کد خبر: 3935385
تاریخ انتشار : ۲۵ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۵
علی رمضانی خبر داد؛

اپلیکیشن کتابخوانی برای دانش‌آموزان راه‌اندازی می‌شود / بی‌رمقی «کتاب» در وقف خیران

مدیرکل فرهنگی، هنری وزارت آموزش و پرورش، با بیان اینکه به زودی اپلیکیشنی راه‌اندازی می‌شود که می‌توان جشنواره بعدی دانایی توانایی را در این بستر پیگیری کرد، گفت: نسخه پی‌دی‌اف کتاب‌ها از طریق این اپلیکیشن در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد. همچنین از طریق این اپلیکیشن امکان استفاده از کتابخانه‌های مدارس فراهم می‌شود.

بی‌رمقی «کتاب» در وقف خیرین

چهارمین جشنواره «دانایی توانایی» همزمان با بیست و هشتمین دوره هفته کتاب با شرکت ۳۰۰ دانش‌آموز برگزیده از سراسر کشور به صورت مجازی از امروز آغاز شده و تا روز سه‌شنبه ۲۵ آبان‌ماه ادامه دارد. این دوره با استفاده از بستر شبکه شاد در حال برگزاری است.

‌محتوای کتب جشنواره، متناسب با سند تحول بنیادین است


علی رمضانی، مدیرکل فرهنگی، هنری، اردو‌ها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرورش، در گفت‌وگو با ایکنا و در پاسخ به این پرسش که محتوای کتاب‌های مورد استفاده در این جشنواره چه میزان به فرهنگ دینی و قرآنی نزدیک است، اظهار کرد: طی چهار سال برگزاری جشنواره دانایی توانایی، هوای تازه‌ای در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی به آموزش و پرورش وارد شده است. جمعی از نویسندگان برتر کشور در قالب کارگروهی در طول سال به رصد کتاب‌های نویسندگان و ناشران می‌پردازند و براساس شاخص‌هایی که اداره‌ کل تعیین کرده کتاب‌ها را انتخاب می‌کنند و در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد. ۱۰ شاخص برای انتخاب کتاب‌های مورد استفاده در این جشنواره و متناسب با محتوای سند تحول بنیادین تعیین شده و محور‌هایی همچون سبک زندگی، بازاری نبودن کتاب، تصاویر مناسب با فرهنگ ملی و دینی در انتخاب کتاب‌ها در نظر گرفته شده است. مهمترین دغدغه ما در برگزاری این جشنواره، مناسب بودن کتاب است، لذا به کمیت توجهی نداریم و تأکید ما بر کیفیت کتاب‌هاست.

علی رمضانی
 
رمضانی با بیان اینکه کتاب‌ها از سوی کارگروه مذکور انتخاب شده و در واقع وظیفه این کارگروه شناسایی کتاب‌های مناسب در حوزه کودک و نوجوان است، ادامه داد: پس از انتخاب کتاب‌ها، عناوین آن‌ها به استان‌ها اعلام می‌شود و دانش‌آموزان براساس میل و رغبت از میان کتاب‌ها دست به انتخاب و در جشنواره دانایی توانایی در سطح مدرسه شرکت می‌کنند.

وی افزود: سپس ۸۰ درصد دانش‌آموزانی که در سطح مدرسه در این جشنواره شرکت کرده‌اند انتخاب و به مرحله منطقه‌ای راه می‌یابند و در این سطح، یکی از کتاب‌هایی که از سوی کارگروه انتخاب کتاب تعیین شده مبنای مطالعه دانش‌آموزان قرار می‌گیرد، در این مرحله نیز پس از ارزیابی ۸۰ درصد دانش‌آموزان به مرحله استانی راه یافته و سپس کتاب دیگری در این سطح برای مطالعه و شرکت در مرحله استانی در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد و تا این مرحله در واقع دانش‌آموزان سه کتاب را مورد مطالعه دقیق قرار می‌دهند. برگزیدگان این مرحله به مرحله کشوری جشنواره راه می‌یابند و در این سطح به دانش‌آموزان این اختیار داده می‌شود که سه عنوان کتاب از عناوین تعیین شده را انتخاب و کار پژوهشی و ارائه کار پیرامون این کتاب‌ها انجام دهند.

مدیرکل فرهنگی، هنری، اردو‌ها و فضای پرورشی وزارت آموزش و پرروش با بیان اینکه در این دوره از جشنواره دانایی و توانایی در حدود ۵۰۰ هزار دانش‌آموز مشارکت کردند، افزود: افراد راه یافته به مرحله کشوری که ۳۲۰ نفر است، در مدت سه روز دانسته‌های خود را در حضور اساتید ارائه می‌دهند و سه برگزیده از میان این تعداد پس از ارزیابی‌های نهایی انتخاب می‌شوند. سیاست ما بر این است که این دانش‌آموزان به گونه‌ای تربیت شوند که در آینده خود قادر باشند کتاب بنویسند؛ چراکه به این تخصص در آینده نیاز داریم و باید استعداد‌های برتر در این زمینه کشف و شناسایی شوند.

