کد خبر: 3920732
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۰
خواجه‌پیری تأکید کرد:

ضرورت حفظ همدلی و مغتنم شمردن فرصت خدمت به قرآن

محمدعلی خواجه‌پیری، پیشکسوت قرآنی کشور بر ضرورت حفظ همدلی و مغتنم شمردن فرصت خدمت به قرآن تأکید کرد و گفت: فعالان قرآنی در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری برای فعالیت‌ها و برنامه‌های بلندمدت، عملکرد خوبی نداشتند و غالباً پرداختن به کارهای تبلیغی کوتاه‌مدت و زودبازده را ترجیح دادند.

به گزارش ایکنا، چهارمین برنامه «حیات طیبه»، چهارشنبه، ١2 شهریورماه با حضور محمدعلی خواجه‌پیری، پیشکسوت قرآنی و سیداحمد مقیمی، قاری ممتاز کشور به میزبانی محمدتقی میرزاجانی، معاون اجرایی شورای عالی قرآن برگزار شد.

در این برنامه، محمدعلی خواجه پیری، در ابتدا ضمن مرور برخی خاطرات قرآنی خود، گفت: یکی از خاطرات درس‌آموز به سال ۵٧ بر‌می‌گردد، زمانی که امام خمینی(ره) وارد کشور شدند و حدود یک ماه در مدرسه علوی مستقر بودند. بنده نیز مسئولیت انتظامات داخلی آنجا را برعهده داشتم. شب ٢٢ بهمن و در آن شرایط و ساعات حساس و اضطراب‌آور، پاسی از شب گذشته بود که دیدم چراغ اتاق امام روشن است. به بهانه‌ای وارد اتاق شدم و دیدم که ایشان با آرامشی عجیب، غرق در تلاوت قرآن هستند.

وی ادامه داد: وقتی که انسان به معنی واقعی کلمه به خدا اعتماد داشته باشد، نتیجه‌اش همین است که در شرایط بسیار سخت، در پناهگاه قرآن به آرامش و اطمینان حقیقی می‌رسد.

از کف جامعه غافل هستیم

خواجه‌پیری در بخش دیگری از این برنامه اذعان کرد: افراد گمنامی در اقصی‌نقاط کشور هستند که با دست خالی کارهای بزرگ قرآنی انجام می‌‎دهند، ولی متأسفانه برخی اوقات توجهی به ایشان نمی‌شود. در دوران مسئولیت امور قرآنی را در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم، فعالیت‌های بعضی از این عزیزان را از نزدیک دیدم و از خودم خجالت کشیدم که با این همه امکاناتی که در اختیار داریم، در قبال خدمات خالصانه و تأثیرگذار ایشان، هیچ کاری نکرده‌ایم. ما از کف جامعه غافل هستیم.

3 مشکل عمده در جامعه قرآنی کشور

این خادم قرآن افزود: در جامعه قرآنی با سه مشکل مواجه هستیم. اول، کمبود نیروی انسانی کارآمد و متخصص در بخش‌های مختلف، تا این حد که برخی نقاط کشور از دسترسی به یک مربی روخوانی قرآن هم محروم هستند. دوم، ضعف در محتوا اعم از ضعف در تولیدات قرآنی متناسب با سنین مختلف، همسان‌سازی روش‌ها در حوزه‌های آموزشی و ترویجی و... . سوم، امکانات محدود و اعتبارات ناچیز که متأسفانه گاهی اوقات، همین امکانات محدود هم متفرق است و یا اینکه انحصارگرایانه با آن برخورد می‌‎کنیم. مثلاً کتاب مفیدی را تولید می‌کنیم، ولی به هیچ قیمت اجازه استفاده از آن را به دیگران نمی‌دهیم! آیا این عملکرد قرآنی است؟ چرا هم‌افزا عمل نمی‌کنیم؟

وی ادامه داد: در مورد بودجه نیز صحبت فراوان است، اما به عنوان نمونه، در سال گذشته از ۱۰۰ میلیارد تومان بودجه مصوب قرآنی تنها ۱۳ میلیارد اختصاص یافت که هیچ تناسبی با ظرفیت‌ها و نیازهای قرآنی کشور نداشت، همین مبلغ را هم ۲۸ اسفندماه 98 واریز کردند و تا پایان خرداد ۹۹ فرصت هزینه‌کرد داشتیم.

خواجه‌پیری با بیان این نکته که بعد از سال‌ها فعالیت در حوزه قرآنی به این نتیجه رسیده‌ام که جامعه قرآنی با همدلی و همکاری، خودش باید به داد خودش برسد، اظهار کرد: اختلافاتی که در روند ادغام دو اتحادیه قرآنی، 10 سال به طول انجامید، نمونه تلخی است که امیدوارم با ادغامی که اخیراً صورت گرفته، هم آنچه که از گذشته فوت شده جبران شود و هم برای آینده برنامه‌ریزی جامع و تحول‌آفرین صورت گیرد.

