
حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی و امور بینالمللی سازمان نظام پزشکی، در گفتوگو با ایکنا، با انتقاد از بازگشایی مدارس و اعتراض جامعه پزشکی به آن، اظهار کرد: چندین تجربه بحران در کشور داشتهایم و به خوبی این بحرانها را مدیریت کرده و آنها را پشت سر گذاشتهایم اما در جلسات ستاد ملی کرونا افراد باتجربه یعنی کادر درمان دعوت نمیشوند و از نظرات آنها استفاده نمیشود تا بتوانند بر تصمیمات تأثیر بگذارند. وزارت بهداشت که نهادی حاکمیتی و خود بخشی از دولت است، باید در جلسات ستاد حاضر باشد، اما وقتی پزشکان و پرستاران که جان خود را وسط گذاشتهاند در این جلسات حاضر نیستند تا تصمیمات ستاد را متعادل کنند اتفاقی مانند بازگشایی مدارس رخ میدهد.
رئیس اورژانس بیمارستان سینا با بیان اینکه وزارت بهداشت به نهادی پروتکلنویس تبدیل شده است، گفت: هر دستورالعمل باید سه ویژگی داشته باشد؛ نخست اینکه مبتنی بر علم و دانش باشد و از سوی گروههای فنی و علمی نوشته شود. خوشبختانه این کار توسط وزارت بهداشت به خوبی انجام میگیرد و جامعه پزشکی آن را قبول دارد. ویژگی دوم ضمانت اجرایی دستورالعملهاست که وزارت بهداشت نیروی کافی برای اجرای آنها ندارد؛ بخش عمده نیروهای آن در کادر درمان و بخش دیگر در امر بهداشت فعال هستند. از سوی دیگر گستره این اقدامات بسیار وسیع است و نمیتوان با افراد محدود پروتکلها را اجرا و بر آنها نظارت کرد.
وی ادامه داد: ویژگی سوم دستورالعملها لزوم حمایت مادی و معنوی از آنهاست که دولت تکلیف این بخش را مشخص نکرده است. کودک حاضر در مدرسه باید دو عدد ماسک و مواد ضدعفونی به همراه داشته باشد. این وسایل را خانواده یا مدرسه باید تهیه کنند و هزینههای آن بر دوش خانواده و مدرسه سنگینی میکند و مشخص نیست چه حمایت مادی و معنوی وجود دارد.
کرمانپور در رابطه با توان کادر درمان در صورت افزایش مبتلایان به کرونا نیز گفت: اگرچه تعداد مبتلایان ممکن است بالا رود، جامعه پزشکی ثابت کرده که میتواند به همه این افراد رسیدگی کند، اما توان آنها هم حدی دارد. این افراد بالاخره خسته و فرسوده میشوند و این امر بسیار تلخ خواهد بود. تاکنون حدود ۲۰۰ نفر از اعضای کادر درمان جانباختهاند که جایگزینی برای آنها وجود ندارد. حدود ۲۰ سال طول میکشد تا یک پزشک تربیت شود و تجربه بالینی به دست آورد و با از دست رفتن این افراد جایگزین کردن آنها بسیار سخت خواهد بود.
رئیس اورژانس بیمارستان سینا با بیان اینکه شرایط و امکانات برای بازگشایی مدارس آماده نیست، اظهار کرد: در این مورد با کودکان سروکار داریم؛ خدای نکرده از دست دادن هر یک از آنها میزان افسردگی و بحرانهای خانوادگی در جامعه را افزایش میدهد. تمام بزرگان جامعه پزشکی از تمامی جناحهای سیاسی کشور به این موضوع اعتراض کردند. وقتی پای منافع ملی به وسط میآید باید از متخصصان امر دعوت و از نظر آنها استفاده کرد، اما همانگونه که گفتم ستاد یک ترکیب دولتی دارد و از افراد متخصص و کسانی که با بیماری مقابله میکنند خالی است. قشر دیگری که در این میان مورد توجه قرار نمیگیرند، کادر آموزش هستند. این افراد مجبورند که در مدارس حضور پیدا کنند و مانند کادر درمان در خط مقدم هستند. ممکن است میزان معلمان و مدیرانی که به بیماری مبتلا میشوند یا احیاناً فوت میکنند افزایش یابد و شهدای آموزش داشته باشیم.
انتهای پیام