سردار احمد عبداللهی، معاون بهداشت و درمان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گفتوگو با ایکنا، در آستانه هفته دفاع مقدس به تشریح برنامههای این نهاد به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدا پرداخت.
وی با اشاره به راهاندازی نمایشگاه دستاوردهای چهل ساله انقلاب در موزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، اظهار کرد: در این نمایشگاه غرفههای مختلفی مانند شهدای دفاع مقدس، شهدای مدافع سلامت، دستاوردهای چهل ساله در حوزه پزشکی و پیشرفتهای این حوزه، کرونا و خدمات بخشهای مختلف سپاه و بسیج، غرفه اقدامات ملی در حوزه سلامت مانند فلج اطفال برپا میشود. غرفهای نیز به محرومیتزدایی و اقدامات مرتبط با آن اختصاص داده شده است. همچنین، این نمایشگاه با همکاری معاونتهای مختلف بهداشت و درمان نیرویهای دریایی، هوایی، زمینی و هوافضای سپاه، بسیج جامعه پزشکی، بهداری دفاع مقدس و ستاد کل سپاه پاسداران برگزار میشود.
سردار عبداللهی با بیان اینکه همزمان با هفته دفاع مقدس بیماریابی یا غربالگری بیماران در برخی استانهای مرزی کشور انجام میشود، گفت: معاونت بهداشت و درمان سپاه با همکاری بسیج جامعه پزشکی در استانهای کردستان، کرمانشاه، خوزستان، ایلام، هرمزگان و سیستان و بلوچستان ضمن برپایی بیمارستانهای صحرایی، به بیماریابی در این استانها پرداخته و افراد ضعیف و محرومی که تاکنون به دلیل مشکلات مالی توانایی مراجعه به پزشک و معالجه نداشتهاند، به این بیمارستانها ارجاع داده میشوند تا اقدامات درمانی مورد نیاز انجام شود.
وی با مقایسه خدمات پزشکی در دوران مقدس و دوران کرونا، اظهار کرد: وجه اشتراک این دو دوره ایثار و ازخودگذشتگی جامعه پزشکی است. در آن دوره پزشک، پرستار و امدادگر از جان خود میگذشتند و زیر توپ، تانک و بمبهای دشمن به نجات جان رزمندگان میپرداختند. این ایثار بیبدیل بود و در کشورهای دیگر دیده نمیشد، اما در کشور ما دهها هزار پزشک، پرستار و امدادگر به جبهه رفتند و با شهادت، جانبازی و آزادگی ازخودگذشتگی را متبلور کردند.
سردار عبداللهی ادامه داد: در عرصه دفاع از سلامت در برابر کرونا نیز همان افراد از نسل قدیم و جدید از جان خود مایه گذاشتند و به دفاع از جان مردم پرداختند، به ویژه در اوایل شیوع بیماری که ترس بر جامعه حاکم بود و راه مقابله با این بیماری ناشناخته و اقلام محافظتی کم بود، پزشکان و پرستاران قهرمانانه به مبارزه با بیماری رفتند تا جان افراد را نجات دهند. پزشکانی ماههاست که به منزل نرفته و از خود و خانواده خود گذشته و به مقابله با این بیماری پرداختهاند و این وجه اشتراک برجسته دو دوره دفاع مقدس و کروناست.
معاون بهداشت و درمان سپاه با بیان مشارکت جامعه پزشکی در کمکهای مؤمنانه، اظهار کرد: گروههای پزشکی علاوه بر دفاع از سلامت، اقدام به شناسایی خانوادههای نیازمند کردند و به کمک مردم شتافتند؛ در این راستا اقدامات جامعه پزشکی قابل تحسین است.
سردار عبداللهی با اشاره به پیک سوم کرونا، گفت: در حال حاضر شرایط خاصی حاکم است و اصول بهداشتی، فاصلهگذاری اجتماعی، حداقل تردد و سایر توصیهها باید بیشتر رعایت شود. با توجه به نزدیک بودن فصل پاییز و شیوع آنفولانزای فصلی و کرونا میتواند مشکلات بیشتری به وجود آید و برای اینکه این مشکلات را مدیریت و درد مردم را کمتر کنیم باید باعث قطع زنجیره بیماری شویم. چنانچه شرایط مانند یک یا دو ماه گذشته باشد، وضعیت خوبی را پیشبینی نمیکنیم و امکان دارد که بحران شدیدی به وجود آید. اگر مردم رعایت کنند، در پاییز نیز بیماری را مدیریت میکنیم.
انتهای پیام