به گزارش ایکنا، سازمان بینالمللی کار با انتشار گزارشی با عنوان «کووید 19 و دنیای کار/ جدیدترین برآوردها و تحلیلها» به ارائه و تحلیل تأثیر شیوه کرونا بر کسبوکار و اشتغال کارگران به ویژه جوانان پرداخته است.
این گزارش به بیان ساعات کار از دست رفته در نیمه اول 2020 و ادامه آثار جدی بر اشتغال، از دست رفتن بیسابقه ساعات کار در نیمه اول 2020، مزایای انجام آزمایش و ردیابی برای بازار کار، تداوم آثار شدید تعطیلی بر کارگران و ... پرداخته و در بخشی از آن آمده است:
94 درصد کارگران جهان در کشورهایی زندگی میکنند که به نحوی از انحاء اقدامات برای تعطیلی محلهای کار در آنها اعمال میشود. چشماندازها برای سه ماه دوم 2020 همچنان تیره و تار است و طبق آخرین برآوردهای سازمان کار سیر نزولی ساعات کار با حدود 10/7 درصد نسبت به سه ماهه آخر سال 2019 معادل 305 میلیون شغل تمام وقت است. از منظر منطقهای قاره آمریکا(13/1 درصد) و اروپا و آسیای میانه(12/9درصد) بالاترین میزان ساعات کار از دست رفته را نشان میدهند.
بر اساس این گزارش، جوانان با شوکهای مضاعفی از بحران کووید 19 مواجه هستند که میتواند به ظهور نسل محصور بینجامد. جوانان قربانیان عمده پیامدهای اجتماعی و اقتصادی ناشی از این بیماری همهگیر هستند و این خطر وجود دارد که آنان زخم خورده از این پدیده در طول زندگی کاری خود به نسل محصور تبدیل شوند. آخرین آمارها نشان میدهد که جوانان با شوکهای متعدد از جمله اخلال در تحصیل و آموزش، اشتغال و کاهش درآمد و مشکلات بیشتر در یافتن شغل به شدت درگیر بحران کووید 19 هستند.
در مجموع 178 میلیون کارگر جوان در سراسر جهان، یعنی بیش از چهار نفر از هر 10 جوان شاغل در سطح جهان، با شروع بحران در بخشهایی مشغول کار بودند که به شدت از این بحران متأثر شده است.
همچنین سازمان بینالمللی کار خواستار پاسخگویی سریع و گسترده سیاستی برای جلوگیری از صدمات طولانی مدت به جوانان از نظر آموزشی و تربیتی و چشمانداز بازار کار است. در این گزارش ضمن هشدار به ضربه سریعتر و شدیدتر بحران کووید 19 به جوانان اقدام فوری برای جلوگیری از ریسک ایجاد نسل محصور درخواست شده است.
لازم به ذکر است، این گزارش توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ترجمه شده است که برای مطالعه آن میتوانید «کووید 19 و دنیای کار/ جدیدترین برآوردها و تحلیلها» را مطالعه کنید.
انتهای پیام