استاندارد فنی و جذابیت رسانه‌ای؛ دو ملاک‌ پخش اذان در صداوسیما
کد خبر: 3943525
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۴
سرابی بیان کرد:

استاندارد فنی و جذابیت رسانه‌ای؛ دو ملاک‌ پخش اذان در صداوسیما

قائم‌مقام شورای عالی قرآن با بیان اینکه امکان ضبط تلاوت و اذان از قاریان بومی هر استان فراهم آمده است، گفت: ملاک شورای عالی قرآن برای پخش اذان در صداوسیما دارا بودن استانداردهای فنی و شاخص‌های جذابیت رسانه‌ای است و صرفاً به نتایج برتر مسابقات اکتفا نمی‌کنیم.

استاندارد فنی و جذابیت رسانه‌ای؛ دو ملاک‌ پخش اذان در صداوسیمابه گزارش خبرنگار ایکنا، سیدعلی سرابی، قائم‌مقام شورای عالی قرآن، شامگاه شنبه، ششم دی‌ماه در برنامه تلویزیونی مصباح که با پخش زنده از شبکه قرآن و معارف سیما همراه بود، اظهار کرد: با توجه به شرایط بهداشتی و عدم امکان حضور فیزیکی در عرصه‌های مختلف سعی کردیم از آغاز سال جاری برنامه‌های خود را به سمت فضای مجازی سوق دهیم.

وی افزود: در این مدت برنامه‌های آموزش و ارتقای شورای عالی قرآن برای قاریان ممتاز و اساتید در گستره ملی به شکل مجازی برگزار شد، همچنین طرح اسوه با همکاری قرارگاه خاتم‌الاوصیا (عج) برای قاریان و حافظان نوجوان به شکل مجازی به انجام رسید و جلسات آموزش و ارتقای دعاخوانان نیز در این مدت آغاز شد.

وحدت رویه در پخش اذان

سرابی ادامه داد: یکی دیگر از برنامه‌های شورای عالی قرآن در سال جاری که بر اساس وظایف شورا تعریف شده، نظارت بر پخش قرائت، دعا، مناجات، اذان و همه نغمه‌های دینی در صداوسیماست که در مدت اخیر این نظارت را به شکل هوشمند انجام می‌دهیم، برای مثال سال گذشته با هماهنگی رادیو و امسال با هماهنگی شبکه‌های تلویزیونی، وحدت رویه‌ای در پخش اذان در اوقات سه‌گانه ایجاد کرده‌ایم تا هنگام وقت شرعی، یک اذان به طور همزمان از شبکه‌های مختلف پخش نشود.

قائم‌مقام شورای عالی قرآن با بیان اینکه امکان ضبط تلاوت و اذان از قاریان بومی هر استان فراهم آمده است، گفت: شاید در برهه‌ای با هدف ارتقای اذان، دعاخوانی و قرائت سخت‌گیری‌هایی به عمل آمد اما الان از آن دوره عبور کرده‌ایم و استعدادهای مختلفی در استان‌های کشور بروز کرده‌اند. طی ماه‌های گذشته از دو اذان جدید در مازندران و گیلان رونمایی کردیم و موارد دیگری نیز در دهه فجر رونمایی می‌شود.

ملاک‌های اذان مصوب

سرابی تصریح کرد: ملاک شورای عالی قرآن برای پخش اذان در صداوسیما دارا بودن استانداردهای فنی و شاخص‌های جذابیت رسانه‌ای است و صرفاً به نتایج برتر مسابقات اکتفا نمی‌کنیم. نحوه شناسایی افراد مستعد برای ضبط تلاوت و اذان نیز از سوی شورای عالی قرآن با اطلاعی که از استان‌های مختلف دارد، تعیین می‌شود. برای مثال طی یک سال گذشته معاونت ارزیابی و نظارت شورا به تمام استان‌های کشور سفر کرده است. همچنین اگر کسی احساس می‌کند تلاوت و اذان او شاخص‌های لازم برای پخش در صداوسیمای مراکز استان را داراست، می‌تواند تلاوت یا اذان خود را به [دبیرخانه] شورا بفرستد تا مورد بررسی قرار گیرد.

وی درباره تدوین شاخص‌های دعاخوانی اظهار کرد: خواندن دعا به نسبت قرائت قرآن بیشتر به سلیقه و مطالبه عموم مردم متکی است و شاید اگر دعاخوان همه استانداردهای قرائت قرآن را در دعاخوانی اجرا کند، برای مخاطب جذاب نباشد. در یک سال اخیر در جلسات ارتقای دعاخوانی به یک نقطه تعادل درباره چگونگی دعاخوانی رسیدیم که هم با سلیقه مردم سازگاری داشته باشد و هم موارد فنی آن رعایت شود.

حمایت شورا از مؤسسات

قائم‌مقام شورای عالی قرآن با حمایت از انعکاس مطالبات مؤسسات قرآنی در رسانه ملی گفت: در شورا آمادگی داریم تا استعدادهای برتر مؤسسات را در صورتی که به ما معرفی کنند، مورد حمایت، ارزیابی و ارتقا قرار دهیم. همچنین اگر مؤسسه‌ای مشکلی داشته باشد و پیگیری‌اش به سرانجام نرسیده باشد، می‌تواند به ما اطلاع دهد تا بتوانیم از طریق دفتر رهبر عظیم‌الشأن انقلاب آن را پیگیری کنیم.

پاسداشت سردار قرآنی 

سرابی در پایان به سالگرد شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: به منظور گرامیداشت سالگرد شهید سلیمانی، ستادی متشکل از نهادهای قرآنی در سازمان دارالقرآن‌ الکریم تشکیل شده و شعار خود را «سردار قرآنی» قرار داده است. برنامه‌های متنوعی به منظور گرامیداشت شهید سلیمانی از سوی قرآنیان انجام می‌گیرد و شورای عالی قرآن نیز با فراخوان آثار نغمه‌ای، به تولید آلبومی از بهترین نغمات ارسالی در این زمینه اقدام می‌کند.

انتهای پیام
captcha