کد خبر: 3924064
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۴
رئیس بسیج جامعه پزشکی خبر داد؛

ویزیت و درمان رایگان 40 هزار نفر در استان‌های مرزی کشور

رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور، با اشاره به عضویت 180 هزار نفر از پزشکان و پرستاران در بسیج جامعه پزشکی، از ویزیت و درمان رایگان 40 هزار نفر از ساکنان مناطق مرزی و محروم کشور به مناسبت هفته دفاع مقدس خبر داد.

ویزیت و درمان رایگان 40 هزار نفر در استان‌های مرزی کشوربه گزارش خبرنگار ایکنا، شاهین محمدصادقی، رئیس بسیج جامعه پزشکی کشور، در نشست خبری ویدئو کنفرانسی که امروز ۳۰ شهریورماه، به مناسبت هفته دفاع مقدس در وزارت بهداشت برگزار شد، با بیان اینکه طی هفته دفاع مقدس در استان‌های مرزی، خوزستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، کرمانشاه و استان‌های محروم مثل سیستان و بلوچستان و هرمزگان حداقل ۴۰ هزار بیمار را طی دو هفته معاینه و درمان می‌کنیم، گفت: این کار جدید و بزرگی است که با همکاری واحد‌های محرومیت‌زدایی سپاه و بسیج، دانشگاه‌های علوم پزشکی، بنیاد مستضعفان و استانداری‌ها انجام می‌شود.

وی افزود: علاوه بر ویزیت و درمان تا جایی که بتوان برای توزیع ماسک و اقلام بهداشتی در مناطق محروم اقدام می‌کنیم، در این زمینه البته از هفت ماه قبل اقدامات زیادی از سوی بسیج جامعه پزشکی در مناطق محروم انجام شده و این اقدامات همچنان ادامه دارد.

محمدصادقی ادامه داد: در این برنامه قرار است به همه ساکنان مناطق مرزی که از سوی شبکه‌های بهداشت و درمان استان‌های مرزی شناسایی شده‌اند، کارت سلامت داده شود و در زمان مشخص و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و درمانی و ضوابط اعلامی ستاد ملی کرونا از سوی تیم‌های تخصصی بسیج جامعه پزشکی معاینه شوند.

وی با بیان اینکه بسیج جامعه پزشکی بازوی اجرایی وزارت بهداشت است، گفت: حدود ۱۸۰ هزار نفر از اعضای جامعه پزشکی کشور در این سازمان عضویت داشته، آماده جانفشانی هستند. البته تمامی اعضای جامعه پزشکی عضو بسیج جامعه پزشکی هستند و در آن به روی همه پزشکان، پرستاران و کادر بهداشتی و درمانی باز است.

محمدصادقی در ادامه با بیان اینکه تاکنون تحقیقات مختلفی در زمینه واکسن و تولید کیت انجام شده است، گفت: کار‌های بزرگی انجام شده، اما هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.

وی ادامه داد: بسیج جامعه پزشکی همچنین تیم‌هایی برای کمک به کادر بهداشت و درمان و برپایی قرنطینه بیماران بعد از ترخیص از بیمارستان‌ها کار‌های زیادی انجام شد، گرچه هنوز حق مردم را ادا نکرده و کار‌های زیادی بر زمین مانده است.
 
رئیس بسیج جامعه پزشکی اظهار کرد: امیدواریم پس از محرمیت‌زدایی از این استان‌های مرزی، در مراحل بعد نیز محرومان استان‌های دیگر را در سراسر کشور پوشش دهیم. امیدواریم بتوانیم در مناطق محروم به زودی خدمات بیشتری از جمله خدمات دندانپزشکی، چشم پزشکی، طب اطفال و جراحی نیز ارائه کنیم.

وی یادآور شد: قرار است چند تیم نیز در هفته‌های آینده به مناطق قرمز اعزام شود. همچنین تیم‌هایی برای آموزش نیرو‌های مورد نیاز در آی‌سی‌یو‌ و بخش‌های بیمارستانی به استان‌های مختلف اعزام می‌شوند تا در صورتی که با موج شدید کرونا مواجه شدیم، نیرو‌های بیشتری در اختیار بیمارستان‌ها باشد.

محمدصادقی در رابطه با اعزام تیم‌های درمانی بسیج به خارج از کشور، نیز گفت: از گذشته تیم‌های پزشکی برای کمک به مدافعان حرم در سوریه و عراق اعزام می‌شدند، اما از زمان شروع اپیدمی کرونا اولویت بسیج کمک و درمان مردم ایران است و در این مدت هیچ موردی از اعزام نیرو به کشور‌های همسایه نداشته‌ایم، اما در آینده اگر وضعیت اپیدمی کرونا در کشور بهبود پیدا کند در این زمینه نیز آمادگی کمک وجود دارد.
 
رئیس بسیج جامعه پزشکی در ادامه با بیان اینکه سپاه و بسیج اولین نهاد‌هایی بودند که با شیوع کرونا، تفاهم‌نامه همکاری با وزارت بهداشت امضا کردند، گفت: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی، تولید ماسک و اقلام بهداشتی، برپایی قرنطینه‌ها، نقاهت‌گاه و کمک‌های انسان‌دوستانه و مؤمنانه اقدامات زیادی انجام شد و همچنان نیز ادامه دارد. تمام این فعالیت‌ها نیز با همکاری و زیر نظر وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی بوده است.