‌شرایط مشارکت 2 میلیون دانش‌آموز در جشنواره بعدی


رمضانی با اشاره به قیمت بالای کتاب‌ها نیز گفت: اگر بتوانیم کتاب را با قیمت مناسب‌تری در اختیار دانش‌آموزان به‌ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار و مناطق مرزی کشور قرار دهیم، این جشنواره با استقبالی بیش از ۵۰۰ هزار دانش آموز روبه‌رو خواهد بود. این جشنواره تا کنون بدون کمک‌های دولتی و بودجه اختصاصی کار را ادامه داده است. تلاش کرده‌ایم از طریق رایزنی و انعقاد تفاهم‌نامه با ناشران، کتاب‌ها با تخفیف در اختیار دانش‌آموزان مخاطب این جشنواره قرار گیرد. اگر شرایطی فراهم شود که بتوانیم کتاب‌ها را برای مناطق محروم و کمتر برخوردار و مناطق مرزی با تخفیف ۸۰ درصدی تهیه و در اختیار دانش‌آموزان قرار دهیم و دانش‌آموز فقط با پرداخت ۲۰ درصد از قیمت کل کتاب، آن را تهیه کند، این امکان فراهم می‌شود که در جشنواره دانایی توانایی برای دوره بعد، دو میلیون دانش‌آموز متخصص و علاقه‌مند به حوزه کتاب شرکت کنند.

وی اضافه کرد: از مسئولان امر در وزارت ارشاد، خیران و ناشران تقاضا داریم که به کمک آموزش و پرورش در زمینه ترویج کتاب و کتاب‌خوانی بیایند. اعتقاد ما بر این است که برای تداوم جریان فرهنگ‌سازی کتاب و کتاب‌خوانی و نهادینه شدن آن، این ظرفیت باید در آموزش و پرورش به خصوص برای مقطع ابتدایی تقویت شود؛ لذا از یاری و مساعدت این عزیزان به ویژه برای تحت پوشش قرار دادن و تأمین کتاب‌های مورد نیاز دانش‌آموزان در مقطع ابتدایی که کتاب‌های این سنین غالباً تصویری و با قیمت بالاتری هستند، استقبال می‌کنیم.
 
کتابخوانی دانش آموزان

 

‌راه‌اندازی اپلیکیشنی در حوزه کتاب برای دانش‌آموزان


رمضانی همچنین با اشاره به مسئله شیوع کرونا و تعطیلی مدارس و ادامه فعالیت آن‌ها در بستر مجازی، اظهار کرد: به زودی اپلیکیشنی راه‌اندازی می‌شود که می‌توان جشنواره دوره بعد را در این بستر پیگیری کرد و کتاب‌ها از طریق این اپلیکیشن و به صورت نسخه پی‌دی‌اف در اختیار دانش‌آموزان قرار خواهد گرفت. همچنین در شرایط فعلی و تعطیلی مدارس و محدود شدن امکان استفاده از کتابخانه‌های مدرسه برای دانش‌آموزان، علاوه بر استفاده از ظرفیت شبکه شاد در شرایط فعلی، با راه‌اندازی این اپلیکیشن که تا کنون کار‌های زیربنایی آن انجام شده و مراحل تأمین منابع مالی را طی می‌کند، امکان استفاده از کتابخانه‌های مدارس فراهم می‌شود.

مدیرکل فرهنگی، هنری و اردو‌ها و فضای پرورشی، در پاسخ به این پرسش که آیا این امکان فراهم است که اختصاص تخفیف ۸۰ درصدی کتاب برای استفاده دانش‌آموزان از کتاب‌های ناشران فراگیر شود، گفت: این تخفیف در طی مراحل جشنواره دانایی توانایی در طول سال به مخاطبان این جشنواره اعطا می‌شود. اما حقیقت امر این است که علاوه بر ترویج کتاب‎‌خوانی، چرخ اقتصاد ناشران نیز باید بچرخد. اگر به ناشران کمکی نشود، مطمئنا فروشگاه‌های کتاب با مشکل مواجه می‌شوند. خوشبختانه ارتباط ما با ناشران خوب بوده است. امیدواریم در آینده‌ای نزدیک و با رونمایی از اپلیکیشن ذکر شده در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی بتوانیم نمایشگاه‌های استانی را برگزار کنیم و کتاب‌ها با تخفیف به دست دانش‌آموزان برسد.

‌حضور کمرنگ خیرین در ترویج کتاب و کتاب‌خوانی


رمضانی همچنین در پاسخ به این پرسش که حضور و فعالیت خیرین در حوزه ترویج کتاب و کتاب‌خوانی در سطح آموزش و پرورش چگونه است، افزود: تا کنون در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی، جریانی که خیرین به این بخش ورود کنند را مشاهده نکرده‌ایم. درخواست و تقاضای ما از سازمان نوسازی این است که در کنار تجهیز و تعمیر و ساخت مدارس با کمک خیرین، در جهت تأمین و تجهیز کتابخانه‌های مدارس و کلاس‌ها اقدام کنند، چراکه باید بتوانیم محتوای مورد نیاز دانش‌آموزان را نیز تقویت کنیم.
انتهای پیام
captcha