کد خبر: 3938019
تاریخ انتشار : ۰۹ آذر ۱۳۹۹ - ۱۵:۲۷

حضور پژوهشگران 5 قاره جهان در کنگره بین‌المللی زخم جهاددانشگاهی

رئیس جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، با اشاره به برگزاری هفتمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت جهاددانشگاهی به صورت مجازی، از حضور پژوهشگران 5 قاره جهان در این کنگره خبر داد.

هفتمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت برگزار می‌شودبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری هفتمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت ایران، امروز 9 آذرماه از سوی جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران برگزار شد.
 
مسعود حبیبی، رئیس جهاددانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران، در این نشست ضمن تسلیت به مناسبت شهادت دانشمند بزرگ کشور، شهید محسن فخری‌زاده گفت: امیدواریم بتوانیم در راه ایشان قدم برداشته و موجبات موفقیت و سربلندی کشور را فراهم کنیم.

حبیبی در ادامه با بیان اینکه پژوهشکده ترمیم زخم جهاددانشگاهی در زمینه‌های مختلفی فعالیت دارد، گفت: فعالیت‌های پژوهشی مختلفی در حوزه ترمیم زخم، تأثیرات نور بر زخم، نانو ذرات و تولید پانسمان‌های نوین از جمله این فعالیت‌هاست.

وی افزود: همچنین در حوزه نشر دانش نیز کارگاه‌های مختلفی برگزار کرده و صد‌ها نفر از پزشکان و پرستاران در این کارگاه‌ها شرکت کرده و شبکه بزرگی در مورد درمان و ترمیم زخم ایجاد شده است.

حبیبی با اشاره به برگزاری هفتمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت در شرایط پاندمی کرونا اظهار کرد: اگرچه نتوانستیم یک گردهمایی حضوری برگزار کنیم، اما با استفاده از فضای مجازی فرصتی ایجاد شده تا از همه محققان این حوزه استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در کنگره امسال بیش از ۱۶ نفر از محققان بین‌المللی از پنج قاره دنیا در این کنگره حضور داشته و در کنار محققان و پژوهشگران داخلی آخرین دستاورد‌های پژوهشی و کاربردی ترمیم زخم و بافت را ارائه می‌دهند.

حبیبی یاداور شد: در این کنگره همچنین پنل‌های تخصصی نیز در حوزه استفاده از فناوری‌های جدید در حوزه ترمیم زخم و استفاده از تله مدیسین(پزشکی از راه دور) برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه ۳۵ مقاله به کنگره دبیرخانه کنگره ارائه شده است،‌ افزود: امسال بخش دانشجویی کنگره به صورت محدود برگزار می‌شود.

وی در رابطه با اهمیت پرداختن به موضوع زخم و ترمیم بافت گفت: هر روز تعداد زیادی از اندام‌ها در جهان به دلیل زخم‌های مزمن قطع می‌شود و در ایران نیز سالیانه ۱۰۰ هزار عضو به دلیل زخم‌های ناشی از دیابت، عروق و .. قطع می‌شود، به همین دلیل پژوهش برای پیشگیری از به وجود آمدن زخم‌های مزمن و درمان آن‌ها از اهمیت خاصی برخوردار است.
 
پروین منصوری، دبیر علمی بالینی این کنگره نیز در ادامه با بیان اینکه زخم‌های مزمن یک چالش جهانی است، گفت: این زخم‌ها به دلیل عوارض‌ها و مرگ‌و میر‌هایی که در جهان ایجاد می‌کند، بار مالی بسیار زیادی بر کشور‌های مختلف تحمیل می‌کند.

وی افزود: بسیاری از بیماری‌های مختلف مانند دیابت، بیماری‌های عروقی و فشارخون می‌تواند عوارضی مانند زخم‌های مزمن را به وجود بیاورد، به همین دلیل در ایران و به ویژه در جهان دانشگاهی سعی کرده‌ایم به آن بپردازیم تا راهکار‌های پیشگیری و درمان آن را بهتر بشناسیم.