رسیدگی به معیشت جامعه قرآنی از ضروریات است

این مدیر با سابقه قرآنی گفت: نظام باید برای امثال قاریان، حافظان و سایر فعالان قرآنی که افراد توانمندی هستند و تعدادشان هم اندک است، بستر اشتغال متناسب را فراهم کند تا ایشان با فراغ خاطر بتوانند به فعالیت‌های تخصصی خود بپردازند، اما متأسفانه اهتمامی در این زمینه دیده نمی‌شود.

وی گفت: محدودیت‌های به وجودآمده در اثر شیوع کرونا و تعطیلی بخشی از فعالیت‌های قرآنی، موجب شده که عزیزان مدرس قرآن و قاریانی که صرفاً به این امر اشتغال داشته‌اند، دچار مشکلات جدی مالی شوند. متأسفانه در این جریان کمترین رسیدگی و مساعدت به فعالان و مؤسسات قرآنی انجام شده است. توقع از دولت اسلامی، مجلس اسلامی و قوه عدلیه اسلامی که مدیران ارشد آن قرآنی هستند، بیش از این است.

این پیشکسوت قرآنی کشور افزود: هزینه کردن برای توسعه و ترویج قرآن، در واقع سرمایه‌گذاری است، نه هزینه‌کرد. قرآنی شدن جامعه، از آسیب‌های اجتماعی جلوگیری کرده و برای حیات طیبه زمینه‌سازی می‌کند.

جامعه قرآنی از تحرک لازم برخوردار نیست

خواجه پیری ادامه داد: این یک واقعیت است که قرآنیان، تحرک و پویایی لازم را ندارند. لازمه جلب و جذب حمایت از طرف نظام این است که با همدلی و انسجام داخلی، مطالبات به حق جامعه قرآنی را مطرح و به صورت جدی دنبال کنیم. ما در این بخش ضعیف هستیم.

این پیشکسوت قرآنی در فراز دیگری از صحبت‌های خود خاطرنشان کرد: ما بخش دولتی قرآنی داریم، بخش مردمی قرآنی هم تحت عنوان مؤسسات و تشکل‌ها داریم، اما اشخاص حقیقی قرآنی ساماندهی مشخصی ندارند، لذا جامعه قرآنی به معنای متداول، عملاً در بخش فعالان و افراد حقیقی قرآنی محقق نشده است. با تشکیل جوامع قرآنی عصر در استان‌ها از سوی بنیاد فرهنگی خاتم‌الاوصیاء(عج)، حرکت خوبی در این زمینه انجام شده که باید تکمیل شود.

این خادم قرآن گفت: در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری برای فعالیت‌ها و برنامه‌های بلندمدت، عملکرد خوبی نداشتیم و غالباً پرداختن به کارهای تبلیغی کوتاه‌مدت و زودبازده ترجیح داشته است. طرح آموزشی - تربیتی اسوه، ویژه قاریان و حافظان نوجوان، نمونه موفقی از اعتماد به یک برنامه بلندمدت است. در این طرح، ان‌شاءالله ظرف چند سال آینده شاهد ظهور گروهی از قاریان و حافظان برجسته و متخلق خواهیم بود که به عنوان مبلّغان جریان‌ساز فعالیت خواهند کرد.

خواجه‌پیری در پایان با اشاره به ظرفیت‌های عظیمی که در دسترس است، گفت: صداوسیما، شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حوزه‌های علمیه، سپاه پاسداران، نیروهای مسلح، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و امور خیریه، شورای عالی قرآن، اتحادیه تشکل‌های قرآنی، آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم، ستاد اقامه نماز، دانشگاه‌ها، ایکنا و... ظرفیت‌های بسیار خوبی هستند که در اختیار داریم. اگر همه پای کار بیاییم، وفاق داشته باشیم و گوش به فرمان مقام معظم رهبری که پرچم‌دار واقعی قرآن هستند، حرکت کنیم، آن وقت انجام کارهای بزرگ قرآنی سهل خواهد بود. به عنوان یک برادر کوچک عرض می‌کنم که مراقب باشیم، فرصت‌ها را از دست ندهیم که اگر از دست رفت، به پشیمانی و تأسفی مبتلا می‌شویم که ممکن است هیچ وقت امکان جبران فراهم نشود.

یادآور می‌شود، در چهارمین برنامه حیات طیبه، سیداحمد مقیمی به تلاوت آیاتی از سوره انسان پرداخت. پخش کلیپ گزیده برنامه قبل با حضور سیدمهدی سیف، کلیپ معرفی و آشنایی با فعالیت‌های محمدعلی خواجه‌پیری، پخش تواشیح اسماءالحسنی گروه اهل بیت(ع) و دعای ختم قرآن با صدای سیدمحمدصادق صالحی از پیشکسوتان قرآنی گیلان که در رمضان‌المبارک سال ١٣٩۴ در حضور رهبر معظم انقلاب اجرا شده بود، از دیگر بخش‌های این برنامه بود.

انتهای پیام
captcha