کد خبر: 3935867
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۳
حسین زمانیان:

اقدامات حمایتی کمیته امداد پیوست فرهنگی دارد

معاون امور فرهنگی کمیته امداد استان تهران با بیان اینکه پس از تأکید رئیس کمیته امداد درباره اهمیت پیوست فرهنگی فعالیت‌ها و برنامه‌ها، به این حوزه پرداختیم، گفت: در حوزه اشتغال این پیوست لحاظ شده، به طوری که ابتدا آموزش مهارت‌ها حائز اهمیت است و نهایتاً منجر به اشتغال می‌شود.

اقدامات حمایتی کمیته امداد دارای پیوست فرهنگی است

حسین زمانیان، معاون امور فرهنگی کمیته امداد استان تهران، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره تسهیلات حمایتی کمیته امداد به دانش‌آموزان و دانشجویان نیازمند در دوران کرونا اظهار کرد: در حال حاضر ۲۷ هزار دانش‌آموز و دو هزار و ۵۰۰ دانشجوی تحت حمایت داریم که براساس گواهی تحصیلی، مجموعه‌ای از خدمات تحصیلی به آن‌ها ارائه می‌شود، از جمله آنکه مبلغ ۱۵۰ هزار تومان به مقطع ابتدایی، مبلغ ۳۵۰ هزار تومان به مقطع متوسطه دوم و همچنین به دانشجویان مبلغ ۷۵۰ هزار تومان برای مقطع کاردانی و تا دو میلیون تومان در مقطع دکتری در هر ترم اختصاص پیدا می‌کند. در کنار این، ماهانه کمک‌هزینه تحصیل تا مبلغ حدود ۷۰۰ هزار تومان به دانشجویان پرداخت می‌شود.
 
زمانیان ادامه داد: برای تأمین این مبالغ هم از بودجه دولتی استفاده می‌شود و خیرین نیز کمک‌هایی را ارائه می‌کنند. برای مثال در پی هماهنگی با خیرین در صنف لوازم‌التحریر برای استان تهران و چند استان دیگر بسته‌های لوازم‌التحریر تهیه و عرضه شد که تعدادی هم به استان‌های اصفهان، خراسان شمالی و رضوی ارسال شد. همچنین از آنجا که در سال تحصیلی جدید بسیاری از دانش‌آموزان برای متصل شدن به شبکه شاد و ارتباط با کلاس‌ها نیاز به تبلت داشتند، طبق فراخوان برای تأمین تجهیزات مورد نیاز آنان با کمک خیرین تاکنون یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان کمک‌ نقدی جمع‌آوری شده که این مبلغ طبق هماهنگی با خیرین به حساب دفتر مرکزی واریز شد و دفتر مرکزی نیز معادل همین مبلغ را به آن افزود و براساس برنامه‌ریزی، تبلت‌هایی با صرف هزینه سه میلیون تومان‌ در اختیار استان‌ها قرار گرفت و استان‌ها این‌ اقلام را در اختیار دانش‌آموزان فاقد گوشی و تبلت قرار خواهند داد.
 
وی با بیان اینکه چهار هزار دانش‌آموز اعلام کرده‌اند که به تبلت نیاز دارند، تصریح کرد: پیش‌بینی ما پشتیبانی از ۱۲۰۰ نفر از این دانش‌آموزان است، اما کماکان در حال رایزنی با خیرین و مراکز و نهاد‌های مختلف هستیم تا کمک‌هایی را دریافت کنیم. تعدادی از خیرین استان نیز ۱۶۵ تبلت و ۵۶ گوشی اندروید را اعطا کردند و در مجموع ۲۲۱ تبلت و گوشی اندروید بین خانواده‌ها توزیع شده است. در نظام توزیع هم اولویت‌بندی کرده‌ایم و دانش‌آموزانی که امسال در آستانه ورود به دانشگاه هستند و کنکور دارند یا خانواده‌های دارای دو یا سه فرزند محصل در اولویت قرار گرفته‌اند. طبق رایزنی با اداره کل اوقاف استان تهران نیز به تعداد ۲۵۰ هزار بن پوشاک به مبلغ ۵۰۰ هزار تومان به دانش‌آموزان خانواده‌های سادات اعطا شد.

زمانیان با اشاره به جشن عاطفه‌ها که در مرحله بازگشایی مدارس اجرا شد، گفت: کمک‌هایی از سوی معاونت مشارکت‌های مردمی جمع آوری شد و در اختیار خانواده‌ها قرار گرفت. همچنین براساس طرح مدارس همدل، که از سوی دفتر مرکزی کمیته امداد به استان‌ها ابلاغ شده بود، با آموزش و پرورش استان‌ها تعامل برقرار و به اداره مدارس غیردولتی در سطح استان اعلام شد که دانش‌آموزان دارای معدل ۱۸ به بالا را در این مدارس، از یک تا سه دانش‌آموز، به صورت رایگان ثبت‌نام کنند. بر این اساس، طبق فراخوان و با رایزنی با ادارات آموزش و پرورش، ۴۹۴ دانش‌آموز در سال تحصیلی جدید امکان تحصیل در مدارس غیردولتی و هیئت امنایی را پیدا کردند.
 
