به گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم آغازین ویژهبرنامههای تهران 1400 امروز، یکم دی، با حضور پیروز حناچی، شهردار تهران و محسن هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای اسلامی شهر تهران، در برج میلاد تهران برگزار شد.
پیروز حناچی طی سخنانی در این مراسم ضمن تبریک به مناسبت میلاد باسعادت حضرت زینب(س) و روز پرستار و نیز تقدیر از زحمات کادر درمانی کشور برای مبارزه با بیماری کرونا، اظهار کرد: طی ماههای اخیر هفتههای سختی را برای مواجهه با این بیماری پشت سر گذاشتیم که اوج آن نیز در کلانشهر تهران بود. تقریباً طی بیش از 90 روز، آمار روزانه مرگ و میر کرونا در تهران حدود 150 نفر و کمتر از 50 درصد میزان کل مرگ و میر کرونا در کشور مربوط به تهران بود. خوشبختانه این آمار طی یک هفته اخیر به شدت کاهش یافته که به دلیل زحمات شبانهروزی کادر درمان و پرستاران خدوم کشور است.
شهردار تهران با بیان اینکه شرایط سختی را در اداره امور کلانشهر تهران پشت سر میگذاریم، تصریح کرد: تلاش شده است که علیرغم مشکلات موجود، شهر را آرام نگه داشته و اجازه ندهیم که مردم احساس نگرانی کنند. شرایط ما با دولت کاملاً متفاوت است، چراکه دولت ابزارهایی برای جبران کسری بودجه خود دارد، اما ما این امکان را نداریم. امروز تقریباً منابع درآمد ما در شرایط کرونایی دچار اختلال شده است. در حال حاضر نزدیک به چند صد مجموعه ورزشی، مجموعه برج میلاد با تأسیسات فراوان و ... تقریباً تعطیل شده و این مسئله در کنار شرایط اقتصادی کشور و تحریمها باعث افزایش هزینهها و کاهش چشمگیر درآمدها شده است اما با تلاش همکاران بنده در مجموعه شهرداری و با امید به آینده و توکل به خداوند بزرگ این شرایط سخت را پشت سر میگذاریم. نباید کاری کنیم که در این شرایط سخت، مردم شریف ما رنج بیشتری را تحمل کنند و باید تمام تلاش خود را به کار گیریم تا این بار را از زمین برداریم و آن را به دست مدیرانی بسپاریم که با عشق، سلامت، علاقه و به دور از حاشیه این مأموریت را به سرانجام برسانند.
شهردار تهران با بیان اینکه شهری که بدون مردم و همراهی آنها بخواهد کاری انجام دهد با هزینه و مشکلات فراوانی روبهرو خواهد شد، تصریح کرد: تلاش کردیم که صدای مظلومیت مردم ایران و تهران را به جهانیان برسانیم. تلاشهای زیادی در عرصه بینالمللی صورت گرفته و با شهرداران کلانشهرهای دنیا صحبت کردیم و گفتیم که اگر شما فقط با ویروس کرونا مواجه هستید، ما با ویروس دیگری به نام تحریم نیز سروکار داریم که تأثیر خود را بر روی همه ابعاد نظام مدیریت شهری گذاشته است. سعی کردیم تصویر ذهنی شهر تهران را در عرصه بینالملل بهبود بخشیم و با درنظر گرفتن آیتمهایی که در جامعه جهانی شناخته شده و تأثیرگذارند، وارد رقابت با شهرهای مختلف شویم. در نتیجه رتبه تهران در رتبهبندی جهانی چهار پله بالا آمد.
وی با بیان اینکه در سازمانهای جهانی نیز مؤثر واقع شده و توانستیم با تلاش همکاران در متروپلیس نیز جایگاه متناسب تهران را تعریف کنیم که این روند ادامه خواهد داشت، اظهار کرد: حتی در عرصههای بینالمللی و حرکتهای اجتماعی نیز عملکرد خوبی داشتیم؛ برای مثال با ایجاد هشتگ «جان پدر کجا هستی؟» تعامل بسیار خوبی با کشور افغانستان داشتیم و این امر موجب تشویق شهرداری تهران شد. این افتخار را داریم که آخرین مدیران قرن حاضر تهران و اولین مدیران قرن آیندهایم و باید این فرصت را به خدمت تبدیل کنیم و با انگیزه بیشتری برای ایجاد نشاط و توسعه شهری خدمت کنیم و این جزء وظایف ماست.
حناچی با اشاره به روند تاریخی صد سال اخیر کشور، تصریح کرد: با توجه به تحولات قرن اخیر، باید از حوادث عبرت بگیریم و برنامهریزی درستی را برای آینده کشور انجام دهیم. طی صد سال گذشته تجربیات زیادی در سطح شهر داشتهایم. جمعیت تهران در ابتدای قرن حدود 300 هزار نفر بود و در حال حاضر به حدود هشت میلیون و 600 هزار نفر رسیده است که با اقمار خود به حدود 13 میلیون نفر میرسد. البته فرصتهای فراوانی را نیز در حوزه شهر تهران از دست دادهایم که یکی از این فرصتها محدوده 25 ساله شهر تهران بود که علیرغم اینکه چند دهه حفظ شد، اما این محدوده در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی از بین رفت و تراکم تهران نیز به صورت چشمگیری افزایش پیدا کرد که پدیدههایی همچون آلودگی و تراکم فراوان نتایج خروج از این برنامهریزی است.
شهردار تهران با بیان اینکه فرصت داریم که برای صد سال آتی تهران برنامهریزی درستی را انجام دهیم، افزود: با شکلگیری نهاد برنامهریزی شهر تهران درصددیم که بتوانیم با همکاری اعضای شورای شهر و همکاران خود در مجموعه شهرداری تهران این وظیفه را به خوبی انجام دهیم.
حناچی با اشاره به اینکه یکی از تبعات خروج از عرصه برنامهریزی، تبدیل شدن شهر به یک شهرداری رانتی خواهد بود که تجربه آن را در گذشته داشتهایم، گفت: تهران 1400 فرصتی برای برنامهریزی آینده و تغییر برنامهریزی تهران برای تکرار نکردن اشتباهات گذشته است. ایده تهران 1400 اولین بار از سوی خانم خداکرمی در شورای شهر مطرح شد که این موضوع نقطهعطفی مهم خواهد بود. همچنین، لایحهای را در این باره تقدیم شورا کردیم که با نظر اعضای شورا بازبینی شده است و به زودی در دستور کار قرار خواهد گرفت. تهران ارزشهای فراوانی دارد که در یک لوگو خلاصه نمیشود. به همین دلیل لوگوی منعطفی تهیه شده که از تمامی ویژگیهای شهری برخوردار باشد. همچنین، تمامی فعالیتهای خود را طبق برنامههای اعلامشده و در راستای استخوانبندی تهران و جهانی شدن آن ادامه خواهیم داد.
انتهای پیام