به گزارش ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، در برنامه «مصباح» شبکه قرآن و معارف سیما با اشاره به تعطیلی دانشگاهها، گفت: با وجود این تعطیلی، مجموعهای از هیئات فعال و بزرگ دانشجویی را داریم که مورد اقبال فضای عمومی نخبگانی و عموم قرار گرفتند. این هیئات در تهران و شهرستانهای مختلف برنامه خواهند داشت.
وی افزود: با آغاز ترم تحصیلی اگر شاهد حضور دانشجویان در دانشگاه باشیم، خارج از دهه اول محرم در دهههای دیگر نیز قطعاً هیئات فعال خواهند بود. با توجه به اینکه دانشگاهها فضای باز گسترده و سالنهای مناسب برای رعایت موازین بهداشتی دارند، برخی از آنها میزبان هیئات شهری نیز هستند و این موضوع به همه دانشگاهها ابلاغ شده است.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها اظهار کرد: در گذشته یکی از کارکردهای هیئات مذهبی ایجاد الفت و صمیمیت بین بخشهای مختلف جامعه است. امسال به واسطه اینکه شرایط کرونا و خاصی حاکم شده، قطعاً مناسبات و ضوابط جدیدی اجرا میشود که خودبهخود ظرفیتهای جدیدی ایجاد خواهد کرد و یکی از آنها تلفیق جامعه دانشگاهی و مردمی در عزاداریهای محرم است.
رستمی بیان کرد: اعضای هیئات دانشگاهی در عرصههای مختلف پیشگام بودهاند. در فضای کرونایی هیئات دانشجویی در تأمین لوازم بهداشتی پیشگام بودند. شاید یکی از نقشهای خوبی که هیئات داشتند، التزام نشان دادن به ضوابط موجود بود. امسال حتی در مواردی که لازم به لغو مراسم بود نیز پیشگام بودند. این نشاندهنده همراهی هیئات با فضای عمومی است. حتی ستاد ملی مقابله با کرونا هم اعلام کرد که این گروه جزء گروههایی است که بیشترین کمک را به رعایت ضوابط کردهاند.
گزارش ایکنا حاکی است، وی به جریان همدلی و مواسات مؤمنانه و پیشگامی دانشجویان در این امر اشاره کرد و افزود: یکی از مؤسسات معتبر، نظرسنجی انجام داده و براساس آن نزدیک به چهل درصد مردم اعلام کردهاند، بعد از شیوع کرونا مسائل دینی برای آنها مهمتر شده است. با وجود اینکه اینگونه القا میشد که ویروس کرونا به خاطر تعطیلی اماکن مذهبی، پایههای مذهبی و اعتقادی را ضعیف میکند و مسائلی از این دست، اما مسائل دینی مهمتر شده و فقط سه و نیم درصد گفتهاند که باورهای دینی ما تضعیف شده است. ارتباط انسان با پروردگار و خالق خودش در شرایط سختی و بلا جدیتر جلوه میکند، همچنین، در شرایطی که در کشورهای دیگر فروشگاهها غارت میشد در ایران کمک مؤمنانه به راه افتاد.
رستمی تصریح کرد: در فضای کرونایی دشمن به دنبال القا این موضوع است که هیئات مذهبی، مراعاتکننده ضوابط بهداشتی نیستند. بنابر این در برنامهها ضوابط رعایت میشود و رعایت آنها منافاتی با باورها ندارد و عشق به اهل بیت(ع) در دل همه هموطنان وجود دارد. اما قالب ارائه آن متناسب با شرایط جامعه است. به هیچ وجه فضای مودت به اهل بیت(ع) نباید در جامعه کم شود و اتفاقاً جلوههای بروز آن هم باید متنوع شود.
وی با اشاره به اینکه جان ما و عزاداران امام حسین(ع) بسیار با ارزش است و باید برای حفظ سلامت بکوشیم، گفت: حفظ سلامت و برگزاری مراسمها با رعایت پروتکلهای بهداشتی منافاتی ندارد و اگر صدایی خارج از این قاعده عقلی و دینی شنیده میشود، باید به پخشکننده و مرجع آن شک کرد. چه بسا دوربینهای بدخواهی بخواهد یک مورد از رعایت نشدن را ضبط کند و به همه مراسم نسبت دهد، لذا باید این هوشیاری وجود داشته باشد. اتفاقا ویروس کرونا نشان داد که بشر با وجود پیشرفت و توسعه علمی، نیاز به مبدأ واحد دارد و با وجود همه توانمندیها، هنوز در برابر بسیاری از مشکلات ناتوان است.
رستمی در مورد کرسیهای آزاداندیشی گفت: کرسیهای آزاداندیشی جز ضرورتهای جامعه است و تلاشهایی در دورههای گذشته صورت گرفته است. در مقطعی آئیننامهای برای آن نوشته شد. در فضای امروزی تلاش میکنیم که جریان نخبگانی متولی برگزاری کرسیها باشد و به صورت مسئلهمحور وارد شود. افتتاح تالار گفتوگوی دانشکده اجتماعی دانشگاه تهران به عنوان اولین تالار گفتوگو اتفاق خوبی بود و سلسله کرسیهایی در مسائل مختلف در این تالار برگزار خواهد شد.
برنامه تلویزیونی مصباح شب گذشته، ۲۷ مرداد با اجرا و کارشناسی مهدی صفری به روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت.
انتهای پیام