کد خبر: 3933924
تاریخ انتشار : ۱۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۳:۱۱

اسلیو معده برای کدام دسته از بیماران چاق مفید است؟

یک متخصص جراحی در بیمارستان نجمیه گفت: امروزه جراحی‌های چاقی برای درمان اضافه وزن مفرط و به دلیل نتیجه‌دهی بسیار خوب و عوارض کم، بسیار مورد توجه قرار گرفته است و در بین این جراحی‌ها، اسلیو معده جزء محبوب‌ترین جراحی‌های چاقی در سراسر دنیاست.

اسلیو معده برای چه افرادی مفید است؟

به گزارش ایکنا، جمال اخوان‌مقدم، متخصص جراحی در بیمارستان نجمیه و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) در گفت‌وگو با روابط عمومی بیمارستان نجمیه، اظهار کرد: جراحی اسلیو نوعی از جراحی چاقی است که در آن کاهش قابل توجه ظرفیت معده و ایجاد یک محدودیت اجباری و فیزیولوژیک در میزان غذای مصرفی فرد صورت می‌گیرد.
 
اخوان‌مقدم با بیان اینکه یکی از معضلات جوامع مدرن، افزایش وزن به دلیل کاهش تحرک و افزایش دسترسی به کالری و مشکلات زمینه‌ای است، افزود: خیلی مواقع در زمینه ژنتیک، افزایش وزن به چاقی مرضی تبدیل می‌شود و نیازمند مداخلات جدی است، به این معنی که اغلب موارد افزایش وزن با اصلاح سبک زندگی، رژیم غذایی و افزایش تحرک درمان می‌شوند، اما در بعضی موارد افزایش وزن همراه با زمینه‌های ژنتیکی به سادگی با درمان‌های طبی و توصیه‌های پزشکی و سلامت درمان نمی‌شوند.

وی گفت: دو روش در دنیا، بین روش‌های جراحی موجود مورد قبول واقع شده‌اند؛ نخست کاهش حجم معده همراه با جراحی اسلیو(به این معنی که معده شبیه به یک آستین گرد بریده شده و داخل آن تقریبا حدود یک و نیم سانتی متر قطر داخلی معده باقی می‌ماند) و دیگری روش بای‌پس که محتویات معده و گوارش را به جایی که هضم و جذب در آن مختل است، منتقل می‌کنند، در واقع هضم و جذب غذا در آن انجام نمی‌شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) بیان کرد: میزان عوارض، خطرات و هزینه‌های جراحی اسلیو پایین است و در کل جراحی‌های چاقی در دنیا، هر چند تعداد زیادی عمل بای‌پس انجام می‌شود، اما تمایل زیادی برای جراحی‌های اسلیو وجود دارد.

وی با اشاره به عمل‌های انجام شده در بیمارستان فوق تخصصی نجمیه گفت: در بیمارستان نجمیه عمدتا از روش اسلیو استفاده می‌کنیم و یک لوله مخصوص را داخل معده قرار می‌دهیم و با رعایت اصول تکنیک‌های جراحی و مسائل علمی، قسمت اضافه و ذخیره‌ای معده را بر می‌داریم.

اخوان‌مقدم تصریح کرد: اگر اسلیو را به صورت ساده تعریف کنم این است که در جراحی‌های اسلیو، قسمت ذخیره‌ای معده برداشته و قسمت حرکتی آن که در انتهای معده است با اعصاب حفظ می‌شود و این خلاصه‌ای از جراحی اسلیو است و اگر برای بیمار مناسب با وزن مناسب انجام شود نتایج آن بسیار عالی خواهد بود.

این متخصص جراحی در خصوص بستری شدن قبل و بعد عمل اسلیو گفت: امکان بستری و انجام عمل اسلیو در صبح و ترخیص بیمار در همان روز وجود دارد، اما درباره مراقبت‌های پس از جراحی نظرات مختلفی است که برخی معتقدند باید یک ارزیابی رادیولوژی از وضعیت عمل انجام شود، ما در بیمارستان فوق تخصصی نجمیه محتاطانه‌ترین روش را در نظر گرفتیم و بیمار را دو تا سه روز پس از عمل بستری نگه می‌داریم و یک ارزیابی رادیولوژی بر روی او انجام می‌دهیم و اگر مطمئن شدیم که مشکلی وجود ندارد، بیمار را مرخص می‌کنیم.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیة‌الله(عج) با اشاره به شاخص توده بدنی افراد بیان کرد: این شاخص (BMI) در واقع یک معیار غربالگری است که به کمک آن می‌توان میزان اضافه وزن یا کاهش وزن یا محدوده وزنی ایده‌آل را مشخص کرد. بر این اساس، افرادی که شاخص توده بدنی شان بالای ۴۰ است برای جراحی چاقی و از جمله جراحی اسلیو آمادگی دارند، اما در افرادی که این شاخص بین ۳۵ تا ۴۰ است خصوصا اگر بیماری زمینه‌ای مانند دیابت، آرتروز یا سایر بیماری‌ها را داشته باشند که درمان چاقی در بهبود آن موثر باشد، عمل جراحی را توصیه می‌کنیم.

این متخصص جراحی ادامه داد: بیمار باید در نظر داشته باشد که مداخلات جراحی چاقی روشی کمکی برای به دست آوردن سلامت است و خودش باید روش تغذیه زندگی اش را اصلاح کند و ورزش کردن را جدی بگیرد. مجموعه درمانی بیمارستان فوق تخصصی نجمیه در حوزه چاقی از یک کلینیک چند تخصصی چاقی، اتاق عمل، تیم جراحی، پرسنل اداری و یک مجموعه پرستاری تشکیل شده که بر اساس آخرین استاندارد‌های علمی در خدمت بیماران است و طبق استاندارد‌ها آمادگی دارد به همه افراد سرویس دهد، اما توقع ما این است که به فعالیت این مجموعه نه به عنوان یک فعالیت زیبایی، بلکه به عنوان یک فعالیت علمی و درمانی توجه شود و هدف ما در این مجموعه از صفر تا صد به دست آوردن یک سطح سلامتی مناسب برای بیمار است.
انتهای پیام
captcha