کد خبر: 3918401
تاریخ انتشار : ۰۲ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۴
جا‌ن‌بابایی خبر داد؛

کاهش روند بیماری، بستری و مرگ و میر کرونا در کشور

معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره فراهم کردن خدمات دوراپزشکی، از کاهش روند بیماری، بستری و مرگ و میر کرونا در کشور خبر داد.

کاهش روند بیماری، بستری و مرگ و میر کرونا در کشوربه گزارش ایکنا، قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در نشست خبری ویدئوکنفرانسی که امروز، دوم شهریورماه، برگزار شد با بیان اینکه روند بستری و مرگ و میر کرونا در کشور رو به کاهش است، گفت: انتظار می‌رود که این روند ادامه یابد. همچنین، فراهم کردن زیرساخت برای خدمات تله مدیسین یکی از اقدامات اخیر بوده است. از ستاد ملی کرونا مجوز قانونی مبنی‌ بر اینکه بیمه‌ها می‌توانند از طریق دوراپزشکی خرید خدمت کنند، گرفتیم. در حال حاضر در ۲۰ نقطه کشور این زیرساخت آماده است و امیدواریم تا پایان سال همه نقاط را زیر پوشش ببریم.

معاون وزیر بهداشت افزود: برای خدمات تصویربرداری این زیرساخت فراهم شده تا بلافاصله بعد از سی‌تی‌اسکن بیمار، گزارش آن تهیه شود. خدمات دوراپزشکی کار چندین ماهه بود که زیرساخت آن فراهم شد. وزیر آن را ابلاغ کرد و به سرعت این کار ارزشمند را دنبال می‌کنیم تا مراجعه مردم کاهش یابد.

جان‌بابایی تصریح کرد: آموزش کادر پزشکی برای خدمات غیرتهاجمی یکی دیگر از اقدامات انجام‌شده است. آموزش کوتاه‌مدت برای همکاران کادر پرستاری و پزشکی را به چندین شکل انجام دادیم. ارتباط علمی روزانه بین دانشگاه‌ها و بیمارستان‌های کوچک با بزرگ را برگزار کردیم و می‌توانیم ادعا کنیم که همکاران ما در بیمارستان‌ها در اکثر نقاط کشور، تبحر بسیار بیشتری نسبت به گذشته پیدا کردند.

وی با بیان اینکه همراهی آنفولانزا و کرونا یکی از نگرانی‌ها برای فصل پاییز است، گفت: مردم باید خدمات غیرکرونایی را به راحتی دریافت کنند. تا پایان سال این زیرساخت وجود دارد که ۱۴ هزار تخت بیمارستانی و کلینیک ویژه ایجاد شود تا مردم در امنیت خدمات را دریافت کنند. خواهش من این است که مردم کمک کنند که بار بیماری روزبه‌روز کمتر شود.

معاون درمان وزیر بهداشت اظهار کرد: هزینه ساخت هر تخت بیمارستانی یک میلیارد تومان است. در تخت‌های ویژه به شرط اینکه بخواهیم فضای آی‌سی‌یو را از صفر بسازیم مبلغی نیز به این هزینه اضافه شده و بین یک و نیم تا دو میلیارد تومان برآورد می‌شود. شرایط ما نسبت به ماه اسفند و فروردین متفاوت است؛ در آن زمان تعطیلات بود و مردم برای خدمات غیرکرونا کمتر مراجعه می‌کردند، اما در تیر و مرداد ساماندهی خدمات غیرکرونایی کمی سخت‌تر بود. اینکه در آینده مشکلاتی نخواهیم داشت، مشخص نیست، چون ظرفیت تخت‌های ما محدود است و اگر مردم مراعات کنند، می‌توان مدیریت بهتری کرد.

وی در رابطه با تأثیر داروی رمدسیویر بر کاهش مرگ و میر نیز گفت: هیچ مطالعه‌ای در دنیا وجود ندارد که نشان دهد این دارو مرگ و میر را کاهش می‌دهد. منتظریم که نتیجه نهایی مطالعات مشخص شود. فعلاً تنها دارویی که ثابت شده میزان مرگ و میر را کاهش می‌دهد کورتون است که در پروتکل کشور ما نیز وجود دارد.
 
معاون درمان وزیر بهداشت، در ادامه با بیان اینکه در حال تقسیم سه هزار نیروی متخصص در کشور هستیم، گفت: امسال از شهریورماه، نیرو‌ها را توزیع می‌کنیم و امتیازاتی گذاشیتم که هر کسی کار خود را زودتر آغاز کند، از این امتیازات بهره‌مند می‌شود. آموزش نیرو‌های متخصص نیز به شکل کوتاه مدت انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه زیرساخت ایجاد نقاهتگاه در کشور موجود است، گفت: در اسفند و فروردین که نگران جوابگویی تخت‌های بیمارستانی بودیم، بلافاصله از برخی فضا‌ها استفاده و نقاهتگاه ایجاد کردیم، اما استقبال زیادی نشد. فرهنگ ایرانی این است که بیمار یا در بیمارستان باشد یا در منزل، افرادی که نیاز به بستری نداشته و در منزل باشند، روند بهبودی سریع‌تری خواهند داشت. شرایط راه‌اندازی دوباره نقاهتگاه وجود دارد، اما امیدواریم که به آنجا نرسد.

