کد خبر: 3921405
تاریخ انتشار : ۱۷ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۱
رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت:

صدور ویزا برای گردشگران خارجی هنوز قطعی نیست / سازوکار جبران خسارت‌های گردشگری سلامت

رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره سخنان وزیر میراث فرهنگی مبنی بر نظر موافق وزارت بهداشت برای صدور ویزای گردشگران خارجی، گفت: این موضوع صحبت بین دو وزیر بوده و هنوز نامه رسمی در این باره ابلاغ نشده است.

صدور ویزا برای گردشگران خارجی در حد صحبت دو وزیر بوده/ ساز و کار جبران خسارت‌های گردگشری سلامتبه گزارش ایکنا، علی‌اصغر مونسان، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، از نظر موافق وزارت بهداشت در نشست شورای مدیران این وزارتخانه در خصوص سفر مسئولانه و صدور ویزا برای تور‌های گروهی خارجی خبر داد و اظهار کرد: در صحبت‌هایی که با وزیر بهداشت داشتم، ایشان گفت که سفر‌های انبوه باعث شیوع کرونا می‌شود و تحت نظارت ما نیست. از این رو ایشان نیز موافق بود که سفر هوشمند یا مسئولانه مورد توجه قرار گیرد تا اگر هم قرار است سفری انجام شود، حتماً تحت نظارت این وزارتخانه باشد و باعث انتقال ویروس کرونا و گسترش این بیماری نشود.
 
وی همچنین در خصوص صدور ویزا برای گردشگران خارجی نیز گفت: گردشگران خارجی زمانی که با تور و گروهی به ایران سفر کنند از نظر سلامت بررسی می‌شوند و تمام دستور‌العمل‌های بهداشتی را رعایت خواهند کرد و از مراکز و تأسیسات رسمی تحت نظارت این وزارتخانه، که تمام دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند، استفاده خواهند کرد.

سعید هاشم‌زاده، رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با ایکنا، در خصوص سخنان وزیر میراث فرهنگی اظهار کرد: هنوز در خصوص وضعیت گردشگری کشور چیزی به ما ابلاغ نشده و این مباحث صرفاً در حد صحبت بین دو وزیر بوده و هیچ نامه رسمی یا تصمیمی ابلاغ نشده است.

وی در مورد وضعیت گردشگری سلامت در کشور طی دوران کرونا نیز تصریح کرد: در حال تدوین شیوه‌نامه‌ای برای پذیرش گردشگران سلامت در این دوران هستیم. چنانچه این شیوه‌نامه از سوی معاون وزیر یا شخص وزیر مورد تأیید قرار گیرد، پذیرش گردشگر سلامت و ورود بیمار خارجی در دوران کرونا سازوکار مشخصی پیدا می‌کند و نظام‌مند می‌شود. از بیمارستان‌ها و مراکز درمانی درخواست کرده‌ایم که براساس پروتکل‌هایی که قبلاً به آن‌ها ابلاغ شده است، گزارشی از عمل به این دستورالعمل‌ها را ارائه کند و در صورت تأیید دانشگاه علوم پزشکی مربوطه، چنانچه این بیمارستان‌ها به پروتکل‌ها عمل کرده باشند، مجاز به پذیرش بیمار خارجی هستند.

هاشم‌زاده درباره میزان خسارت‌های واردشده به گردشگری سلامت در اثر کرونا نیز بیان کرد: درآمد کشور از گردشگری سلامت در سال ۹۷ حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بود؛ این میزان در سال ۹۸ بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش پیدا کرد. اگر درآمد سال ۹۸ را حدود دو میلیارد دلار در نظر بگیریم، تا امروز نیمی از این درآمد نیز از بین رفته است.

رئیس اداره گردشگری سلامت وزارت بهداشت در رابطه با سازوکار جبران خسارت در حوزه گردشگری کشور تصریح کرد: در همه کشور‌ها پروتکل‌هایی را طراحی کرده‌اند تا ورود و خروج گردشگران سلامت براساس این پروتکل‌ها باشد و همانگونه که گفته شد ما پروتکل‌ها را تدوین کرده‌ایم. یکسری اقدامات حمایتی نیز برای مراکز درمانی و شرکت‌های تسهیل‌گر در نظر گرفته شده است و امیدواریم با کنترل یا از بین رفتن کرونا به وضعیت سابق بازگردیم. البته نمی‌توان سازوکار خاصی را برای جبران خسارت در نظر گرفت.

هاشم‌زاده با بیان اینکه کرونا و گردشگری قابل تجمیع نیستند، گفت: این موضوع به ویژه در حوزه گردشگری سلامت نمود بیشتری دارد. کشور‌های همسایه مانند عراق و آذربایجان بازار سنتی کشور ما هستند. اگر بخواهیم مرز‌ها را ببندیم، مردم این کشور‌ها از لحاظ بهداشتی و درمانی دچار مشکل می‌شوند و غیر از آن نیز مراکز درمانی پذیرای گردشگر سلامت و بخش‌های دیگر گردشگری نیز دچار چالش اقتصادی می‌شوند. بر همین اساس تجمیع کرونا و گردشگری نیاز به مهندسی خاصی دارد و ما نیز به دنبال آن هستیم. اگر مراکز را محدود و کنترل کرد و مانع ورود افراد بی‌صلاحیت در این حوزه شد، می‌توان به صورت ایمن خدمات پزشکی را به کشور‌های همسایه ارائه کرد.
انتهای پیام
captcha