وی با بیان اینکه زیرساخت ایجاد نقاهتگاه در کشور موجود است، گفت: در اسفند و فروردین که نگران جوابگویی تختهای بیمارستانی بودیم، بلافاصله از برخی فضاها استفاده و نقاهتگاه ایجاد کردیم، اما استقبال زیادی نشد. فرهنگ ایرانی این است که بیمار یا در بیمارستان باشد یا در منزل، افرادی که نیاز به بستری نداشته و در منزل باشند، روند بهبودی سریعتری خواهند داشت. شرایط راهاندازی دوباره نقاهتگاه وجود دارد، اما امیدواریم که به آنجا نرسد.
جانبابایی در مورد شرایط کرونا در تهران، نیز گفت: شرایط تهران نسبت به اسفند و فروردین متفاوتتر بود. مردم برای خدمات غیرکرونا قبلاً کمتر مراجعه میکردند و در تیر و مرداد مجبور شدیم خدمات غیرکرونایی نیز ارائه کنیم، اما اجازه ندادیم در مورد بستری بیماران دچار مشکل شویم. ظرفیت تختهای بیمارستانی محدود است و اگر مردم مراعات کنند و تعداد بیمار کم شود، میتوان مدیریت کرد. شرایط فعلی کنترل شده، اما با از دست دادن عزیزانمان نیز همراه است.
معاون درمان وزیر بهداشت، با بیان اینکه نباید در مورد واکسن کرونا، چیزی بگوییم که مردم را بی مورد امیدوار یا ناامید کنیم، گفت: واکسن همیشه نتوانسته برای همه بیماریها مؤثر باشد. در طول این سالها برای هپاتیت c و ویروس اچآیوی واکسن مؤثر تولید نشده است. ویروس کرونا فعلاً در مرحله مطالعاتی است. در حال حاضر شرایط ساخت واکسن با دستور وزیر بهداشت آغاز شده و به سمت مراحل پیشرفته میرود. این فقط بدان معناست که از دنیا عقب نیستیم، حتی مشخص نیست که واکسن در دنیا به نتیجه مطلوب برسد. واکسن کرونا به همان میزان که میتواند اثربخش باشد، میتواند اثربخشی نیز نداشته باشد.
جانبابایی بیان کرد: تا پایان سال ۱۴ هزار تخت بیمارستانی و اورژانس و کلینیکهای ویژه اضافه خواهد شد تا امنیت برای مردم فراهم شده و حتی در فصل پاییز و زمستان دچار کمبود تخت نشویم. البته مردم باید همکاری کنند تا بار مراجعه به بیمارستانها کمتر شود و کسی را از دست ندهیم.
معاون وزیر بهداشت در رابطه با هزینه بیماران کرونایی، گفت: به طور متوسط هزینه هر بیمار کرونایی برای وزارت بهداشت حدود ۲.۵ میلیون تومان در بخش عادی است و ۴.۵ میلیون تومان به این هزینه برای بستری در بخش آیسییو اضافه میشود. براساس قانون ۵ تا ۱۰ درصد از کل هزینه را مردم پرداخت میکنند. بارها اعلام کردیم که اگر برخی افراد توانایی پرداخت نداشتند، براساس کارشناسی مددکاری، تخفیف گرفته یا هزینهها رایگان شود.
وی ادامه داد: این بیماری بیش از ۶ ماه است که در کشور وجود دارد و در برخی بیمارستانها فقط بیمار کرونایی بستری میشوند. این بیمارستانها باید درآمد اختصاصی نیز داشته باشند. تا هزینههای خود را پرداخت کنند. این در حالی است که برخی از بیمارستانها دچار کاهش درآمد اختصاصی تا ۵۰ درصد شدهاند.
جانبابایی افزود: هزینه افرادی که بیبضاعت باشند یا توانایی مالی نداشته باشند، رایگان است. اگر بیمار تمکن مالی داشته باشد، باید همان ۱۰ درصد هزینه را پرداخت کند.
معاون درمان وزارت بهداشت، با بیان اینکه اظهارنظر برخی از افراد غیرپزشک جای تأسف دارد، گفت: در پروتکل کشوری اعلام شده که کورتون زمانی باید به بیمار داده شود که بستری است. کورتون برای پیشگیری هیچ جایگاهی ندارد. زمانی که بیمار از بینی اکسیژن میگیرد و پاسخگوی تنگینفس نیست، بلافاصله کورتون شروع میشود. در کنار آن داروهای ضد لخته استفاده میشود. در درمانهای سرپایی به صورت انتخابی کلروکین و دیفن هیدرامین و داروهای مسکن استفاده میشود که علائم را کم میکند. در بستری، داروهایی که کمیته علمی قبول دارد مثل کورتون و اینترفرون و دستگاههای کمک تنفسی و داروهای ضد دیابت استفاده میشود. این داروها در تمام داروخانههای کشور موجود است.