جان‌بابایی در مورد شرایط کرونا در تهران، نیز گفت: شرایط تهران نسبت به اسفند و فروردین متفاوت‌تر بود. مردم برای خدمات غیرکرونا قبلاً کمتر مراجعه می‌کردند و در تیر و مرداد مجبور شدیم خدمات غیرکرونایی نیز ارائه کنیم، اما اجازه ندادیم در مورد بستری بیماران دچار مشکل شویم. ظرفیت تخت‌های بیمارستانی محدود است و اگر مردم مراعات کنند و تعداد بیمار کم شود، می‌توان مدیریت کرد. شرایط فعلی کنترل شده، اما با از دست دادن عزیزان‌مان نیز همراه است.

معاون درمان وزیر بهداشت، با بیان اینکه نباید در مورد واکسن کرونا، چیزی بگوییم که مردم را بی مورد امیدوار یا ناامید کنیم، گفت: واکسن همیشه نتوانسته برای همه بیماری‌ها مؤثر باشد. در طول این سال‌ها برای هپاتیت c و ویروس اچ‌آی‌وی واکسن مؤثر تولید نشده است. ویروس کرونا فعلاً در مرحله مطالعاتی است. در حال حاضر شرایط ساخت واکسن با دستور وزیر بهداشت آغاز شده و به سمت مراحل پیشرفته می‌رود. این فقط بدان معناست که از دنیا عقب نیستیم، حتی مشخص نیست که واکسن در دنیا به نتیجه مطلوب برسد. واکسن کرونا به همان میزان که می‌تواند اثربخش باشد، می‌تواند اثربخشی نیز نداشته باشد.

جان‌بابایی بیان کرد: تا پایان سال ۱۴ هزار تخت بیمارستانی و اورژانس و کلینیک‌های ویژه اضافه خواهد شد تا امنیت برای مردم فراهم شده و حتی در فصل پاییز و زمستان دچار کمبود تخت نشویم. البته مردم باید همکاری کنند تا بار مراجعه به بیمارستان‌ها کمتر شود و کسی را از دست ندهیم.

معاون وزیر بهداشت در رابطه با هزینه بیماران کرونایی، گفت: به طور متوسط هزینه هر بیمار کرونایی برای وزارت بهداشت حدود ۲.۵ میلیون تومان در بخش عادی است و ۴.۵ میلیون تومان به این هزینه برای بستری در بخش آی‌سی‌یو اضافه می‌شود. براساس قانون ۵ تا ۱۰ درصد از کل هزینه را مردم پرداخت می‌کنند. بار‌ها اعلام کردیم که اگر برخی افراد توانایی پرداخت نداشتند، براساس کارشناسی مددکاری، تخفیف گرفته یا هزینه‌ها رایگان شود.

وی ادامه داد: این بیماری بیش از ۶ ماه است که در کشور وجود دارد و در برخی بیمارستان‌ها فقط بیمار کرونایی بستری می‌شوند. این بیمارستان‌ها باید درآمد اختصاصی نیز داشته باشند. تا هزینه‌های خود را پرداخت کنند. این در حالی است که برخی از بیمارستان‌ها دچار کاهش درآمد اختصاصی تا ۵۰ درصد شده‌اند.

جان‌بابایی افزود: هزینه افرادی که بی‌بضاعت باشند یا توانایی مالی نداشته باشند، رایگان است. اگر بیمار تمکن مالی داشته باشد، باید همان ۱۰ درصد هزینه را پرداخت کند.

معاون درمان وزارت بهداشت، با بیان اینکه اظهارنظر برخی از افراد غیرپزشک جای تأسف دارد،‌ گفت: در پروتکل کشوری اعلام شده که کورتون زمانی باید به بیمار داده شود که بستری است. کورتون برای پیشگیری هیچ جایگاهی ندارد. زمانی که بیمار از بینی اکسیژن می‌گیرد و پاسخگوی تنگی‌نفس نیست، بلافاصله کورتون شروع می‌شود. در کنار آن دارو‌های ضد لخته استفاده می‌شود. در درمان‌های سرپایی به صورت انتخابی کلروکین و دیفن هیدرامین و دارو‌های مسکن استفاده می‌شود که علائم را کم می‌کند. در بستری، دارو‌هایی که کمیته علمی قبول دارد مثل کورتون و اینترفرون و دستگاه‌های کمک تنفسی و دارو‌های ضد دیابت استفاده می‌شود. این دارو‌ها در تمام داروخانه‌های کشور موجود است.

انتهای پیام
captcha