منصوری افزود: در این کنگره ۴۶ سخنران و محقق شرکت می‌کنند که ۱۶ نفر از کشور‌های مختلف مانند امریکا، آلمان، مالزی، کانادا، استرالیا، لبنان، پاکستان و آفریقای جنوبی هستند. همینطور محققان داخلی در مورد آخرین راهکار‌ها و شیوه‌های درمانی به بحث و تبادل نظر می‌پردازند.

وی با بیان اینکه هفتمین کنگره زخم و ترمیم بافت از 12 تا 14 آذرماه برگزار می‌شود، اظهار کرد: در کنگره امسال علاوه بر روش‌های جدید ترمیم زخم و بافت، زخم‌های عروقی و قلبی، پانسمان جدید، سندروم‌های ژنتیکی همراه با شکنندگی پوست، روش‌های جدید مولکولی درمانی، مهندسی بافت و بیماری پوستی مهم و ناشناخته و مراقبت از زخم در دوران کووید ۱۹ به صورت عملی و تله میدیسین مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.
 
سیدمهدی طبایی، عضو هیئت علمی جهاددانشگاهی، نیز در این کنگره با اشاره به مجازی برگزار شدن این کنگره گفت: شیوه برگزاری کنگره این فرصت را به ما داده است تا آن را به صورت گسترده‌تر برگزار کرده و بتوانیم از حضور محققان بیشتری بهره‌مند شویم.

وی با بیان اینکه شیوع زخم‌های مزمن ۱ تا ۲ درصد جمعیت دنیا را درگیر کرده است، اظهار کرد: در امریکا حدود شش میلیون نفر جمعیت دچار زخم‌های مزمن شده‌اند که تخمین زده می‌شود سالیانه حدود ۲۵ میلیارد دلار هزینه بر این کشور وارد کند.

طبایی بیان کرد: زخم‌های ناشی از بیماری‌هایی مانند دیابت و بیماری‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های کلیوی و فشار خون عمده‌ترین زخم‌های مزمن هستند. با توجه به افزایش چاقی، کم تحرکی و شیوع دیابت، زخم‌های ناشی از آن‌ها نیز روز به روز افزایش می‌یابد.
 
وی یادآور شد: کنگره زخم ابتکاری است که از سوی دانشگاه علوم پزشکی تهران و جهاددانشگاهی راه‌اندازی شده و امیدواریم بتوانیم دستاورد‌های قابل توجهی برای کشور و به ویژه بیماران مبتلا به زخم‌های مزمن داشته باشیم. امسال همچنین رویکرد جدیدی در رابطه با ترمیم زخم در دوره کرونا و استفاده از تله مدیسین نیز در کنگره مورد بحث قرار داده می‌شود.
 
وی در پاسخ به ایکنا، مبنی بر چگونگی برخورد کنگره بین‌المللی زخم با بیماری EB، نیز گفت: این بیماری به دلیل مسائل ژنتیکی به وجود می‌آید که در کنگره سخنرانی‌هایی نیز در مورد سندروم‌های ژنتیکی وجود دارد. ضمن اینکه یکی از دستاورد‌های ما در کنگره زخم تولید و بومی‌سازی پانسمان‌هایی است که برای زخم‌های مزمن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: جهاددانشگاهی چهار پانسمان رایج را در دنیا مورد هدف قرار داده و مراحل مطالعاتی آن‌ها انجام شده و امیدواریم در سال‌های آینده به تولید تجاری آن بپردازیم.

غلامرضا اسماعیلی جاوید، دبیر اجرایی هفتیمن کنگره زخم و ترمیم بافت نیز گفت: برخی از سخنرانی‌های این کنگره در استدیو ضبط شده و در شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود تا تمامی دانشجویان و اساتید بتوانند از مطالب ارائه شده استفاده کنند.
انتهای پیام
captcha