

رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با اشاره به کاهش حوادث جاده‌ای، گفت: به دلیل کرونا سفرها کاهش یافته است و نسبت به مدت مشابه گذشته در طی ۴۶ روز با ۶۰ درصد کاهش تلفات جاده‌ای مواجه بودیم که این امر موجب شد تا کاهش مأموریت داشته باشیم و به حدود بیش از ۵۰ هزار نفر در جاده‌ها خدمات دیگری ارائه شود. در کنار کاهش حوادث جاده‌ای، با افزایش 40 درصدی مأموریت‌های امداد و نجات کوهستان مواجه بوده‌ایم.

همتی در رابطه با فعالیت‌های اقتصادی هلال احمر نیز اظهار کرد: براساس ماده ۱۷ اساسنامه یک سری درآمدها برای هلال احمر لحاظ شده است، اما در فروردین درآمدی نداشتیم و برای حقوق مجموعه نیز ممکن  است با مشکل مواجه شویم، بحث کار اقتصادی و تصدی‌گری ما بر داروخانه‌ها برای این موضوع است؛ ضمن اینکه‌ به زودی یک معاونت اقتصادی  ایجاد کرده و تلاش می‌کنیم ایرادات ساختاری را اصلاح و روزنه‌های فساد را ببندیم، به طوری‌که هر کس نمی‌تواند حاشیه‌های مالی نداشته باشد با ما خداحافظی کند یا اینکه ما با او خداحافظی می‌کنیم.

رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه اختیارات رئیس جمعیت هلال احمر از 10 درصد به ۵ درصد کاهش داده شده است، گفت: پاکدستی برای ما اولویت است و افرادی باید حضور داشته باشند که کاربلد باشند و من در جمعیت هلال احمر تعلق خاطری به کسی ندارم و پاکدستی و توانایی در انجام کار برای من اهمیت دارد.

همتی در رابطه با کمک‌های بین‌المللی ارائه شده به این جمعیت، اظهار کرد: کمک‌های عمده از سوی چین، ژاپن، قطر و برنامه جهانی غذا  بود. بخش قابل توجهی از این کمک‌ها غیرنقدی بود و در اختیار  ستاد مرکزی مقابله با کرونا قرار گرفت.

وی ادامه داد: از سوی خیرین نیز ۱۶۰ میلیون تومان برای خرید ونتیلاتور کمک شد؛ برای تهیه این ونتیلاتورها با مشکل مواجه بودیم و تأکید می‌کنم در زمینه انتقال وجه بین‌المللی به صورت آزاد  همچنان مشکل وجود دارد، تحریم‌ها موجب این مشکلات شده است، ضمن اینکه امیدوارم مشکلات ملت آمریکا در زمینه کرونا برطرف شود، اما اقدامات حاکمان ظالمانه است.

وی در ادامه با بیان اینکه تلاش می‌کنیم در حوزه توانبخشی خللی ایجاد نشود، گفت: در این راستا تلاش داریم از کمک برخی کشورها نیز استفاده کنیم.

رئیس جمعیت هلال احمر همچنین در رابطه با ابتلای نیروهای هلال احمر  به کرونا، گفت: بخشی از همکاران و امدادگران دچار مشکل شده و برخی نیز فوت شدند، در خصوص شهید خدمت شدن افراد فوت شده نیز پیگیر هستیم تا قانوناً از مزایا بهره‌مند شوند.

همتی در ادامه با تأکید بر اینکه تحریم‌ها در همه موارد برای هلال احمر مشکل ایجاد کرده است، گفت: حتی در امداد و نجات نیز در خصوص تأمین تجهیزات با مشکل مواجه هستیم.

همتی در ادامه در رابطه با استعفای محمودرضا پیروی، دبیر کل هلال احمر نیز گفت: پیش از عید به دلیل مشکلات خانوادگی ایشان استعفا دادند، که مورد موافقت ما قرار نگرفت، پس از عید با درخواست مجدد او و اصرار ایشان مواجه شدیم که سرانجام با درخواستشان موافقت شد.

در ادامه این نشست باربارا ریتزولی، نماینده صلیب سرخ در ایران نیز با اشاره به اصول حاکم بر فعالیت‌های صلیب سرخ جهانی اظهار کرد: این اصول عامل نگهدارنده صلیب سرخ‌ها و هلال احمر در کشورهای مختلف است تا فعالیت آنها به صورت یکدست و هماهنگ انجام شود.

وی با بیان اینکه 80 میلیون نفر در سراسر جهان با  مجموعه صلیب سرخ و هلال احمر جهانی همکاری می‌کنند، گفت: کمک‌هایی در خصوص بحران کرونا از سوی این مجموعه به ایران شده است؛ به طوری که صلیب سرخ جهانی 500 هزار فرانک سوئیس را در اختیار هلال احمر ایران قرار داده است.

ریتزولی افزود: با هلال احمر ایران در موارد مختلفی مانند آموزشی مربوط به کرونا همکاری داشتیم و در مرزهای شرقی به ویژه شهر مشهد کمک‌هایی به یک NGO برای کمک به اقشار آسیب‌پذیر در دوران بحران کرونا انجام داده‌ایم.

 

انتهای پیام
captcha