وی همچنین در مورد احتمال بیوتروریسم در اپیدمی کرونا، نیز اظهار کرد: هنوز نمی‌توان به صراحت جواب این پرسش را داد، مقالات متعددی در مورد دستکاری در ویروس‌های کرونا در مجله نیچر در سال ۲۰۱۵ چاپ شده که ترکیبی از موش و خفاش بوده، دانشگاه کالیفرنیای شمالی نیز تحقیقاتی در ووهان چین انجام داده است، اما هنوز سند معتبری در این رابطه وجود ندارد. با این حال برخی شواهد نیز موجود است و بسیاری از عقلا به نوعی احتمال حمله بیولوژیک می‌دهند.

رئیس بسیج جامعه پزشکی، در رابطه با عملکرد دستگاه‌های اجرایی کشور در مدیریت کرونا گفت: هیچ اقدامی در هیچ زمینه‌ای بدون عیب و نقص نیست، اگر تجربه و هماهنگی بیشتری وجود داشت، بهتر می‌توانستیم عمل کنیم، در این مورد بیش از وزارت بهداشت به دستگاه‌های اقتصادی و سیاسی ایراد وارد است.

وی ادامه داد: عملکرد وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی در مجموع قابل دفاع است. وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی گاهی نظراتی داشتند که مورد توجه قرار نمی‌گرفت، اگر به نظرات آن‌ها توجه می‌شد، مدیریت بهتری صورت می‌گرفت، همچنین اگر به مقامات استانی اعم از دانشگاه‌های علوم پزشکی، استانداری‌ها و حتی امامان جمعه اختیارات لازم تفویض می‌شد، خود آن‌ها بهتر می‌توانستند تصمیم‌گیری کنند.

محمدصادقی بیان کرد: گاهی اوقات ستاد کرونا در رأس تصمیم می‌گیرد و مقامات محلی در اجرای دستورات دچار مشکل می‌شوند، شاید اگر تفویض اختیار کنیم، برخی اشکالات را بتوان از بین برد. در مورد وزارت بهداشت نیز ایراداتی در مورد نفوذ برخی دارو‌ها و تجهیزات وجود دارد، اما در مجموع عملکرد قابل دفاعی دارد.

رئیس بسیج جامعه پزشکی، در رابطه با تأمین واکسن آنفولانزا نیز اظهار کرد: تأکید بسیج بر تأمین واکسن برای افراد محروم و کسانی است که توان مالی خرید آن را ندارند، در این زمینه برای تأمین واکسن در مناطق محروم و حاشیه شهر‌ها تفاهم‌نامه‌هایی را تدوین کرده‌ایم که با امضای آن تلاش می‌کنیم مقدار واکسن برای مناطق محروم از جمله مناطق حاشیه‌ای تهران تهیه کنیم.

وی افزود: خدمات ویزیت رایگان بسیج جامعه پزشکی به مردم قبل و بعد از کرونا همیشه ادامه داشته و هم اکنون نیز تیم‌هایی در ارومیه و اردبیل در حال خدمت‌رسانی هستند، تعداد زیادی از همکاران ما در بسیج جامعه پزشکی در این مدت به کرونا مبتلا شدند و تعدادی نیز شهید شدند، خود من نیز به کرونا مبتلا شدم و مدتی در آی‌سی‌یو بستری بودم.

محمدصادقی گفت: خدمات بهداشتی بسیج جامعه پزشکی بعد از هفته دفاع مقدس نیز در شهر‌های دیگر و حاشیه شهر‌های بزرگ ادامه خواهد داشت. با اورژانس و ارتش نیز برای رسیدگی به مناطق صعب‌العبور هماهنگ کردیم تا جایی که می‌شود از آمبولانس‌های زمینی استفاده کنیم، در غیر این صورت از بالگرد‌های اورژانس و نیرو‌های مسلح برای کمک به مردم ساکن این مناطق استفاده می‌کنیم.

وی در رابطه با صحبت‌های رئیس‌جمهور مبنی بر وجود یک بیماری خطرناکتر از کرونا در کشور‌های همسایه، گفت: شایعات همیشه وجود دارد، برخی بیماری‌های جدید ممکن است وجود داشته باشد، اما تاکنون خبر مستندی از منابع رسمی در این مورد نشنیده‌ایم. رئیس جمهور حتماً منابعی دارند که در این زمینه صحبت کرده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه بسیج و سپاه اولین نهاد‌هایی بودند که با شیوع کرونا به تولید و توزیع ماسک و اقلام ضد عفونی پرداختند، گفت: در مساجد واحد‌های درمانی بسیج و سپاه از همان اوایل اپیدمی مستقر شدند، تولید ماسک نیز اولین بار ر کارخانه‌های سپاه شروع شد. بخش قابل توجهی از نیاز کشور با روحیه بسیجی تامین شد. امروز هم واحد‌هایی از نیرو‌های مسلح در تهیه، توزیع و تولید ماسک و لوازم بهداشتی برای مبارزه با این بیماری فعال هستند.

محمد صادقی افزود: بسیج در همه کشور در هر جایی که توانسته خدمت کرده است و اگر نتوانستیم در جایی خدمت کنیم، شرمنده‌ایم، در مورد تعداد ماسک‌های توزیع شده آمار دقیق نداریم، اما هر چقدر در توانمان بوده انجام داده‌ایم.
انتهای پیام
captcha