کتاب «ظهور هندوئیسم در گندهارا» در پاکستان منتشر شد
کد خبر: 3930657
تاریخ انتشار : ۳۰ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۴

کتاب «ظهور هندوئیسم در گندهارا» در پاکستان منتشر شد

کتاب «ظهور هندوئیسم در گندهارا» تألیف عبدالصمد با محوریت گندهارا، مذهب، هندوئیسم و تاریخ به زبان انگلیسی در کراچی پاکستان منتشر شد.

کتاب «ظهور هندوئیسم در گندهارا» در پاکستان منتشر شدبه گزارش ایکنا؛ به نقل از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، کتاب «ظهور هندوئیسم در گندهارا» تألیف عبدالصمد با محوریت گندهارا، مذهب، هندوئیسم، تاریخ به زبان انگلیسی از سوی انتشارات سنگ میل در سال ۲۰۲۰ میلادی منتشر شد.

دکتر عبدالصمد در تلاش برای شناسایی آنچه معمولا به عنوان «هندوئیسم» در منطقه گندهارا(نام سرزمینی باستانی از نواحی رود کابل تا رود سند) یاد می‌شود، وظیفه بسیار مهم و ارزشمندی را به انجام رسانیده است و در این کتاب آنچه را که امروزه برخی به عنوان «هندوئیسم» می‌شناسند، برای ردیابی ریشه‌های ایدئولوژی‌های خاص و بازنمایی‌های نمادین در گذشته استفاده کرد.

عبدالصمد در رویکرد خود به این موضوع تلاش کرده است که آثار بسیاری از محققان را که پیش‌تر در این موضوع تحقیق کرده‌اند به عنوان مرجع در اختیار خواننده قرار دهد؛ اما وی برخی رویکردهای قبلی را نیز به چالش می‌کشد و روش‌های جدیدی را برای تفسیر الگوهای دیده شده در شواهد مادی ارائه می‌دهد.

دکتر عبدالصمد یک باستان‌شناس معتبر در سطح بین‌المللی است. وی متولد سال ۱۹۸۱ میلادی، تحصیلات دکتری خود را با درجه ممتاز در آلمان به پایان رسانید و در سن ۲۸ سالگی با اخذ مدرک دکتری به عنوان جوانترین دکتر در رشته باستان شناسی در کشور خود پاکستان شناخته شد. وی بعد از اتمام دوره پسادکتری از دانشگاه ویسکانسین ـ مدیسن آمریکا و بازگشت به کشور از سوی دولت ایالت خیبرپختونخوا به سمت مدیریت  اداره باستان شناسی و موزه‌های این ایالت منصوب شد.

وی همچنین، ریاست موزه معروف پیشاور را به عهده دارد. قبل از او این موزه به ریاست باستان شناسان معروفی چون سر آئورل استین و دی. بی. اسپونر مفتخر بوده است. دکتر صمد پیشگام پیوند و ارتباط دادن بین باستان شناسی دانشگاهی با جوامع محلی پاکستان بوده است. وی به پاس خدمات شایسته خود در عرصه باستان شناسی، در سال ۲۰۱۸ جایزه افتخاری حُسن عملکرد را از سوی مقام ریاست جمهوری دریافت کرد. وی در دوره ریاست خود چند موزه را در ایالت خیبرپختونخوا تأسیس کرده و با ارتقای برخی از موزه‌های قدیمی، حیات تازه‌ای به آنها بخشیده و فضاهای عمومی آنها را برای انجام فعالیت‌های اکتشافی و آموزشی، مناسب‌تر ساخته است. دکتر عبدالصمد اغلب به عنوان مدرس مهمان در مراکز معتبر ملی و بین‌المللی سخنرانی می‌کند.

وی در کنار پروژه‌های تحقیقاتی خود تقریبا ده سال در دانشگاه تدریس کرده و مدت‌هاست که به عنوان یک شخصیت دانشگاهی برجسته و یکی از معتبرترین باستان شناسان پاکستان مورد توجه قرار دارد و هر صفحه از این کتاب گواهی بر این واقعیت است.

انتهای پیام
captcha