
به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی انتشارات کتاب جمکران، صدقه یکی از مفاهیم کارگشا و ارزشمند است که ابعاد گستردهای دارد. ممکن است صدقه را صرفاً کمک به نیازمندان و فقرا بدانیم. ولی در فرهنگ اسلامی نگاهی گسترده به این مفهوم است. در منش بزرگان دین انواع زیبایی از صدقه دیده میشود که یکی از آنها «صدقه کتاب» است.
مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در این باره میگویند: «اگر کتابخوانى فرهنگ رایج شد و در بین مردم ما جا افتاد، آنوقت کسانى پیدا میشوند که «صدقه کتاب» درست میکنند که الان نیست. شما ببینید چقدر روضهخوانى میشود! چقدر احسان میشود! چقدر به ایتام کمک میشود! چقدر پول و جنس و پارچه و چیزهاى دیگر داده میشود! آیا به همین نسبت، کتاب هم داده میشود؟! به همین نسبت پول براى چاپ کتاب داده میشود؟! خیلى کم. خب، شما که روشنفکرید و به اهمیت این کار آگاهید، این را ترویج کنید.»
این رویه زیبا و برکت مستمر، در گذشته در میان مردم رایج بوده و امروزه با هدایت اندیشمندان و بزرگان دین در حال احیا و فرهنگسازی است. صدقه کتاب علاوه بر توسعه فرهنگ انسان دوستی و بالابردن معنویات فردی در جامعه، میتواند نقش مؤثری در بهبود فرهنگ کتابخوانی و همچنین تقویت صنعت نشر، به ویژه در شرایط کنونی باشد.
امروزه با توجه به اینکه مسجد مقدس جمکران به عنوان یکی از مراکز مورد اعتماد مردم و با زیرساختها و تجربیات مطلوب در زمینه جذب و توزیع کمکهای مردمی است، لذا میتواند یکی از پایگاههای فرهنگسازی برای این امر مبارک و لازم باشد.
در همین راستا اخیراً یکی از بانیان فرهیخته، انتشارات کتاب جمکران را برای تهیه و توزیع کتب اهلبیتی، ویژه کتابخانههای مناطق محروم انتخاب کرد و این انتشارات با حمایت مالی این خیر شیرازی، در مجموع بیش از ۵۲۰۰ جلد کتاب مناسب و جذاب را تهیه و به همت نیروهای جهادی در کتابخانههای مناطق محروم از جمله مناطق میناب و بشاگرد توزیع کرده است.
یادآور میشود، انتشارات جمکران به جهت انتصاب خود و مرجعیت فعالیتهای مردمی و دینی، سالانه درخواستهای متنوعی از نهادهای مردمی برای کمکهای فرهنگی دارد و از سویی شبکه و زیرساخت انسانی گستردهای از نیروهای جهادی برای توزیع کمکها دارد که با گسترش فرهنگ صدقه کتاب میتوان در تأمین نیازهای معرفتی و فرهنگی لایههای پنهان جامعه قدم مثبتی برداشت.
انتهای پیام