
به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدکامل تقوینژاد، معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی وزارت بهداشت، امروز یکم شهریورماه در نشستی خبری، که به صورت ویدئو کنفرانسی برگزار شد، با اشاره به آغاز هفته دولت، اظهار کرد: موفق شدیم در دولتهای یازدهم و دوازدهم ۳۶ هزار تخت را در قالب طرح احداث، به بهرهبرداری برسانیم که از این میزان ۵۸۵ بیمارستان فعال، ارتقای هتلینگ داشتند. بهرهبرداری از ۷ هزار و ۴۸۰ پروژه بهداشتی در یک میلیون و ۱۷۰ هزار متر مربع صورت گرفت.
وی افزود: پویشی در دست انجام است که در آن قرار است، هزار و ۹۲۱ پروژه از آغاز هفته دولت تا پایان دولت دوازدهم به بهرهبرداری برسد. در این هفته نیز ۱۶۴ پروژه بهداشتی و درمانی به نام ۱۶۴ شهید مدافع سلامت آغاز به کار خواهد کرد. پس از هفته دولت تا فروردین ۱۴۰۰، قرار است هزار و ۴۰۰ پروژه در اقصی نقاط کشور به بهرهبرداری برسد. پس از ۱۲ فروردین تا پایان دولت، ۳۵۷ پروژه دیگر به بهرهبرداری خواهد رسید. تا کنون برای این پروژهها ۱۶ میلیارد تومان هزینه شده است؛ همچنین هشت هزار میلیارد تومان نیز برای تکمیل این پروژهها در دستور کار است که بخش عمده آن تأمین شده است.
معاون توسعه وزارت بهداشت اظهار کرد: ۳۷۰ بخش ویژه نیز ایجاد شده است. با توسعه این بخشهای ویژه، تعداد تختهای ویژه در کشور دو برابر شده است. اگر اتفاق مهمی در زمینه کنترل بیماری کووید ۱۹ شاهد هستیم به خاطر همین فراهم شدن زیرساختهاست. همچنین ۲۶۲ بلوک زایمانی ایجاد شده است. ۱۸۳ کلینیک ویژه نیز بهرهبرداری شده است. حدود ۱۰۰ طرح اورژانس، ۹۷ مرکز بیماریهای خاص و سرطان در کشور اضافه شده است. آنچه امروز از نظر مراکز بیمارستانی در اختیار داریم، یک سوم آن در همین دولت ایجاد شده است.
وی افزود: همچنین نرخ فرسودگی تختهای بیمارستانی از ۵۷ درصد به ۴۳ درصد کاهش یافته است. پویش راه سلامت نیز تا پایان دولت همراه مردم خواهد بود. ۹۶ بیمارستان در این زمان به بهرهبرداری میرسد که ۱۱ هزار و ۳۵۵ تخت دارند.
معاون توسعه مدیریت، منابع و برنامهریزی گفت: دولت در نقاط مختلف کشور، بیمارستانسازی را در دستور کار قرار داده است. گسترش این خدمات و رسیدگی به نیازهای جامعه در دستور کار قرار دارد.
تقوینژاد با بیان اینکه علاوه بر کارهای عمرانی، رفاه همکاران و پرسنل و تقویت نیروی انسانی مورد نیاز مراکز درمانی کشور را مدنظر داشتیم، گفت: در نتیجه آزمون استخدامی آبان ماه سال گذشته که نتایج آن در اسفند اعلام شد، حدود ۱۰ هزار نفر از نیروهای تازه نفس در رشتههای مختلف که ۴ هزار و ۵۰۰ نفر پرستار بودند به کار گرفته شدند.
