
به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست علمی ویژه اولین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، با موضوع ادامه راه سردار سلیمانی؛ رسالت ما در جهش تولید، شامگاه روز جمعه ۱۲ دیماه به همت مجمع مدارس قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران و با ارائه هانی چیتچیان، قرآنپژوه و عضو علمی این مدرسه برگزار شد.
چیتچیان در این نشست با اشاره به آیات ۲۱ تا ۲۴ سوره مبارکه احزاب، اظهار کرد: این سوره تصویر کننده جریان حکومت دینی در کوران مبارزه با نظام باطل و طاغوت است، آنچنان که کار به جایی میرسد که دشمن همه ظرفیت خود را برای مبارزه به کار میگیرد، مبارزه علنی میشود و دشمنی به اوج خود میرسد و دشمنان بسیار واضح و روشن وعدههای پیامبر(ص) و ولایت را دروغ به شمار میآورند. امشب به مناسبت سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی توفیق داریم از محتوای این سوره بهره بگیریم.
این کارشناس قرآن با بیان اینکه حیات و اقدامات شهید سلیمانی در راستای تحقق منویات ولی فقیه بوده است، ادامه داد: همین امر میتواند نصب العینی برای همه ما جهت ادامه راه ایشان باشد. در این دوران علیرغم همه مشکلات و فشارهای درونی و بیرونی باید در همین لحظه بگوییم؛ «صَدَقَ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ».
وی با تأکید بر اینکه یکی از موضوعاتی که منویات رهبری به طور ویژه در آن نمود دارد و آن را رسماً اعلام میکنند، شعارهایی است که در آغاز هر سال تعیین کرده و میگویند همه باید آن را نصبالعین قرار دهند، افزود: مقام معظم رهبری این کار را با هدف انجام میدهند. جالب است که تأکید مقام معظم رهبری در ابتدای سال ۹۹ و در اوج مشکلات و مسائل اقتصادی، به تولید و نه فقط تولید، بلکه به جهش تولید است. اما مگر این شعار به این شرایط میخورد؟ در اینجا باید سوره احزاب را برای خود بخوانیم؛ «وَلَمَّا رَأَى الْمُؤْمِنُونَ الْأَحْزَابَ قَالُوا هَذَا مَا وَعَدَنَا اللَّهُ وَرَسُولُهُ؛ و، چون مؤمنان دسته هاى دشمن را دیدند گفتند این همان است که خدا و فرستادهاش به ما وعده دادند». این ایمان نیاز است که باشد و بیشتر هم شود. طبق این سوره، فقط یک راه در چنین شرایطی وجود دارد و آن اینکه باید ایستاد و منویات خدا و رسول و ولی را محقق کرد. بر همین اساس، برای امتداد راه سردار سلیمانی باید روی منویات، ولی خود تمرکز کنیم.
عضو علمی مدرسه قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران با بیان اینکه وظیفه داریم برای ادامه راه سردار سلیمانی بر جهش تولید متمرکز شویم، گفت: حرف و رسالت امروزمان باید مبتنی بر جهش تولید باشد و به ویژه مجاهدان اهل قرآن باید در قبال امر جهش تولید به عنوان رسالت ایمانی خود و در راستای ادامه راه شهدا در این میدان تولید و جهش آن حضور داشته باشند. همه افراد جامعه در این زمینه وظیفه داریم حداقل در دو ماه و نیم باقی مانده تا پایان سال پای کار باشیم تا در زمره کسانی که مورد خطاب سوره احزاب است، قرار نگیریم. در این سوره میبینیم که جنگ احزاب پیروز میشود و عملاً فتح مکه بعد از احزاب اتفاق افتاد و فاتحه مشرکان خوانده شد. باور داشته باشیم که هیمنه نظام باطل در مقابل نظام اسلامی شکسته خواهد شد.
چیتچیان با تأکید بر اینکه جهش تولید حکم سیستم دفاعی جسم انسان را دارد، بیان کرد: فارغ از همه ماجراها و اتفاقات، در شرایطی که راههای اقتصادی را بستهاند و در تحریمها حتی داروهای عادی را هم نمیتوانیم وارد کنیم، هم کیت تشخیص در داخل ساخته میشود و هم در روزهای اخیر واکسن این بیماری در کشور به مرحله تست انسانی میرسد. از وقتی خبر اولین تزریق انسانی واکسن در ایران، منتشر شده، خبرگزاریهای دنیا روی آن مانور میدهند که مگر میشود یک کشور غیر ابرقدرت در حالی که در تحریم کامل قرار دارد، چنین کاری انجام دهد؟! شگفتی دنیا از ایستادگی و مقاومت ایران، محور کار این روزهای رسانههای بیگانه است و حتی اذعان داشتهاند؛ اینکه ایرانیها میتوانند به این موفقیتها دست پیدا کنند، به خاطر روحیه ظلمناپذیری آنهاست.