معاون امور فرهنگی کمیته امداد اظهار کرد: در حال حاضر نیز دانش‌آموزانی که امسال قرار است در آزمون سراسری شرکت کنند، که حدود ۱۲۰۰ دانش‌آموزند، در گروه‌های مختلف معدلی تقسیم‌بندی می‌شوند و در حال رایزنی با مؤسسات خدمات کنکور هستیم. سال گذشته نیز این برنامه اجرا شد و حدود ۶۰۰ دانش‌آموز تحت حمایت کمیته امداد به این مؤسسات متصل شدند و در کنکور سال گذشته ۱۱ دانش‌آموز از این میان، رتبه‌های زیر ۱۰۰ را کسب کردند. امسال نیز سعی خواهیم کرد که این ارتباط بیشتر شود. در طول سال تحصیلی نیز به دانش‌آموزانی که دچار ضعف تحصیلی شوند از طریق معرفی به حوزه مشاوره کمک می‌کنیم و اگر نیاز به کلاس تقویتی داشته باشند، از طریق کانون‌های فرهنگی خودمان یا آموزش و پرورش یا با تأمین مالی از طرف خیرین و کمیته امداد از آنان پشتیبانی می‌شود.

وی افزود: دانش‌آموزان و دانشجویان در بین گروه‌های جامعه هدف قرار دارند. جدا از اینکه بحث تحصیل اهمیت دارد، در کانون‌های فرهنگی و ادارات اجرایی برای این افراد در زمینه بهداشت فردی، روانی، مباحث اعتقادی، علوم اجتماعی و ... دوره‌های آموزشی برگزار می‌شود که امسال به دلیل شیوع کرونا، کلاس‌ها به صورت غیرحضوری تشکیل می‌شود و دانش‌آموزان و دانشجویان در گروه‌های مجازی به عضویت درآمده‌اند. برای مثال با اتحادیه انجمن‌های اسلامی وارد تعامل شدیم و در دو گروه پسران حماسه‌ساز و دختران تمدن‌ساز حدود ۱۲۰۰ دانش‌آموز عضو هستند. این اتحادیه به صورت تخصصی در حال ارائه آموزش‌هایی ویژه نوجوانان است و مسابقاتی ذیل این گروه‌ها طراحی شده که دانش‌آموزان در آن‌ها شرکت می‌کنند. همچنین در تعامل با کانون طرح شهید بهنام محمدی هستیم و تعدادی از دانش‌آموزان ذیل آن فعالیت می‌کنند.

به گفته زمانیان؛ کمیته امداد در طول سال براساس مناسبت‌های مختلف برنامه‌های ویژه‌ای را برای جامعه هدف پیش‌بینی می‌کند؛ از جمله مقاله‌نویسی و فعالیت‌های علمی، ادبی و هنری. برای مثال در ابتدای امسال در ماه مبارک رمضان در بحث مفاهیم قرآن گروه‌هایی تشکیل شد و ویدئو‌هایی از اساتید درباره مفاهیم قرآنی در گروه‌ها بارگذاری و مسابقه‌هایی برگزار شد. در حال حاضر نیز ۱۰ کانون فرهنگی به صورت ویژه در زمینه‌های فنی و حرفه‌ای، هنر، اعتقادی و ... آموزش‌هایی را ارائه می‌دهند که مجازی است. نمی‌توان گفت که در این برنامه‌ها همه افراد تحت پوشش فعالیت و مشارکت دارند، چراکه جامعه هدف تغییراتی کرده و همه افراد و خانواده‌ها به گوشی اندروید دسترسی ندارند.

وی با اشاره به اینکه فعالیت‌های کمیته امداد قرار است پیوست فرهنگی داشته باشد، گفت: در سطح استان تهران این موضوع پیگیری شده است. بدین منظور با حوزه‌های مختلف مانند مشارکت‌های مردمی، خودکفایی یا حوزه حمایت و سلامت خانواده وارد تعامل شدیم و فکر می‌کنم جزء معدود استان‌هایی بودیم که پس از تأکید رئیس کمیته امداد درباره این موضوع، پیش‌بینی‌ها را به دفتر مرکزی ارسال کردیم، برای مثال در حوزه اشتغال این پیوست طرح شده که ابتدا آموزش مهارت‌ها حائز اهمیت است و نهایتاً منجر به اشتغال می‌شود. آخرین اقدام ما در این زمینه معرفی ۱۰۰ نفر از دانشجویان مقاطع کارشناسی به بالا، از ترم سه به بعد، به حوزه خودکفایی است و این افراد به صورت آنلاین در دوره‌های آموزش مهارتی شرکت می‌کنند و پس از اعطای مدرک، وامی در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد. این طرح به صورت آزمایشی در حال اجراست.

معاون امور فرهنگی کمیته امداد استان تهران افزود: همچنین در حوزه مشارکت‌های مردمی، که مربوط به دریافت کمک‌های مردمی است، یک پیوست فرهنگی تبیین شده، از جمله آنکه پرسنل را درباره مسائلی مانند چگونگی دریافت نذورات و کمک‌های مردمی متناسب با نیتی که دارند توجیه کنیم و درصددیم که بخش‌هایی از کمک‌های مردمی و جامعه خیرین را به سمت جامعه هدف‌ مهمتری، که دانش‌آموزان و دانشجویان هستند، هدایت ‌کنیم.

انتهای پیام
captcha