عزتالله یوسفیانملا، کارشناس مسائل اقتصادی و عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با ایکنا، درباره تحریمهای جدید آمریکا علیه نظام بانکی کشور و آثار آن گفت: اگر این تحریمها را رصد کنیم، متوجه میشویم که بسیاری از آنها اساساً جنبه عملیاتی نداشته و اتفاقی در اجرای این تحریمها رخ نخواهد داد، چراکه برای مثال بسیاری از بزرگان کشور که قبلاً تحریم شدهاند از شخصیتهای مذهبی و حوزوی هستند که در طول سال هیچ مسافرتی به اروپا و آمریکا ندارند و حتی شغل آن ارتباطی با چنین مسافرتهایی ندارد.
وی افزود: خود تحریمکنندگان به خوبی میدانند که یک فقیه یا حقوقدان عضو شورای نگهبان اساساً مسافرتی نمیرود یا پسانداز ارزی یا ریالی در خارج از کشور ندارد چراکه اگر داشتند قطعاً از سوی آمریکاییها افشا میشد، لذا معتقدم نزدیک به 80 تا 90 درصد تحریمهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران وضع میشود اثر خاصی ندارد و بیدلیل وضع شده و صرفاً اهداف جنگ روانی را دنبال میکند، اما نکته مهم این است که وقتی تحریم جدیدی علیه ایران وضع میشود برخی از افراد در داخل کشور سخنانی را همراستا با تحریمکنندگان بیان میکنند و متأسفانه عدهای دیگر به آن گوش میدهند. لذا فوراً قیمت دلار، طلا و ... بالا میرود.
یوسفیانملا بیان کرد: واقعیت امر این است که قیمت هیچ کالایی نباید بدون دلیل منطقی بالا برود چراکه این صرفاً یک جنگ روانی است، وگرنه تحریمهای شدید علیه ایران در همان مراحل اول اتفاق افتاد که مبادلات اقتصادی ما قطع و امکان فروش نفت از بین رفت. هدف آنها زنده نگه داشتن موضوع دشمنی با ایران است. مسئولان هم گفتهاند که تحریمهای شدید قبلاً اتفاق افتاده است. لذا این تحریمهای جدید تأثیری بر صادرات و واردات ندارد. از سوی دیگر تا بتوانیم این تحریمها را دور میزنیم و آن را بیاثر میکنیم.
عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به جنبه روانی تحریمهای جدید علیه ایران گفت: البته ذکر این نکته لازم است که تا 13 آبان یعنی انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا ممکن است اتفاقات جدیدی نیز رخ دهد چون آقایانی که قصد ورود به کاخ سفید را دارند میخواهند بگویند ابتکار عمل در مورد ایران در دست ما است. آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم میگوید خروج آمریکا از برجام باعث شده ایران برخی از تعهدات خود را انجام ندهد. لذا این ایران هراسی همواره وجود داشته و دائماً تقویت میشود اما قطعاً تأثیر عملیاتی ندارد مگر برای کسانیکه گوش به فرمان آن طرف آب هستند و قصد بر هم زدن بازار را دارند.
این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: این تحریمهای بانکی هم صرفاً باعث شد تا حدودی قیمت ارز و طلا بالا برود. البته واقعیت این است که هدف آنها متلاشی کردن اقتصاد ایران به گونهای است که حتی توان پرداخت هزینههای روزمره خود را نداشته باشد. البته صادرات و واردات دچار اختلالاتی شده اما آنچه آنها انتظار داشتند محقق نشد.
وی یادآور شد: بانکهایی هم که جدیداً تحریم شدهاند بانکهای اصلی کشور نیستند بلکه آنها که داد و ستد خارجی داشتند سالهای قبل تحریم شدهاند. اساساً تحریم داماتو که بسیار پیشرفتهتر از این موارد است هر سال توسط رئیس جمهور آمریکا تمدید میشود اما اقتصاد ایران همچنان روی پای خود ایستاده است. الان زمان انتخابات است لذا ترامپ و بایدن باید علیه ایران رجزخوانیهایی بکنند اما اگر به لیست این تحریمها نگاه کنید صرفاً دارای آثار روانی است.
عضو سابق کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: اگر کسانیکه به این کشور و نظام علاقه دارند همت بیشتری کرده و با سعی و کوشش و دلسوزی به مردم خدمترسانی داشته باشد و عدهای نیز در این ایام از خرید طلا یا ارز خودداری کنند قطعاً بخش زیادی از تحریمها بیاثر خواهد شد. این افراد باید بدانند که اقدامات آنها غیر از اینکه نظام را تضعیف کند نتیجه دیگری در پی نخواهد داشت چراکه هزینههای آن از خزانه نظام و مردم پرداخت میشود.
یوسفیانملا در پایان گفت: آمریکا حتی اعضای ناظر بر انتخابات ایران را هم تحریم کرد و این نشان میدهد که چقدر بیبرنامه عمل میکنند. حتی مسئول تحریم ایران در وزارت خزانهداری آمریکا شخصی ناشناخته و کمتجربه است، لذا هم کسانیکه در داخل کشور جنگ روانی راه میاندازند و هم کسانی که آن را عملیاتی میکنند باید از این کار دست بردارند آنگاه مشاهده خواهیم کرد که هیچ اتفاق مهمی علیه اقتصاد ایران رخ نخواهد داد.
انتهای پیام