
به گزارش خبرنگار ایکنا، سعید نمکی، وزیر، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در مراسم بهرهبرداری از ۱۶۴ پروژه آموزشی، بهداشتی و درمانی که امروز، چهارم شهریورماه به یاد ۱۶۴ شهید مدافع سلامت به صورت همزمان در سراسر کشور برگزار شد، با اشاره به فداکاریهای کادر درمان برای نجات بیماریان مبتلا به کووید ۱۹ در کشور، گفت: به همه شهدا درود میفرستم چه شهدای دفاع مقدس و چه شهدای مدافع سلامت که برای مدیریت بیماری کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند.
وی با اشاره به فرارسیدن ایام سوگواری محرم، گفت: ما هر چه داریم از تربیتی است که از امام حسین(ع) آموختیم. سردار شهید سلیمانی جملهای گفت که خارجیها معنای آن را نفهمیدند. این شهید بزرگوار گفتند «ما ملت امام حسینیم» یعنی ما درسی که از عاشورا و حسین(ع) آموختیم این بود که شهادت بزرگترین افتخار ماست و پس از شهادت فریاد «فُزْتُ وَ رَبِّ الْکَعْبَة» سر میدهیم و در عین اینکه شهید میدهیم و شهید میشویم تاریخ را هم میسازیم.
وی با بیان اینکه در سال آخر دولت اتفاقی به نام پاندمی کرونا رخ داد، گفت: آنچه اتفاق افتاد تجربهای است که شاید بعد از یک و نیم قرن دنیا با آن روبهرو شد، اما اتفاق بزرگی رقم خورد و همکاران من اعم از پزشک، پرستار، تکنسین اورژانس، ماما، کارشناسان بهداشت، آزمایشگاه، بهورز، رادیولوژیست و ... حماسه بزرگی را رقم زدند. به تک تک کارکنان وزارت بهداشت افتخار میکنم و دست آنها را میبوسم، آنها لحظات پر التهابی برای مدیریت، کنترل و مبارزه با کرونا سپری کردند.
نمکی با بیان اینکه تاریخ ایران این ایثار را ثبت میکند، گفت: افراد کادر درمان مانند ستارههای تابناک بر آسمان این سرزمین خواهند درخشید و در یاد و ذهن مردمان این سرزمین جاودانه شدند.
وزیر در ادامه با بیان اینکه این بیماری نفسگیرترین هجمه نظام سلامت ایران در ۱۰۰ سال گذشته بود، تصریح کرد: همزمان با روند مبارزه با این بیماری، افتخار جدیدی نیز کسب شد. امسال با همت همکاران وزارت بهداشت شاهد پربارترین و پرثمرترین سال بعد از انقلاب اسلامی در توسعه زیرساختهای نظام سلامت هستیم.
وی افزود: امسال حدود ۱۰ هزار و ۶۰۰ تخت بیمارستانی و دو هزار تخت آیسییو به تختهای بیمارستانی اضافه میکنیم که در تمام سالهای بعد از انقلاب بیسابقه است. هزار و 400 پروژه را امسال با سمبل سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداری میرسانیم. از ویژگیهای این پروژهها این است که در محرومترین و کم برخوردارترین مناطق کشور واقع هستند. اگر در استان تهران نیز پروژهای افتتاح میشود، در اسلامشهر، ملارد، شهریار، شهر قدس، حاشیههای شهر تهران و نقاطی است که با جمعیت دو سه میلیونی یک تخت بیمارستانی ندارند. جانمایی این پروژهها با سیاست محرومیتزدایی در وزارت بهداشت انجام شد و به دنبال این هستیم به داد افرادی برسیم که جز خدا فریادرسی ندارند.
اجرای نظام ارائه خدمات الکترونیک سلامت
نمکی گفت: در نیمه دوم امسال نیز طرح پزشک خانواده، نظام ارجاع، نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک را تکمیل میکنیم و از هفته آینده نیز سلامت دیجیتال و نظام ارائه خدمات الکترونیک سلامت را برای اولین بار در جمهوری اسلامی ایران به شکل گسترده اجرا میکنیم. همزمان طرح هر خانه یک پایگاه سلامت و افتتاح پروژههای بهداشتی درمانی نیز تا پایان دولت تکمیل میشود.
وی بیان کرد: امسال هر خانه یک پایگاه سلامت به عنوان یکی از ماندگارترین هدیهها به نظام سلامت در سایه تلاش همکارانم در معاونت بهداشتی وزارتخانه رقم خورد؛ ضمن اینکه راهاندازی ۴۰۰ خانه بهداشت عشایری برای اولین بار برای عشایر کوچرو این مملکت اثری به یادماندنی در تاریخ نظام سلامت است. راهاندازی این پروژهها یعنی اینکه ما توانستیم در اوج محرومیت، مظلومیت، تنهایی و فقدان منابع اقتصادی با تکیه بر همت و روح امام حسین(ع) زیرساختها را به طور بیشتر و سریعتر از قبل توسعه دهیم و بتوانیم در حداکثر ممکن، نیاز نظام سلامت را فراهم کنیم.
وی گفت: در زمینه نیروی انسانی نیز امسال بیشترین تعداد مجوز و جذب نیروی انسانی در طول تمام سالهای بعد از انقلاب را خواهیم داشت. در عین حال از همه همکارانم سپاسگزارم آنها حماسهای عظیم و ستودنی را در اوج تحریمها در مدیریت کرونا خلق کردند، رکوردی تاریخی بر جای گذاشتند و اثبات کردند که از پیشروترین کشورهای مرفه جهان با تکیه بر عزم و همت و غیرت جلوتر هستند.
انتهای پیام