
به گزارش خبرنگار ایکنا، سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، امروز 30 تیرماه، در اجلاس مجازی رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور، ضمن تقدیر از فداکاری مدافعان سلامت، اظهار کرد: از روز نخست با شعار «به مدد الهی کرونا را شکست میدهیم» به مبارزه با این بیماری برخاستیم و مجدداً امروز نیز با همین شعار برای مهار بیماری در اقصی نقاط کشور پیمان میبندیم. البته انتظار داریم مردم نیز همراهی کنند، مراسم عروسی برپا نکنند که زنجیرهای از عزا را در پی داشته باشد و دورهمی برگزار نکنند که باعث تفرق طولانی مدت مردم سرزمینمان شود.
وزیر بهداشت خطاب به کادر درمان، گفت: درود میفرستم به شرف شما که با تلاش شبانهروزی، بنده و مدیران جمهوری اسلامی را در پیشگاه مردم سرافراز کردید. شما در این دوره از خیز بیماری توانستید علیرغم افزایش موارد بستری با تمهیدات ویژه میزان مرگ و میر را کاهش دهید.
وزیر بهداشت در ادامه با بیان اینکه در روزهای نخست که در قم و گیلان گرفتار این بیماری شدیم، میزان مرگ و بستری، دوشادوش هم پیش میرفتند، اظهار کرد: امروز شما توانستید فاصله مرگ با بستری را با اندوختن تجربه و جانفشانی بیشتر کاهش دهید که افتخارآمیز است. اصحاب رسانه باید این کار هنرمندانه تیم پزشکی کشور را به تصویر کشند.
وی با تأکید بر اینکه در دور دوم بیماری توانستیم در بیمارستانها فاصله مرگ را با بستری افزایش دهیم، یادآور شد: فاصله دو تا سه ماه اخیر، تجربههای زیادی به ما آموخت تا کنترلهای مراقبتی جدیدی داشته باشیم و تمهیداتی بیندیشیم که روز به روز مرگها از موارد بستری کمتر شود. اگر این میزان بستری اخیر با همان آهنگ مرگ روزهای اول پیش میرفت، مرگهای سه رقمی به مرزهای خطرناکتری نزدیک میشد.
وزیر بهداشت تأکید کرد: با هم پیمان میبندیم در آینده نزدیک دوباره مرگها را دو رقمی کنیم و به سمت تک رقمی کردن آن حرکت کنیم؛ این آغاز یک همدلی و وفاق و همبستگی جدید در درون تیم وزارت بهداشت و بیرون از این تیم هم با وفاق و همدلی ملی است.
نمکی یادآور شد: مراکز سرپایی ۱۶ ساعته را باید به عنوان یک سیاست افزایش دهیم، این از اولین گامهایی است که در بسیج ملی در دورههای اول و دوم بسیار کمککننده بود.
وی با بیان اینکه کمبودهایی در زمینه اکسیژنساز و برخی امکانات دارویی و بیمارستانی وجود دارد که رفع میشود، گفت: دارو دغدغه جدی ماست، درخواستم از رؤسای دانشگاهها این است که به تله پروتکلهای غیر علمی نیفتند. اینکه یک تحقیق در یک جای دنیا میگوید که فلان دارو مؤثر است، آن را به عنوان یک پروتکل در دانشگاهها تعریف نکنید و ما را به تله بازاریابی شرکتها گرفتار نکنید.
وزیر بهداشت بیان کرد: تلاش کردیم داروهایی که تا امروز مشخص شده که در درمان کووید-۱۹ حداقل اثر را دارد، مهیا کنیم. بر همین اساس از روز گذشته رمدسیویر را برای دانشگاهها توزیع کردیم و در اواخر این هفته رمدسیویر تولید داخل که کار تولید آن از ماههای قبل در چند شرکت داخلی شروع شده، به بازار میآید. داروی تولید داخلی فاویپیراویر را نیز تولید کردیم. درخواست من این است که توزیع آنها فقط در بیمارستان و از سوی پزشک متخصص باشد. نباید یک داروی ضد ویروس را که میتواند مقاومت جدید در سایر ویروسها ایجاد کند را هر کسی نسخه کند و هر داروخانهای هم آن را به دست بیمار بدهد.
نمکی یادآور شد: متأسفانه پوشش واکسیناسیون عمومی دنیا، ۲۵ درصد کاهش پیدا کرده است و ما هم قطعاً از این جریان متأثر خواهیم شد. بیماران غیرواگیر در همه کشورها در حال فراموش شدن هستند. به همین دلیل از رؤسای دانشگاهها میخواهم از امروز یک نفر را به عنوان قائم مقام خود در مدیریت کرونا منصوب کنند و سایر معاونتها به کار خود بپردازند. مواردی مانند واکسیناسیون، مراقبت از زنان باردار، برنامههای پزشک خانواده، سیستم ارجاع، هر خانه یک پایگاه سلامت را امسال اجرا کنیم؛ کرونا نباید ما را از غیر کرونا غافل کند.
وی تصریح کرد: درخواستم این است که مراکز ۱۶ ساعته کرونا را از مراکز خدمترسانیهای دیگر جدا شود. باید برای بیمارانی که میخواهند برای مراقبتهای بارداری، واکسیناسیون و... مراجعه کنند، مراکز جداگانهای را اعلام کنیم تا مردم بتوانند مراجعات منظمی داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه برای سالمندان باید برنامه داشته باشیم، گفت: شناسایی بیماریهای زمینهای در استانها باید دقیقتر باشد و در زمینه رساندن داروهای سالمندان به صورت خاص به منزل و استفاده از تله مدیسین و طبابت از راه دور که در ستاد ملی کرونا نیز آن را مصوب کردیم تا تعرفهای را برای این اقدام داشته باشیم، اقدام کنیم. بیماران فشار خونی، مزمن و... نباید هر روز راهی کلینیکها شوند تا دچار آلودگی جدید شوند، بلکه باید بتوانیم به صورت خاص این موارد را نیز از طریق دولت الکترونیک برای خدمات غیرپزشکی تقویت کنیم و هم از نظر دستیابی به خدمات پزشکی و درمانی و دارویی برایشان اقدام کنیم.
وزیر بهداشت تأکید کرد: در عین حال امیدوارم بیمارستانهای کرونایی را از غیرکرونایی جدا کنیم. ماههاست که مردم به دلیل برخی بیماریهای غیرکرونایی نیازمند خدمت هستند و ممکن است در صف طولانی منتظر بمانند و شاید جرئت نکنند که به بیمارستانی بیایند که در آنجا بیمار کرونایی بستری شده است. البته ممکن است که در برخی استانها امکان جدا کردن بیمارستانها نباشد، در آنجا نیز در حداکثر ممکن باید بتوان جداسازی را انجام داد؛ لذا درخواستم این است که در استانها حتماً بیمارستانهای کرونایی از غیر کرونایی جدا شوند.
انتهای پیام