کد خبر: 3905214
تاریخ انتشار : ۲۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۸

سالار هنر ایران به خانه ابدی رفت

مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد محمدعلی کشاورز امروز، 27 خردادماه، با حضور جمعی از هنرمندان، سیدعباس صالحی وزیر ارشاد و مردم در قطعه هنرمندان بهشت زهرا(س) برگزار شد.

سالار هنر ایران به خانه ابدی رفتبه گزارش ایکنا، مراسم تشییع پیکر هنرمند پیشکسوت محمدعلی کشاورز صبح امروز با حضور چهره‌های مختلف و مردم در قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) برگزار شد.

در این مراسم سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، قادر آشنا مدیرکل هنر‌های نمایشی، شهرام گیل‌آبادی مدیرعامل خانه تئاتر، حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی، منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما، سیدحسین سیدزاده، مدیرعامل صندوق اعتباری هنرمندان و عباس عظیمی، رئیس مجموعه فرهنگی و هنری برج آزادی حضور داشتند.

اجرای این مراسم را کامران ملکی برعهده داشت، اما به دلیل شیوع ویروس کرونا مراسم گسترده‌ای برگزار نشد و هنرمندان و مردم و مسئولان به صورت محدود در این مراسم حضور یافتند. همچنین، پلاکارد‌های با عنوان «وداع با سالار هنر ایران» در قطعه هنرمندان نصب و اغلب حاضران به دلیل کرونا با ماسک بر صورت در این مراسم حاضر شدند.

امین تارخ، بازیگر سینما، که با زنده‌یاد کشاورز در فیلم «مادر» همبازی بود، در حاشیه مراسم تشییع پیکر این هنرمند در جمع خبرنگاران گفت: زنده‌یاد محمدعلی کشاورز یکی از هنرمندان تکرارنشدنی است. البته شاید همه هنرمندان تکرارنشدنی باشند. شاید هنرمندان از یک نظر قابل تکرار نباشند و آن هم نمره‌ای است که مردم در اخلاق، منش و شخصیت به آن‌ها می‌دهند.

وی افزود: من به عنوان یک همکار از نسل محمدعلی کشاورز نیستم و از نسل بعد از ایشان هستم. اما در سه فیلم سینمایی و در دو مجموعه تلویزیونی که افتخار همکاری با وی را داشتم، چیز‌های فراوانی را از جمله نظم، عشق به بازیگری و رفتار و برخورد‌های انسانی از او آموختم.

تارخ ادامه داد: محمدعلی کشاورز در روی صحنه برای مدیریت بازیگر مقابل تلاش می‌کرد و در پشت صحنه بسیار رفیق بود و رفتار دوستانه‌ای داشت. پیشینه گرانقدری در بازیگری داشت، اما با این حال به تمام جوانان نسل اجازه می‌داد که با او رفاقت کنند. فاصله‌ای بین خودش و جوانان نمی‌دید و این یکی از ویژگی‌های بارز مرحوم کشاورز بود و امیدوارم به نسل بازیگران امروزی نیز منتقل شود.

کامران ملکی، از اعضای هیئت‌مدیره خانه سینما، گفت: امروز برای بدرقه هنرمندی آمدیم که کسوت و حضور او در تلویزیون و سینما هیچ‌گاه از خاطره‌ها نخواهد رفت، هنرمندی که هیچ گاه لبخند از روی لبانش محو نشد و از سختی‌ها شکوه‌ای نکرد و همواره همه طرفدارانش را با آغوش باز استقبال می‌کرد. امروز به دیدار واپسین هنرمندی آمدیم که به ما یاد داد یک هنرمند به دوران خاصی تعلق ندارد.

اسماعیل شنگله،‌ بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون، نیز در ادامه این مراسم بخشی از خاطرات خود از سال‌های همکاری با زنده‌یاد کشاورز را مرور کرد و گفت: از سال ۱۳۳۵ هر دو برای اولین بار در هنرستان هنرپیشگی تهران یکدیگر را دیدیم و دوستی ما شکل گرفت و ادامه پیدا کرد، اما قرار نبود که پس از ۶۵ سال، رفاقت ما به درگذشت او ختم شود و من را تنها بگذارد. او هر کاری را به راحتی قبول نمی‌کرد و فقط در آثار شاخص بازی می‌کرد تا برای همیشه ماندگار بماند.

یادآور می‌شود؛ محمدعلی کشاورز، از بازیگران ماندگار و پیشکسوت سینمای ایران، در ۲۶ فروردین ۱۳۰۹ در اصفهان متولد شد. این هنرمند که نشان درجه یک فرهنگ و هنر را داشت، در سینما، تئاتر و تلویزیون در نقش‌ها و ژانر‌های گوناگون حضور می‌یافت. کشاورز در حدود ۵۰ فیلم سینمایی، بیش از ۳۰ سریال تلویزیونی و چندین تئاتر و تله‌تئاتر ایفای نقش کرده بود.

این هنرمند ایفاگر نقش‌های ماندگاری در تاریخ سینما بوده است که از جمله آن‌ها می‌توان به این فیلم‌ها اشاره کرد: «خشت و آینه»، «آقای هالو»، «رگبار»، «صادق کرده»، «شطرنج باد»، «کمال‌الملک»، «مردی که موش شد»، «کفش‌های میرزانوروز»، «مادر»، «پول خارجی»، «دلشدگان»، «روز واقعه»، «ناصرالدین‌شاه اکتورسینما»، «خسوف»، «زیردرختان زیتون»، «غزال» و مجموعه‌های «دایی جان ناپلئون»، «هزاردستان»، «افسانه سلطان و شبان»، «سربداران»، «گرگ‌ها»، «پدرسالار» و «روشن‌تر از خاموشی».

او باور داشت که صدای زنده‌یاد احمد رسول‌زاده (دوبلور) که در بسیاری از فیلم‌ها به جای او صحبت کرده بسیار شبیه اوست و موقعی که با او صحبت می‌کرد، این احساس را داشته که با خودش صحبت می‌کند.

محمدعلی کشاورز ۲۵ خردادماه در ۹۰ سالگی درگذشت.

انتهای پیام
captcha