وی ادامه داد: مجوز استخدام دو هزار و ۲۸۴ نفر دیگر را نیز طی دو هفته گذشته به دانشگاهها ابلاغ کردیم و داوطلبان ثبت نام خود را انجام دادند و در روزهای آتی در آزمون شرکت میکنند. سه هزار نفر از باقی مانده افرادی که در آبانماه سال گذشته ثبت نام کرده بودند نیز در آیندهای نزدیک با هماهنگی سازمان برنامه و بودجه به کار گرفته میشوند. مجوز به کارگیری و استخدام هفت هزار نفر نیرو را از سازمان برنامه و بودجه دریافت کردیم که این افراد طی آزمونی که بعدا اعلام خواهد شد، به خدمت در نظام سلامت در خواهند آمد.
معاون وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به قول وزیر بهداشت به پرستاران مبنیبر جداسازی کارانه از اضافه کار آنها گفت: این موضوع محقق شد و از ۲۷ و نیم درصد جزء فنی بیمارستانها کارانه از اضافه کار جدا شد. برای ترمیم وضعیت معیشت و پرداختی به همکاران ۵۰ درصد به فوقالعاده فصل هشتم اضافه شده است.
تقوینژاد بیان کرد: با تصویب ستاد ملی مبارزه با کرونا و شورای توسعه مدیریت منابع انسانی، برای افرادی که طی ماههای گذشته در مواجهه مستقیم با کرونا بودند امتیازاتی قائل شدیم. به ازای هر ماه فعالیت دو امتیاز برای استخدامهای آتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه پرداخت کارانه به پزشکان و پرستاران انجام شد، گفت: اقدام مهم دیگر این بود که میزان مطالبات کارانه پرستاران و پزشکان از ۲۴ ماه را به زیر ۱۰ ماه کاهش داده شد. در مواجهه با کرونا با توجه به راهبردهای مختلفی که وجود داشت، رعایت فاصلهگذاری و استفاده از ماسک و پروتکلهای بهداشتی را در دستور کار داشتیم، اما باید بحث آمادهسازی و تجهیز بیمارستانها برای پذیرش بیماران کرونایی و تقویت زیرساختها را هم مدنظر قرار میدادیم.
معاون وزیر بهداشت اعلام کرد: برای تأمین نیروی انسانی مورد نیاز سیستم بهداشت و درمان کشور به ۴۴ هزار نیروی انسانی جدید نیاز داریم و این موضوع در دست پیگیری است.
وی در مورد مبلغ اختصاص داده شده از سوی صندوق توسعه ارزی برای مبارزه با کرونا گفت: آنچه امروز در اختیار ما قرار گرفته، حدود ۳۰ درصد آن مبلغی است که از محل صندوق ذخیره ارزی برای نظام سلامت در نظر گرفته شد. هزار میلیارد تومان از اعتبارات مورد نیاز طرحهای بیمارستانی که باید به بهرهبرداری برسد از محل همین اعتبارات تأمین شده است. اعتبارات بیمارستانها صرف تقویت زیرساختها و حقوق پرسنل قراردادی و شرکتی یا سایر هزینهها میشود. وقتی درآمد کاهش پیدا کند، طبیعی است که در این زمینه مشکل به وجود میآید.
تقوینژاد افزود: حدود چهار هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از محل یک میلیارد یورو دریافت کردیم. ۲۰۰ میلیون یورو دیگر نیز اجازه داده شده که ریال آن از طرف بانک مرکزی تأمین شود. البته درخواست شده که بقیه اعتبار یک جا در اختیار قرار گیرد که رئیس جمهور نیز دستور دادهاند.
وی در ادامه در رابطه با وضعیت مراکز درمانی حاشیه شهر تهران نیز گفت: برخی فکر میکنند از نظر خدمات درمانی، تهران برخوردارتر از نقاط دیگر کشور است. این تصور اولیه است و نیاز به تحقیق دارد. پروژههای تهران مانند مهدی کلینیک با هزار تخت در اولویت قرار گرفته و امیدواریم امسال و سال آینده به بهرهبرداری برسد. وزیر بهداشت نیز دستور داد که به صورت هفتگی از این پروژهها بازدید شود. وضعیت بیمارستانهای شهرهای اطراف تهران تا یک سال آینده وضعیت خوبی خواهند داشت.
