
به گزارش ایکنا، آیین بزرگداشت روز جهانی صلح و هفته دفاع مقدس، امروز چهارشنبه دوم مهرماه، با حضور محسن هاشمی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران و جمعی از اعضای شورای شهر تهران در سالن ایران زمین ساختمان شماره دو شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد.
هاشمی، در این مراسم با اشاره به اینکه پدیده جنگ، دفاع و صلح کلماتی هستند که به نظر روی لبه چاقو حرکت میکنند و اگر رهبران و فرهیختگان کشورها به آنها با دقت نگاه نکنند، میتوانند بلغزند و به بهانه حتی دفاع وارد جنگی ناخواسته شوند و به بهانه موضوع کوچکی ملتی را درگیر کنند، گفت: مصادف شدن روز جهانی صلح با روز حمله ارتش بعثی صدام به ایران، معنای بیشتری برای مردم ایران دارد و برای آن ارزش بیشتری قائل هستند؛ چراکه این حمله موجب شهید شدن صدها هزار نفر و جانبازی تعداد بیشتری شد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران، با تأکید بر اینکه جنگ مقدس نیست، افزود: تحریفاتی در فرهنگ و تاریخ معاصر ما صورت گرفته و بعضاً جنگ را مقدس میدانند، درحالیکه جنگ مقدس نیست، بلکه این دفاع، ایستادگی و ایثار است که مقدس است. این موضوع در سخنان مقام معظم رهبری نیز مطرح شده است. ایشان فرمودند که باید بیشتر به فکر دفاع و صلح بود تا آنکه به فکر جنگ باشیم.
وی ادامه داد: اگر میبینیم که در مسیر پیروزی اسلام، جنگهای زیادی رخ داده است، اما هم پیامبر(ص) و هم حضرت علی(ع) حتی بعد از پیروزی احساس ناراحتی داشتند و نمیتوانستند قبول کنند که این تعداد کشته وجود داشته باشد، نشان از آن است که مسئله جنگ در اسلام نهی شده و صلح به عنوان یکی از زیباترین و مقدسترین امور مطرح شده است.
هاشمی با بیان اینکه از همه مردان و زنان بهویژه خانوادههای شهدا و رزمندگانی که در هشت سال دفاع مقدس موجب ایجاد صلحی پایدار شدند و حماسه آفریدند تا برای ایران عزت به ارمغان بیاوردند، گفت: از صدا و سیما در این خصوص گلایه دارم و این گلایه از صدا و سیما از این جهت است که در چهلمین سالروز دفاع مقدس، تاریخ دفاع را با سانسور و با نگاه جناحی بیان میکنند و بخشی از افتخارات این سرزمین را نادیده میگیرند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به نقش آیتالله هاشمی رفسنجانی در دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: ایشان در دوره دفاع مقدس نقش قابل توجهی داشتند که در بیان تاریخ از وی یاد نمیشود، این در حالی است که ایشان از سال ۶۲ بهعنوان فرمانده جنگ و از سال ۶۷ به عنوان جانشین کل قوا هم در دفاع و هم در صلح پایدار نقش داشتند؛ لذا برای آنکه تحریف صورت نگیرد باید نگاه به تاریخ کشور، نگاهی بدون سانسور و تحریف باشد.
وی در ادامه با اشاره به نقش زنان در صلح اظهار کرد: اگرچه جنگ رفتاری مردانه است، اما اگر حضور زنان در دفاع نباشد، نمیتوانیم به نعمت صلح برسیم. مادران، خواهران و همسران نقش اساسی را در صلح بازی میکنند و اگر حضور این افراد در جامعه نباشد، جنگ مردانه سالها به طول میانجامد.
انتهای پیام