کد خبر: 3906440
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۶
سخنران حرم مطهر رضوی:

دهه کرامت فرصتی مناسب برای درک معارف اهل بیت(ع) است

حجت‌الاسلام‌والمسلمین اسماعیل مقری با بیان اینکه حقیقت دهه کرامت ایجاد زمینه برای انتقال سیره ائمه اطهار(ع) به نسل جوان است، گفت: دهه کرامت فرصتی مناسب برای درک معارف اهل بیت(ع) است.

به گزارش خبرنگار افتخاری ایکنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین اسماعیل مقری، کارشناس دینی، دوم تیرماه در برنامه سخنرانی حرم مطهر رضوی که از طریق تلویزیون‌های پهن پیکر برای زائران پخش شد، به تبیین جایگاه زن از دیدگاه دین اسلام پرداخت و ضمن تبریک فرارسیدن ماه ذی‌القعده و ایام پر برکت ولادت حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع)، اظهار کرد: دهه کرامت که فاصله زمانی بین ولادت با سعادت حضرت معصومه(س) و امام‌ رضا(ع) را در بر می‌گیرد، بهترین زمان برای کسب معرفت نسبت ائمه معصومین(ع) است.

وی با بیان اینکه ولادت حضرت معصومه(س) فرصت مناسبی برای تبیین گوشه‌ای از مقام و جایگاه زن در مکتب اسلام است، افزود: در طول تاریخ و در تمدن‌های گوناگون زنان تحولات فراوانی را پشت سر گذاشته‌اند. در برخی از دوره‌ها زنان در ردیف کالا قرار گرفته و خرید و فروش می‌شدند که این مسئله در دنیای امروز نیز در برخی از کشورها رایج است.

مقری با اشاره به اینکه امروز محروم کردن زنان از مقام  و کرامت انسانی بزرگ‌ترین ظلم استکبار جهانی به این قشر است، تصریح کرد: دین اسلام در حیطه هویت انسانی بین زن و مرد هیچ تفاوتی قائل نشده چراکه بر اساس آیات الهی تقوی معیار گرامی شدن انسان در نزد پروردگار است.

وی معرفت نسبت به خداوند متعال، زندگی در چارچوب دین و رسیدن به قرب الهی را بزرگترین حق انسان برشمرد و گفت: از دیدگاه قرآن کریم بهترین برنامه‌ریزی برای زندگی سعادتمندان آن است که همه اعمال انسان منطبق و مبتنی بر فطرت و واقعیت انجام شود.

سخنران حرم مطهر رضوی با اشاره به اینکه خداوند متعال با توجه به همه نیازهای بشریت و با آگاهی از توانمندی‌ها، ظرفیت‌ها، منافع و... برنامه زندگی را در قالب آیات و روایات ترسیم فرموده است، گفت: دین اسلام از این لحاظ دین کامل است که جزئیات نیاز انسان در دنیا و آخرت بر اساس فطرت آن تدوین و مرزها مشخص شده است، اما متأسفانه در دنیای امروز در برخی از کشورهای غربی این مرز رعایت نمی‌شود.

وی بیان کرد: تنها دینی که در آن به هویت زن، احکام مربوط به زن و موقعیت اجتماعی زنان توجه شده است دین مبین اسلام است و در بسیاری از آیات و روایات زن و مرد را در عرصه هویت انسانی مساوی معرفی کرده است.

ابراهیم سعیدی
انتهای پیام
captcha