وی بیان کرد: برخلاف ظاهر، شهرهای بزرگ در زمینه مراکز درمانی نیاز به توجه بیشتر دارند. به طور متوسط قرار بر این است که ۱.۷ تخت به ازای هر هزار نفر را برای کل کشور در نظر گیریم. تختهای هر استانی که از این ضریب کمتر باشد در اولویت قرار دارد.
تقوینژاد در مورد مراکز درمانی غیر ایمن در تهران نیز اظهار کرد: یک بخش از این مراکز مربوط به بخش دولتی میشود. هر سال یک گردهمایی با نخبگان بخش عمرانی داشتیم. استانداردهای کافی برای ایمن کردن پروژههای بخش دولتی تعریف شده است. عمده پروژهها مقاومسازی شده است. در حال حاضر بیمارستانی در تهران داریم که حدود ۶۰ تا ۷۰ سال سابقه دارد. یک ماه پیش با رئیس بیمارستان مربوطه ملاقات کردم و تیم فنی اعزام شد و به این نتیجه رسیدیم که ایمنی ندارد. زمین این بیمارستان کافی نیست و با شهرداری صحبت کردیم تا زمین کافی در نظر گرفته شود. حتی بحث جابهجایی بیمارستان هم مطرح شده است. در بخش خصوصی نیز استانداردها تأمین شده و در این زمینه معاونت درمان بحث ایمنی را در دستور کار دارد.
وی در رابطه با مشارکت خیرین در پروژههای سلامت نیز گفت: خیرین در ایام کرونا برای تأمین وسایل حفاظت فردی و مواد بهداشتی مانند ضدعفونی کنندهها کمکهای فراوانی کردند. همچنین در بخشهای مختلف از جمله تهیه تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی در نقاط مختلف کشور فعالیت بسیار خوبی داشتند. ساخت ۷ هزار و ۹۰۰ پروژه بهداشتی با کمک خیرین و مسئولان استانی انجام شده که ۵۰ درصد اعتبارات توسط وزارت بهداشت و بقیه توسط خیرین تامین شده است. برای مثال بیمارستانی در تبریز در حال ساخت است که توسط خیرین ساخته شده و حتی بیمارستان مهدی کلینیک تهران را هم خیرین آغاز کردند.
معاون وزیر بهداشت همچنین در مورد تفاهمنامه اخیر این وزارتخانه با سازمان اوقاف گفت: یک تفاهم نامه از قبل با سازمان اوقاف و امور خیریه داشتیم که تغییراتی در آن داده شده است. وزیر بهداشت با رئیس سازمان اوقاف جلساتی برگزار کرد. در این زمینه باید هم برای بیمارستانها و هم کسانی که در بخش خیریهها فعالیت میکنند به صورت مشترک برنامهریزی شود. به طور مثال بخش عمده ساختمانها و اماکن تجاری شمال و شمال غربی شیراز در وقف بیمارستان نمازی است، اما تعداد کمی از آنها در اختیار این بیمارستان قرار دارد. کارگروهی تشکیل شده و قرار است با مصوبه هیئت دولت، این بخشها به وزارت بهداشت بازگردد.
تقوینژاد در ادامه در رابطه با وضعیت تأمین دارو و درمان در مراکز کرونا گفت: تأمین دارو و درمان بیماران در مراکز دولتی و تشخیص اولیه در غربالگری رایگان است و کسی الزام به پرداخت هزینه ندارد.
وی یادآور شد: هیچ شخصی با PCR مثبت حق ندارد در محل کار حاضر شود. این افراد باید در منزل یا قرنطینه استراحت کرده یا دوره درمانی را طی کنند. اگر به کسی اجبار شده که با PCR مثبت در محل کار حاضر شود، غیرقانونی است و حتما با آن برخورد میشود. وزیر بهداشت هم بارها دستور داده است که نه کارمند و نه مراجعه کننده مشکوک به بیماری حق ورود به وزارت بهداشت را هم ندارد.
انتهای پیام