کد خبر: 3906424
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۰
سیدعلیرضا فاطمیان‎پور خبر داد؛

ارائه مفاهیم قرآنی به زبان نسل جدید در سازمان فرهنگی و هنری شهرداری

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه بخش اعظمی از برنامه‌های این سازمان توجه و ترویج مبانی دینی و قرآنی است که به تبیین موضوعات اخلاقی و سبک زندگی اسلامی می‌پردازد، گفت: سعی می‌کنیم به زبان جوانان این موارد را تبلیغ و متناسب با آسیب‌های روز جامعه محتوا تولید کنیم.

سیدعلیرضا فاطمیان‎پور، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران، در گفت‌وگو با ایکنا، در پاسخ به سؤالی مبنی بر برنامه‌های این سازمان برای تعامل هرچه بیشتر با نوجوانان و جوانان نسل جدید و تبلیغ و تبیین مبانی دینی و قرآنی در قالب‌های تولیدات فرهنگی اثرگذار، گفت: قطعاً اگر جامعه با قرآن و مبانی آن ارتباط محکمی داشته باشد و معارف و آموزه‌های قرآن به خوبی منتقل شود، در مسیر موفقیت گام برمی‌دارد و اگر از این مسیر فاصله بگیریم، به ضلالت و گمراهی دچار خواهیم شد که عواقب آن دامن‌گیر جامعه خواهد بود. براساس فرمایش علمای دین، راه سعادت و ضلالت یک مسیر است؛ «لا یَنْتَشِرُ الْهُدی الاَّ مِنْ حَیثُ اِنْتَشَرَ الضَّلال؛ هدایت انتشار نمی‌یابد مگر از همان راهی که گمراهی انتشار یافته است»؛ لذا از همان مسیری که ضلالت انتشار پیدا می‌کند، از همان مسیر باید به سعادت دست یافت.
 

راه‌های اثرگذار جذب جوانان به مبانی دینی

 
وی افزود: هر زمانی که در حوزه کودکان، نوجوانان و جوانان با زبان خودشان و در مسیر خودشان حرکت کردیم و در کنارشان نشستیم و با آن‌ها همراه شدیم، شاهد نتایج بسیار خوبی بودیم. در حوزه کودکان و نوجوانان و نسل جدید ایجاد شبکه مناسب در این حوزه‌ها که بتواند به صورت باشگاهی عمل کند، یکی از راه‌های خوب و اثرگذار برای جلب و جذب این قشر به مبانی دینی و قرآنی است. در این حوزه نمونه‌های بسیار خوبی را در کشور دیده‌ایم؛ برای مثال طرح بهنام محمدی یکی از این موارد است که اعضای بسیج انجام می‌دهند و توانسته‌اند به صورت شبکه‌ای در سراسر کشور با نوجوانان ارتباط برقرار و فعالیت‌های متناسب با نیازهای جوانان را اجرا و محتوای خوبی را تولید کنند.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران تصریح کرد: از سال گذشته در سازمان مجموعه نوجوان‌پلاس را راه‌اندازی کردیم. نوجوان پلاس در حقیقت همین شبکه‌های نوجوانان در سطح تهران بودند که ثمرات خوبی داشته است و توانستیم در مناطق مختلف کانون‌های نوجوان را با رشته‌های متنوع راه‌اندازی کنیم و برنامه‌هایمان را در آن‌ها اجرا کنیم و قطعاً نتایج اثرگذاری خواهد داشت.
 
فاطمیان‌پور با اشاره به اینکه مسئله دیگر در حوزه تعامل با نوجوانان و جوانان توجه به فضای مجازی است، اظهار کرد: فضای مجازی ادبیات خاصی دارد؛ اگر مبلغی بخواهد وارد شهری شود که زبان مادری آن‌ها آذری است، اما مبلغ به زبان کردی با آن‌ها سخن گوید، تبلیغ اثرگذاری نخواهد داشت و مخاطبان زیادی نیز جذب نمی‌کند یا اگر در مجموعه‌ای همه عرب‌زبان باشند و بخواهیم به زبان فارسی برای آن‌ها تبلیغ دین کنیم، قطعاً توجهی به ما نخواهند کرد و در تولیدات مجازی باید به این موضوع توجه کرد.
 

بهترین اثر در حوزه فرهنگی

 
وی با ذکر اینکه سازمان فرهنگی و هنری نیز بر همین اساس، حرکت‌های خودش را در فضای مجازی آغاز کرده است، ادامه داد: سازمان محصولاتش را،ویژه مجموعه متوسط از لحاظ فکری و فرهنگی جامعه طراحی کرده و به زبان و ادبیات خودشان و از طریق تصاویر متنوع این ارتباط را ایجاد و محصولات را تولید کرده است. همین کار باعث شده که این محتوا‌ها بهتر دیده شوند و بهتر انتشار یافته‌اند. در حوزه فضای مجازی تولید محتوا به زبان نوجوان و جوان بهترین اثر را در زمینه فرهنگی خواهد گذاشت.

معاون فرهنگی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران با بیان اینکه بخش اعظمی از برنامه‌های این سازمان مباحث دینی و قرآنی است که به تبیین موضوعات اخلاقی و سبک زندگی اسلامی می‌پردازد، گفت: سعی می‌کنیم که در قالب‌های متنوع این موارد را تبلیغ و تبیین کنیم. در این موضوعات براساس معضلات روز جامعه تولید محصول کردیم؛ برای مثال در حوزه عفاف و حجاب کلیپ‌های متنوعی را در قالب مدیا با هدف ترویج فرهنگ و عفاف و حجاب در جامعه تولید کردیم و در قالب هنر و به زبان جوانان و نوجوانان است.
 

محتوا‌ها متناسب با آسیب‌های روز جامعه است

 
فاطمیان‌پور افزود: در حوزه سبک زندگی نیز مباحثی را آغاز کرده‌ایم که یک بخش از این محتوا‌ها متناسب با آسیب‌های روز جامعه و در خصوص انس انسان با حیوانات در زندگی شهری و شهر‌های بزرگ است. اینکه آیا نگهداری حیوانات و انس با آن‌ها و وارد کردن آن‌ها به حریم خصوصی زندگی جایز است یا حتی اگر قرار است بعضی خانواده‌ها و افراد این حیوانات را جای فرزند و همدم خود بگیرند، کار صحیحی است و چه باید کرد؟ لذا مجموعه محتوایی را در این باره تولید کرده‌ایم. البته در راستای توجه به سبک زندگی دینی و انقلاب اسلامی در حال پرداختن به موضوعات بسیاری هستیم.
 
وی در خصوص برنامه‌های دهه کرامت ویژه دختران جوان و نوجوان نیز به ایکنا، گفت: دهه کرامت را از امروز آغاز کرده‌ایم. سازمان در ایام دهه کرامت خصوصاً امسال راجع به هویت دخترانه برنامه‌های متنوعی را پیش‌بینی کرده است. بر همین اساس یک برنامه باشگاهی را با عنوان «دختر بابا» تولید کرده‌ایم که در آن دختران به همراه پدرانشان در مدت زمان نیم‌روزه در جشنواره‌ای در فرهنگسرای تهران حضور می‌‌یابند.
انتهای پیام
captcha