محورهایی برای عمل به رسالتمان در جهش تولید
این کارشناس قرآنی با تأکید بر اینکه رهبری بیان میکنند که جهش تولید، سیستم دفاعی برای کشور است و همه باید در قبال آن کار انجام دهیم، با اشاره به چند محور برای عمل به رسالت جمعی در موضوع جهش تولید، ادامه داد: همه ما باید به عنوان افسران جنگ نرم و سربازان و در سطح این مبارزه میدانی حضور پیدا کنیم. اولین رکنی که مهم است، داشتن نگاه مولد است، اگر میخواهیم کاری انجام دهیم باید نگاه مولد داشته باشیم. نگاه مولد یعنی باید چشممان دنبال تولید بگردد. به محض مشاهده ظرفیتی باید این دغدغه را داشته باشیم که آیا استفاده درستی از این ظرفیت داریم؟ در واقع توجه به امکانات، ظرفیتها و موقعیتها برای تبدیل آن به تولید و استفاده بهینه از آن مدنظر باشد. خود این نگاه خلاقیت به همراه خواهد داشت.
وی در ادامه با بیان اینکه رکن بعدی تولید علممحور است، گفت: بعضاً به امر تولید توجهمان جلب میشود، اما در نظر نداریم که تولید امری علممحور است. ضرورت تحقیق و مطالعه و کار علمی و تخصصی برای تحقق تولید نشاندهنده اهمیت این محور است. به همین منظور وجود رویکرد تولیدمحور در دانشگاهها ضروری است، به این معنا که بهرهگیری از تخصص، علم، تحقیق و مطالعه و تجربیات افراد متخصص در امر تولید ضرورت دارد. نقش دانشگاهها و پژوهشهای دانشگاهی در امر تولید مهم است و دانشگاه باید رسالت تولید پیدا کند.
چیتچیان تصریح کرد: آموزشهای ما نیز باید تولیدمحور باشد، بهویژه آموزشها در مدارس و آموزش و پرورش باید با نگاه به تولید باشد. رکن بعدی تولید مبتنی بر آبادانی است، نکته بسیار مهم این است که تولید باید موجب آبادانی سرزمینها و اقلیمها شود، اقلیم هم فقط کشاورزی نیست. همراهی، همدلی عمومی و تعاون جمعی و تألیف رکن بعدی در عمل به رسالتمان در جهش تولید است، بر این اساس تولید باید براساس یک همراهی، همدلی عمومی و همکاری و تعاون جمعی صورت گیرد، شکلگیری تعاونیها مهمترین بخش این ماجراست.
عضو علمی مدرسه قرآن و عترت(ع) دانشگاه تهران با بیان اینکه رکن بعدی احیای چرخه تولید تا مصرف است، گفت: تولید نباید فقط در مرحله تولید متوقف شود، بلکه باید چرخه آن تا مصرف و رسیدن به ثروت به صورت کامل طی شود. حذف واسطهها موضوع مهمی است که بخش اعظم مشکلات تولیدکنندهها به این مسئله مربوط است. اگر نمیتوانیم تولید کنیم، میتوانیم در راستای حذف این واسطهها تلاش کنیم.
این قرآنپژوه با تأکید بر اینکه رسانا بودن در امر تولید محور بعدی است، اظهار کرد: رسانا بودن به این معناست که امکانات به تولیدکننده رسانده شود و سپس به دست مصرفکننده برسد. وصل شدن مولد به متخصص و رساندن امکانات به مولد و ایجاد بازار برای تولید حائز اهمیت است. همچنین خوب است کارهای تولیدیها را معرفی و مولدان را نیز معرفی و یا سفارش و توصیه کنیم.
به گفته چیتچیان؛ خرید کالای ایرانی، ایجاد روحیه امید و نشاط در امر تولید و نیز دعا کردن سه رکن بعدی در عمل به رسالتمان در جهش تولید است و همه این موارد در کنار هم ادامهدهنده راه سردار سلیمانی است.
انتهای پیام