حجتالاسلام والمسلمین مهدی بهمنی، کارشناس قرآنی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با ایکنا، اظهار کرد: در حال حاضر دانشگاه کاملاً تعطیل است و دانشجویی در دانشگاه حضور ندارد که بتوان برنامهای را بهصورت حضوری برگزار کرد.
وی ادامه داد: برنامههای مجازی نیز بسیار محدود است، به این دلیل که هنوز ساز و کارها و زمینههای لازم فراهم نیست. در عین حال سعی کردهایم از این فضا نیز استفاده کنیم. در حال حاضر بر مسابقات قرآن متمرکز هستیم که بهصورت سراسری برای دانشجویان در اصفهان برگزار شد. در این مسابقات چند نماینده در رشته حفظ کل و حفظ 20 جزء داشتیم، در رشتههای دیگر نیز شرکتکننده داریم، اما شرکتکنندگان شاخصمان در رشته حفظ هستند، البته در زمینههای اذان و دعاخوانی نیز نمایندگان خوبی داریم.
وی گفت: دانشگاه ما دانشگاه تحصیلات تکمیلی است و دانشجویان اصلاً فرصت پرداختن به این مسائل را ندارند، ولی در عین حال، حافظان کل خوبی داریم. الان مهمترین مسئله این است که دانشگاه در مسابقات قرآن موفق باشد. اولین بار است که دانشجویان به این شیوه در مسابقات شرکت میکنند و هنوز مشکلاتی وجود دارد، اما به هرحال تجربه جدیدی برای دانشجویان است.
بهمنی ادامه داد: فعالیتهای خوب دیگری نیز با کمک نهاد رهبری انجام میدهیم که البته برخی از آنها به پایان رسیده است. از زمانی که دانشگاهها تعطیل شده موضوع فعالیتهای قرآنی تحت تأثیر قرار گرفته و کمتر شده است، اما قبل از آن برای کارکنان و اساتید با کمک نهاد رهبری دورههایی را برگزار کردیم که بهصورت غیرحضوری بود و برای آنها آموزش قرآنی با عنوان بررسی آرا و نظرات در حوزه موضوعات قرآنی داشتیم.
وی ادامه داد: در ماه رمضان برنامههای قرآنی ما با کمک نهاد گستردهتر و بیشتر بود. برنامههایی که برای آینده در نظر داریم بستگی به این دارد که شرایط به چه شکلی پیش میآید؛ اما یک هماندیشی قرآنی بهصورت مجازی برگزار خواهد شد و میخواهیم تمامی دانشگاهها را در این قضیه دخالت دهیم تا دانشجویانشان از تمامی دانشگاهها بتوانند در این برنامه شرکت کنند. از اساتید قرآنی دعوت میکنیم برای اینکه محوریت برنامه را در دست داشته باشند و در فضای مجازی هماندیشی برگزار خواهد شد.
بهمنی به برنامههای قرآنی که در گذشته در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شده، اشاره و اظهار کرد: با حضور علیاصغر شعاعی، کارگاهی با عنوان آشنایی با قرآن برپا کردیم که با محوریت آشنایی با قرائت و تجوید بود، بسیار از آن استقبال شد و از دانشگاههای دیگر نیز شرکتکننده داشتیم، دانشجویان علاقهمند بودند که این همایش ادامه پیدا کند، اما با توجه به شرایطی که هست، امکان آن وجود ندارد، به دنبال این هستیم که اینگونه برنامهها که تشویق برای یادگیری قرآن کریم است، بهویژه در زمینه قرائت و تدبر در قرآن کریم در دانشگاه بیشتر شود.
وی ادامه داد: با حضور دانشجویان دکترایمان که خودشان قاری یا حافظ قرآن کریم بودهاند، در طول ماه رمضان برای بانوان و آقایان کلاسهایی را در مسجد دانشگاه داشتیم. سالهای گذشته از قراء تراز اول و بینالمللی دعوت میکردیم، اما بهتر دیدیم که از ظرفیت داخلی استفاده کنیم، در طول ماه رمضان قبل از نماز ظهر در مسجد دانشگاه کلاس جمعخوانی و آموزش قرآن کریم برگزار میشد. بعد از شیوع کرونا عملاً این برنامه امکان ادامه نداشت و نمیشد برای آن برنامهریزی خاصی را انجام داد، فعلاً برنامهها تحت تأثیر این موضوع قرار گرفته و برنامه ما به همین مقدار محدود شده است.
بهمنی با اشاره به برنامههای دانشگاه تربیت مدرس در هفته قرآن و عترت در دانشگاهها، گفت: با نهاد رهبری جلساتی را گذاشتهایم و قرار شده که برنامههایی با کمک نهاد برگزار شود، هفته قرآن فقط یک نماد است و به نظر میرسد که برنامههای قرآنی باید در طول سال ادامه داشته باشند، قرار است یکسری برنامههای قرآنی را تا آخر سال برگزار کنیم و محدود به یک هفته نباشیم.
وی با بیان اینکه هفته قرآن شکل نمادین دارد و شاید هم کار خاصی در آن صورت نگیرد، ادامه داد: قرار است تصمیماتی اتخاذ شود و در جمعبندی نهایی تا آخر سال تصمیمها اجرایی شوند. ممکن است محدود به هفته قرآن نباشد، اما سعیمان بر این است که در آبانماه تصمیماتی برای تا آخر سال بگیریم.
انتهای پیام